Nikolić nakon smene: "Nisam ovo zaslužio"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 12. decembar 2017.

  • 20:50

  • Izvor: Sportske.net, blic.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Sada već bivši trener KK Partizan NIS otkrio da klub nije ispoštovao dogovor sa starta sezone i da nije zaslužio ovakav tretman.

Nikolić nakon smene:
Foto: kkradnicki.rs
Košarkaški klub Partizan NIS smenio je Miroslava Nikolića u utorak uveče i najavio da će ekipu u nastavku sezone predvoditi bivši pomoćnik Aleksandra Džikića.

Nakon sastanka sa predsednikom Ostojom Mijailovićem popularni Muta je za "Blic" progovorio o (ne)očekivanoj smeni.

"Tiho sam došao, tiho ću i da odem. Neću iznositi prljav veš, kako mnogi misle", rekao je Miroslav Nikolić.

Iskusni stručnjak nije želeo da upire prstom ni u koga ali je priznao da poručio da nije zaslužio ovakav tretman.

"Mislim da nisam sve ovo zaslužio. Dogovor od letos, kada sam potpisao na tri godine, bio je da polako sa mladim igračima i budžetom koji je tada bio oko 300.000 evra, pravimo tim za budućnost. Nisam mogao da dovedem sve mlade koje sam želeo, jer su ih uzeli drugi klubovi. Ne "talim se" sa menadžerima i ne sastavljaju mi oni tim. Imao sam devet igrača koji ne da nisu igrali Evropu, već ni ABA ligu. Marko Čakarević i Novica Veličković su tu od starijih, sa tim da Veličković nije mogao da igra dve utakmice nedeljno. Vanja Marinković i Mihajlo Andrić su bili do skoro rezervne opcije" kaže Nikolić.

Promena plana usledila je nakon dolaska Ostoje Mijailovića koji je u javnosti govorio kako Nikolić može da računa na podršku klupskih čelnika.

"Kada je došao predsednik Ostoja Mijailović, promenile su se ambicije. Mi nemamo tim za Evropu, a mislim da bismo bili četvrti u ABA, što je bio prioritet. Mislim da smo se u ABA nosili sa svima, da smo gubili tesno, možda do sad dve-tri utakmice glatko, ostale ne. Želeo sam još neka pojačanja, ali... Bilo je pritisaka, kako sa tribina, sa jedne strane orkestriranih, još nekih... Ne želim da ulazim u druge stvari. Bilo je teško raditi pod takvim pritiskom. Nisam imao problema ni sa jednim igračem, radili su dobro, nismo imali nikakvih nesporazuma", dodao je Nikolić.

Razočarenje je na kraju očekivano...

"Kada sam dolazio, mnogi nisu hteli u ovakav Partizan. Neke kolege su mi govorile 'šta će ti to', da te tera publika, da te vređaju posle poraza. Nisam se plašio izaova, radio sam pošteno, iako su se pokrivali mojim imenom kada sam došao, još sam potpisao ugovor na tri godine. Nisam dao da mi se meša neko u posao, menadžeri posebno, niti sam se bavio drugim stvarima, sem svojim poslom. Publika me nije prihvatila, nije bilo razumevanja i strpljenja. Partizanu želim sve najbolje", zaključio je Nikolić.

Ekipu će na sutrašnjoj utakmici sa Bilbaom voditi dosadašnji pomoćnik Aca Matović, a Nenad Čanak bi nakon toga trebalo da preuzme kormilo u Partizanu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari