Niko kao Sale Nacionale! Da li je ovo najbolja poruka posle svega što se dešavalo u finalu ABA lige?

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.05.2019.
09:39
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Poruka posle koje bi mnogi trebalo da se zamisle...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaško proleće u regionu obeležio je Zvezdin trijumf u ABA ligi i plasman u elitno evropsko takmičenje, ali i brojni incidenti, uz uvredljiva skandiranja, kako u ''Morači'', tako i u ''Pioniru''.

Sve to je praćeno i saopštenjima koja su iz dana u dan stizala sa obe strane, pa je nekako sama košarka ostala u drugom planu, iako je Zvezda na terenu potvrdila da je najbolji tim ove sezone u regionalnoj ligi.

Strasti se polako stišavaju, sada su i Crvena zvezda i Budućnost okrenuti domaćim šampionatima u kojima su ubedljivo startovali, a svoj komentar na pomenuta dešavanja u finalu ABA lige sada je u izjavi za ''Žurnal'' izneo i selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

Kratko i jasno.

''Stavljanje znaka pitanja između dva bratska naroda je poraz. Jer košarka i sport su metafora života'', objasnio je Sale.

Nadamo se samo da će ova njegova poruka dopreti do svih onih koji su izazivali ili učestvovali u pomenutim incidentima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ariton
Thursday, 02.05.2019
11:03

Ajmo sad navijaci bez kluba udrite po Saletu jer vam to najbolje ide.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Wednesday, 01.05.2019
13:24

Od ovakvih mi se kosa dize. Jel su nam Grci bratski narod,mozda cak i veci kroz istoriju pa sta je bilo 99? Jesu nam i Francuzi satro bratski bili narod? Jel smo bili u istoj drzavi sa Hrvatima? Jel smo delili drzavu sa Turcima? Mi ko neke babe od 90 godina,sto jadne izlaze u tim godinama da obavljaju dvorisne poslove,jer drugacije ne mogu preziveti,ali zato imaju parolu "Ne svadjaj se ni sa kim sinko" Treba se sa svima koji imaju razlicito misljenje od tebe,a namecu ti ga posvadjati i nikada vise da ti ne padne na pamet da im ucinis bilo kakvu uslugu i to je jedino i razumno razmisljanje!

avatar
Čerek B.
Wednesday, 01.05.2019
12:28

Jako upitno? Ne treba nikog terati da se oseća da ti je brat.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 01.05.2019
18:00

Taj isti Bokan, koga vam gazda pljulje, je sa njim sedeco u pocasnoj lozi Pionira.
Jel to bio neki drugi Bokan, ili Covicu nije smetao zato sto Buducnost nije bila konkurent Zvezdi?

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 14.05.2019
11:28

Kakve veze ima Niksic i Podgorica?
U Niksicu nemas tolki broj Srba, kolko imas u Podgorici.
U Podgorici nikad nije bilo skandirano "Ubi Srbina", sto ljudi iz vaseg kosarkaskog kluba zele da plasiraju. Cak sta vise, osnivac navijacke grupe u Podgorici je srpske nacionalnosti, tako da su to ciste nebuloze.

Ne bih se slozio da nije bitno ko je prvi poceo. Ajmo da vidimo ko je prvi poceo sa saopstenjima, ko je prvi poceo gostovanja po televizijama i da pljulje.
To ti je isto ko sto mediji pokusavaju da izjednace 20+ saopstenja i Zvezde na racun Partizana ove sezone i 2 saopstenja Partizana.

avatar
Čerek B.
Tuesday, 14.05.2019
10:34

to isto možeš da pitaš u obrnutom pravcu, taj isti gazda je sedeo sa Bokanom u počasnoj loži pa Bokanu nije smetalo. Moj komentar se svakako nije bio apsolutno vezan za finalnu seriju ABA lige u sezoni 2018-2019 već uopšteno. Ne znam koliko godina imaš ali bih te želo podsetiti na sezonu kada je učesnik ABA lige bila Sutjeska iz Nikšića. Igro slučaja upalim TV i utakmica, cijela dvorana grmi Ubi Srbina, vidio sam da igra Partizan , prvo sam pomislio da igraju protiv Zadra (zbog dresova Sutjeske na tom meču) ali mi je dvorana bila čudna. Kada je komentator rekao da je Nikšić jedan od "najvrelijih" terena u ABA ligi, frapirao sam se. To je bilo pre više od 5 godina. Dakle ne od finalne serije Zvezda Budućnost. Ako si čitao, prvi sam bio koji je ostavljao komentare da to nije potrebno nikome jer ruši ugled lige a kako nam ugovor sa EL ističe, sami sebi pucamo u nogu (samo preko ABA možemo u EL trenutno). Svakako su se u finalu dešavale ružne scene i to ne ide na čast ni njima ni nama, i možda je čak nebitna i činjenica ko je prvi počeo, ali izjaviti nakon druge utakmice da je u Beogradu planiran linč a da je u trećoj utakmici u Podgorici atmosfera bila idealna svakako prelazi granice dobrog ukusa (ako mene pitaš)