Nikad jača ABA liga? I Olimpija će se boriti za vrh, prvo pojačanje već stiglo!

Autor: Darko Mitrović
petak 15.06.2018.
12:01
Izvor: Sportske.net

Ako je suditi prema najavama, sledeća sezona ABA lige biće veoma zanimljiva.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Bilo je zanimljivo i u minuloj sezoni, kada je Budućnost uspela da prekine dominaciju Crvene zvezde u regionalnoj ligi, a izgleda da će u narednoj srpski predstavnici imati još snažniju konkurenciju.

Podgoričani uveliko formiraju tim za Evroligu (pogledajte vest u prilogu) i jasno je da će biti jedan od najvećih favorita za novu titulu u ABA ligi. Crvena zvezda će biti veoma motivisana da se vrati na tron, a Cedevita je svoje ambicije već pokazala dovođenjem trenera Sita Alonsa koji je u prethodnoj sezoni vodio Barselonu.

Ove sezone je i Mornar iz Bara napravio veliki kvalitativni iskorak, tim Mihajla Pavićevića se izborio za plasman u plej-of ABA lige a onda je osvojio titulu prvaka Crne Gore. Barani će igrati i u Evrokupu sledeće sezone, pa će, izvesno je, ponovo imati jak tim, možda i jači nego ove sezone.

Isto važi i za Partizan, koji je počeo da se budi posle nekoliko teških, kriznih godina. Crno-beli su osvojili Kup Koraća u prošloj sezoni, a u sledećoj žele i korak dalje, pogotovo što će ponovo nastupati i u Evrokupu.

Osim ove petorke, velike ambicije ima i ljubljanska Olimpija koja je već dugo bez značajnijih rezultata u regionu. Ovoga puta će pokušati da se umešaju u borbu za sam vrh, a već su počeli da rade na formiranju ekipe za sledeću sezonu.

''Eurohoops'' danas prenosi da je novi centar Olimpije postao Marvin Džons, koji je sa Ljubljančanima potpisao ugovor na dve godine.

Džons ima 24 godine, visok je 213 centimetara, a prošlu sezonu proveo je u ekipi Kolosa sa Rodosa u Grčkoj, gde je prosečno postizao 10,3 poena uz 6,3 skoka i jednu blokadu prosečno po utakmici.
--

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke