Nije sve izgubljeno, evo kako Partizan može u Top 16 Evrokupa!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.11.2018.
12:10
Izvor: Sportske.net

Sve bi bilo mnogo lakše da su crno-beli sinoć uspeli da trijumfuju...

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana propustili su sinoć lepu priliku da nanesu još jedan poraz ruskom Zenitu i značajno uvećaju svoje šanse za plasman u Top 16 Evrokupa.

Domaći tim nije bio šuterski raspoložen, pogodili su samo jednu trojku iz 18 pokušaja. Partizan je imao vođstvo tokom prvog poluvremena, ali je potom u drugom usledio veliki pad tokom kojeg je Zenit napravio seriju 15:0, posle čega Partizan nije uspeo da se vrati, iako je u finišu uhvatio rezultatski priključak.

Ovim porazom Partizan je ponovo pao na poslednje mesto Grupe C sa učinkom 2-5, baš kao i italijanski Trento koji ima bolji međusobni skor u odnosu na srpskog predstavnika.

Do kraja prve faze takmičenja ostala su još tri kola. Partizan  sledećem dočekuje Valensiju, potom putuje u Francusku gde će se sastati sa ASVEL-om, a u poslednjem kolu dočekuje Turk Telekom, još jednog od direktnih rivala u trci za Top 16.

Jasno je, crno-beli će taj meč poslednjeg kola morati da dobiju ako žele da idu dalje, ali i bar još jedan od preostala dva, Valensiju li ASVEL.

Ukoliko tako bude, Partizan bi na kraju imao skor 4-6.

Turk Telekom će pre gostovanja Partizanu imati i dve utakmice na svom terenu, protiv ASVEL-a i Trenta. Realno bi bilo da od ASVEL-a izgube, da slave protiv Trenta i u slučaju poraza od Partizana, oni bi na kraju imali skor 4-6, ali Partizan bi morao da ih savlada sa više od pet poena razlike, koliko je izgubio u Ankari (77-72).

Za to vreme, Trento ima veoma težak raspored - gostuje Zenitu, pa Turk Telekomu, a u poslednjem kolu dočekuje Valensiju.

Da bi ostali u trci, oni će morati da dobiju bar dve utakmice, ali deluje da će to teško da se dogodi, bez obzira na njihovu najnoviju pobedu nad ASVEL-om, pa im za sada dajemo najmanje šanse za prolaz dalje. Na primer, ako dobiju jednu od tri pomenute utakmice, na kraju će imati skor 3-7.

Naravno, ima još dosta kombinacija, ove nam nekako najrealnije deluju i što je najvažnije Partizan ima čemu da se nada. Ali, moraće da ima i ogromnu pomoć ''Grobara'', u šta takođe ne sumnjamo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DouglasHaffernan
Thursday, 15.11.2018
16:15

I oni pricaju o nekoj Evroligi?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 15.11.2018
14:40

Sve bi bilo mnogo lakse da imamo makar i samo privid normalnog sudjenja.