Nije san, Lilardova partija karijere protiv Luke Dončića, izjednačio se sa Čembrlenom! Ključa na Zapadu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 12.08.2020.
08:41
Izvor: Sportske.net

Neverovatni Dem pokazao da zaslužuje veći respekt, Portland sada drži sudbinu u svojim rukama, pred baražom su za plej of. Četiri tima se nadaju...

Kim Klement/Pool Photo via AP
Kim Klement/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Kada bi češće igrali protiv Pelikansa, Kingsi bi svakako bili u plej ofu. Ovako, pobeda bez značaja, druga u restartu, obe su zabeležene perotiv Nju Orleansa. Iskusni Harison Barns je ubacio 25 poena, rival bez Zajona, ali kod Sakramenta nije bilo najboljeg strelca D'Arona Foksa. Bogdanović je ubacio 16 poena, podsetimo napravio je u prvoj pobedi protiv Pelikansa rekord karijere, 35 koševa, oba tima su eliminisana, jedva čekaju da se sve završi.

Bjelica je ubacio 13 poena, imao 5 skokova i 4 asistencije.

Još jedna pobeda fantastičnih Sansa, neporaženi su u Diznijevom svetu, Devin Buker je ubacio 35 poena, Bridžis dodao 24, Rubio uz 16, imao 10 asistencija, pa je Feniks stigao Memfis, izjednačili su se na osmom mestu. Rival Filadelfija desetkovana, šesti su na Istoku, samo jedan starter Šejk Milton je bio zdrav za ovaj meč.

Memfis je poražen od Seltiksa, Boston je bio bez milosti, za njih to je četvrta pobeda u nizu, vodili su od početka do kraja, Tejtum je ubacio 29 poena, uz samo tri promašaja, šestorica Kelta su bili dvocifreni, kod Grizlija, najverovatniji ruki godine Dža Morant je ubacio 26 poena. Memfis je sada u opasnosti da u poslednjem meču izgubi plej of.

Junak večeri je Demijen Lilard, 61 poen, rekord karijere protiv Maveriksa, ubacio je devet trojki, 18 slobodnih bacanja bez promašaja, i sada Portland drži sudbinu u svojim rukama. Pobeda protiv nezainteresovanih Netsa sutra uveče i biće osmi. To znači da bi u razigravanju sa devetim, ako to bude Memfis (igraju protiv Baksa koji će odmarati tim), ili eventualno Feniks ili San Antonio, u razigravanju će im biti potrebna jedna pobeda u dva meča kako bi otišli u plej of. Deveti će imati šansu, ali moraće da dobije osmog sa 2:0. Zbog toga je trka neverovatna. Vratimo se Lilardu, igra fantastično posle restarta, vratio je Portland u trku, kaže da je protiv Bruklina, u četvrtak meč života za Blejzerse.  On se pridružio Viltu Čembrlenu, trećom 60+ utakmicom u sezoni, samo njih dvojica su to uspeli u istoriji NBA košarke.

Kod Dalasa, Dončić 25 poena, 10 asistencija, 8 skokova, Marjanović par poena za sedam minuta igre, Dalas će završiti kao sedmi, čekaju ih najverovatnije Klipersi.

Milvoki je uz 24 poena Bruka Lopeza, u meču bez značaja tukao Vašington, Adetokumbo je na parketu bio samo desetak minuta, izveo je 12 bacanja, pogodio 10, imao i 9 skokova. Milvoki je prvi, oni znaju rivala, igraće protiv "domaćina" Orlanda...

U prvim mečevima dana, Bruklin je dobio Orlando, San Antonio zadržao nadu posle pobede u derbiju Teksasa, daleko od kuće, protiv Hjustona.

Rezultati:

Bruklin - Orlando 108:96
Hjuston - San Antonio 105:123
Feniks - Filadelfija 130:117
Boston - Memfis 122:107
Portland - Dalas 134:131
Nju Orleans - Sakramento 106:112
Milvoki - Vašington 126:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke