Nije samo zbog Duleta - TRI RAZLOGA zbog kojih Miloje nije hteo u Partizan!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.02.2016.
19:32
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Par dana posle istorijskog trofeja sa Mega Leksom, Dejan Milojević ponovo govorio i na temu letošnje mogućnosti da preuzme ekipu Partizana.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Trijumf ekipe Mega Leksa u Kupu Radivoja Koraća izazvao je veliku pažnju i u Crnoj Gori, i to iz više razloga.

Pre svega što su glavne uloge u finalnom dvoboju sa Partizanom imali crnogorski košarkaši Nikola Ivanović i Danilo Nikolić, zatim što će Mega Leks biti rival Budućnosti u polufinalu plej-ofa ABA lige, kao i zbog Dejana Milojevića, koji je kao igrač ostavio dubok trag i u dresu pomenutog podgoričkog kluba.

Upravo je Dejan Milojević tim povodom dao intervju podgoričkim ''Vijestima'', gde je posebno pohvalio Nikolića i Ivanovića, a posebno ovog prvog iako je zvanje MVP-a Kupa Koraća pripalo Ivanoviću.

''Nikolić je u Evropi najbolji šuter sa pozicije četiri! Koliko je god pretenciozno to reći za igrača koji je u mom klubu, odgovorno tvrdim da u Evropi nema krilnog centra koji može da pogađa tako teške šuteve kao Nik!

Ima četvorki koje znaju da pogode samo iz mesta, a on može i iz kretnje i preko ruke, kako god hoćete.

To mu je veliki kvalitet, koji će mu puno značiti gde god da bude igrao. Kada je došao u Megu imao je problem da brani igrača na niskom postu, a sada je postao ozbiljan odbrambeni igrač'', objašnjava Milojević.

Naravno, nije štedeo pohvale ni na račun Nikole Ivanovića.

''Nikola je lider naše ekipe, on je taj kod kojeg volim da je lopta kad se lomi utakmica. On mi to vraća na pravi način. Prepoznao sam da ima tu lidersku ulogu, mnogo nam je donio. Popravio je i odbranu, sada je sjajan odbrambeni igrač. Racionalan je plejmejker, pred njim je, kao i pred Nikolićem, blistava karijera'', ističe Milojević.

Iako aktuelna sezona polako ulazi u završnicu, Milojevićev letošnji nedolazak u Partizan i pored interesovanja crno-belih, još uvek privlači pažnju javnosti.

Ponovo je Milojević objašnjavao zbog čega nije nasledio Duška Vujoševića, ali nije samo poštovanje prema legendarnom stručnjaku bio razlog što do se to nije dogodilo.

Postoje još dva razloga.

''Zbog tri stvari nisam hteo u Partizan.

Prvo, Dule Vujošević nije hteo mirno da ode, a ja sam prijatelj sa njim. Puno mi je pomogao kada mi je bio trener, nisam hteo da ja budem taj koji će ga zameniti.

Drugo, zvao sam Nikolu Ivanovića da pređe u Megu i kakav bih ja čovek bio da sam otišao čim je on stigao.

Treće, poziv je stigao 15 dana pred početak lige, kada sam već odradio čitave pripreme sa Megom, sa igračima za koje sam vezan.

Ne mislim da sam pogrešio, jer imam moralne principe koje poštujem. Srećom, sve je ispalo u Partizanu kako bi trebalo. To je klub koji volim, a Džile je moj kum i sa njim će Partizan opet ići stazom starih uspeha'',
zaključio je Milojević u intervjuu ''Vijestima''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Wednesday, 24.02.2016
17:11

Strasan trener, ali ako nije zeleo reci istinu nije trebao ni ovo.

avatar
Eklatantni delija
Wednesday, 24.02.2016
12:47

Zvezdaš sam, ali svaka čast ovakvim ljudima poput Miloja, zbog njih naša košarka ima smisla i svoju vrednost, takvima je mesto u svakom sportu. Čovek je lepo objasnio zbog čega nije došao, jednostavno je moralan i ima svoje principe, obraz je ipak nešto što nema cenu. :)

avatar
Brazilero11
Wednesday, 24.02.2016
00:03

E to je razlika izmedju tebe i Bozica, koji mu je bio i kapiten tolike godine i pomocnik.

avatar
Doktor_Ijopet!
Tuesday, 23.02.2016
20:37

Nek si ti njih malo smirio MIloje. Neka mastaju kako ce uskoro osvajati trofeje i kako ce ponovo u Evroligu. Problem je sto je stvarnost malo drugacija.