Nije mu dugo trebalo - Dok Rivers potpisao, imamo li novu silu na Istoku?

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.10.2020.
17:12
Izvor: Sportske.net

Pre samo par dana napustio je Kliperse.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Dok Rivers se nakon sedam godina rastao sa Los Anđeles Klipersima, nije uspeo ekipu iz Holivuda da odvede dalje od polufinala konferencije.

Minulog leta su se pakleno pojačali, izrasli su u favorita broj jedan, uz Lejkerse, za osvajanje prstena, ali su ponovo razočarali, izgubili su od Denvera u polufinalu Zapada, iako su imali prednost od 3:1 u seriji.

Sve to rezultovalo je rastankom između iskusnog trenera i ambiciozne franšize, ali nije dugo trebalo Riversu da pronađe novo uhlebljenje.

Naime, nakon kratkih pregovora, Dok Rivers je dogovori višegodišnju saradnju sa Filadelfija 76ersima.

Sastav iz Pensilvanije se rastao sa Bretom Braunom nakon metle u prvoj rundi plej-ofa od Bostona, razmišljali su o brojnim imenima, Majk D'Entoni je delovao kao glavni favorit za klupu Siksersa, dok se nije pojavio Rivers.

Hitra reakcija GM-a Eltona Brenda i Rivers je već novi trener Filadelfija, sa kojom je dogovorio petogodišnju saradnju.

Baner 15

Filadelfija neće odustati od svog tandema Džoel Embid i Ben Simons, Brend želi da gradi tim oko dvojca, a veruje i da će Rivers uspeti da izvuče maksimum iz treće zvezde, Tobajasa Herisa.

On je upravo iz Klipersa otišao u Sikserse, a pod palicom Doka Riversa je igrao najbolju košarku u karijeri, beležio je preko 20 poena u proseku sa oko 50% uspešnosti u šutu iz igre i oko 43% preciznosti van linije za tri poena.

Embid je i na društvenim mrežama poželeo dobrodošlicu Riversu, a spekuliše se da bi njegovom stručnom štabu mogao da se priključi doskorašnji prvi trener Pelikansa Alvin Džentri.

Rivers se vraća na Istok, gde je sa velikim uspehom predvodio Boston, osvojio je sa Seltiksima i prsten, videćemo da li može da lansira i Filadelfija 76erse na vrh NBA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke