Nije moglo bez drame, titula se vraća u Podgoricu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.05.2019.
22:43
Izvor: Sportske.net

Ostali su košarkaši Budućnosti bez trofeja na Jadranu, ali su barem uspeli da vrate titulu prvaka Crne Gore u Podgoricu.

kkbuducnost.me
kkbuducnost.me

Povezane vesti

Košarkaški klub Budućnost Voli stigao je večeras do dvanaeste šampionske titule u Crnoj Gori, pošto je u petom meču finalne serije savladao Mornar iz Bara posle velike drame.

Budućnost je u "majstorici" slavila rezultatom 76:72 (22:18, 16:13, 22:19, 26:22) i tako posle godinu dana vratila šampionsku titulu u Podgoricu.

Podgoričani su poveli sa 2:0 u seriji, zatim je Mornar dobio dve utakmice, pa je "majstorica" odlučivala o tome ko će osvojiti titulu.

Večerašnji meč bio je najbolji prikaz kompletne finalne serije. Budućnost je u većem delu utakmice držala stvari pod kontrolom i baš kada je delovalo da su Podgoričani završili posao usledio je povratak Mornara.

Barani su prišli na pola koša zaostatka (71:70), ali je presudila nesportski faul Mićovića na 6 sekundi pre kraja, posle čega je Nemanja Gordić sa linije penala stavio tačku na peti meč i finalnu seriju.

Budućnost je na taj način stigla do dvanaeste titule prvaka Crne Gore, a petnaeste ako računamo i tri trofeja osvojena u bivšoj Jugoslaviji.

Senku na trijumf Budućnosti baca teška povreda Filipa Barovića koji se u trećoj četvrtini sručio na parket. U pitanju je povreda kolena koja bi mogla da ga odvoji od terena na duži period.

Najefkasniji igrač u ekipi Budućnosti bio je Nemanja Gordić sa 21 poenom, a po 13 su postigli Edvin Džekson i Filip Barović. U poraženom sastavu najbolji je bio Nikola Rebić sa 17 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke