Nije kraj! Čoviću smeta nepravda, novi odgovor Bokanu!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 02. maj 2018.

  • 09:46

  • Izvor: Sportske.net, borba.me

  • facebook
  • twitter
  • email

Sad da vidimo da li će prvi čovek Budućnosti održati obećanje dato u svom prethodnom saopštenju...

Nije kraj! Čoviću smeta nepravda, novi odgovor Bokanu!
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Posle najnovije reakcije iz Podgorice, kada se prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan oglasio još jednim saopštenjem, činilo se da će tu biti stavljena tačka, s obzirom da je Bokan pritom naglasio da se na temu finalne serije ABA lige više neće oglašavati.

Ali, tačku još nije stavio Nebojša Čović, koji nije želeo da ostane bez odgovora na prethodne poruke iz Podgorice.

On se juče ponovo oglasio u izjavi za crnogorski portal ''Borba'' i tom prilikom naglasio da u Bokanovim izjavama ''nema argumenata'', već samo ''gomila poštapalica i floskula''.

''Da li 'nošen gasom' ili lažnim osećajem veličine, priznajem, očekivao sam više nakon dvodnevnog razmišljanja u koje se upustio DB'', počeo je Čović i nastavio:

''Dok sam se ja bavio košarkom na ovaj ili onaj način, kao igrač, predsednik klubova, nacionalnog saveza i to nekada zajedničke države, koji iza sebe ima plejadu reprezentativaca, tri hale, juniorske prvake Evrolige, itd… ti si stvarao nadimke 'magacioner' ili 'piljar'.

Dobio si ih u svojoj sredini, nisam ih ja izmislio. O tome ko živi za košarku ili od nje, ne bih dalje, jer ne zaslužuje(š) komentar. Verujem da su ti donedavno objašnjavali šta su 'tri sekunde u reketu' , silazna putanja, ko igra koju poziciju, zašto neko mora van igre sa pet ličnih grešaka itd…'',
konstatuje Čović.

On se potom osvrnuo i na nedavnu Bokanovu posetu Barseloni, gde se susreo sa izvršnim direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom.

''Ne bih baš i da mi ti objašnjavaš kakva su pravila Evrolige, verujem da je put u Barselonu bio istinska inspiracija, od prvog ulaska u sedište Evrolige preko rečenice 'dobrodošli' do sastanka sa prvim čovekom Evrolige. Nisi video Tita, video si Đordija Bertomeua!'', poručio je Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde odbacio je tvrdnju da ne može sportski da podnese poraz i objasnio razlog zbog kojeg se oglašava na ovaj način.

''Smeta mi nepravda i činjenice da se ova finalna serija rešavala po aerodromima, kafanama, sudijskim svlačionicama i javnim kućama.

Shvatićeš za jedno 20 godina, ako ostaneš u košarci, jer kako reče ti za nju živiš. Pošto bi i time da se bavite, i to radite već neko vreme, tj. kadrovišete i rušite po Beogradu ovu upravu KK Crvena zvezda mts preko raznih mešetara i satelita, i za to znamo, onda moramo i da posmatramo sve pohvale Crvenoj zvijezdi kao velikom klubu – kao krajnje licemerne i lažne'',
poručio je Čović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari