Nije jedan, nego trojica Adetokumba u derbiju! Vestbruk pobedio uz pomoć merdevina!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 20.12.2019.
08:58
Izvor: Sportske.net

Dva velika derbija, Janis rasturio Lejkerse, retka slika na kraju meča. Rasel Vestbruk baš nervirao publiku u Los Anđelesu, od merdevina, preko provokacija do sjajnog učinka...

AP Photo/Morry Gash
AP Photo/Morry Gash

Povezane vesti

Derbi sezone je pripao Milvokiju. Baksi su tukli Lejkerse kod kuće i osamili se na čelu tabele. Janis je najbolje sačuvao za vodeći tim Zapada. ubacio je 34 poena, imao 11 skokova i 7 asistencija.

Grk je ubacio pet trojki, što je rekord karijere, Baksi su pokazali da je poraz od Mavsa početkom nedelje u stvari bio posledica razmišljanja o Lejkersima.

Na drugoj strani, sedmi Lebronov tripl-dabl u sezonu, 21 poena, 12 skokova, 11 asistencija, Dejvis je ubacio 36 poena i 10 skokova.

Šta je odlučilo?

Duža klupa, i jasno ako budemo gledali ovo finale, u maju, to će biti najveća prednost "Jelena". Njihove rezerve su postigle 34 poena, kod gostiju od igrača sa klupe Rondo i Hauard dali su po dva koša. Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu, +19 za Milvoki, odbrana Lejkersa je delovala nemoćno, valjda prvi put u sezoni.

Tri Adetokumba, Janis, Tanasis na jednoj, Kostas koji nije ulazio u igru kod Lejkersa su na kraju napravili zajedničku sliku za uspomenu...

Rasel Vestbruk je ubacio 40 poena Klipsima, Hjuston je odneo pobedu sa Pacifika i prišao domaćinu na tabeli Zapada. Pol Džordž je odgovorio sa 34 poena bivšem saigrači, Leonard je postigao 25, na drugoj strani Harden 28, šou je prepustio Vestbruku.

Ras je inicirao novi preokret Teksašana, stigli su -25 protiv San Antonija, i na Pacifiku su gubili 15 na poluvremenu i dobili utakmicu. Ponovo smo videli sukob Beverlija i Vestbruka, prvi je isključen zbog dve tehničke, drugi je dobio tehničku kada mu se rugao dok je izlazio sa terena. Harden je inače ušao u istoriju Roketsa, 10 asistencija, sada ima 4412 i prešao je Kalvina Marfija, sada je najbolji asistent u istoriji franšize. Još jedan detalj, Vestbruk je tražio merdevine, odnosno da se proveri visina obruča na startu drugog dela, sve je bilo u redu, navijači Klipersa su bili ogorčeni.

San Antonio je posle razočaranja protiv Hjustona tukao Netse, iako je Spenser Dinvidi ubacio 41 poen. Pati Mils je odigrao najbolji meč sezone, Australijanac je pogodio sedam trojki, 21 od 27 poena ubacio u nastavku, pa su ovoga puta Sparsi okrenuli utakmicu i sa -14 stigli do pobede. Netsi i dalje bez Kajrija...

Juta je slavila protiv Atlante koja gubi u seriji, Gobert je ubacio 20 poena, imao 13 skokova, Mičel utrpao 30 poena Houksima koji su izgubili šest u nizu. Nisu našli rešenje za reket u kome su primili 62 poena, imali su i 13 skokova manje...

Rezultati:

LA Klipers - Hjuston 117:122
San Antonio - Bruklin 118:105
Milvoki - LA Lejkers 111:104
Atlanta - Juta 106:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke