Nije greška, Bogdan i Kingsi opet tukli šampiona! "Zmaj" Dragić bljuje vatru, Teo i Bobi u nevolji!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 17.03.2018.
09:35
Izvor: Sportske.net

"B" tim Voriorsa, ali pobeda je pobeda. Slovenac blistao i u Holivudu, Klipersi gube nadu.

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Jedno od iznenađenja sezone, zvuči nestvarno, ali Sakramento je slavio u Ouklendu, drugi put u ovom šampionatu.

Voriorsima je zdravlje preče od prvog mesta na kraju regularne sezone, bili su bez Karija, Duranta i Kleja Tompsona, igrao je jedino Drajmond Grin, napravio tripl-dabl 14 poena, po 10 skokova i asistencija. Sjajan je bio mladi Kvin Kuk, 25 poena, ali nije bilo dovoljno. U finišu su Badi Hild i Koli-Štajn prelomili, Bogdanović je ubacio 11 poena, tri trojke, slab šut za dva poena. Imao je i 5 skokova i 3 asistencije.

Tripl-dabl se podrazumeva za Rasela Vestbruka, 16 poena, 11 asistencija i 10 skokova, nije mnogo šutirao, ali je Stiven Adams u reketu razbio Kliperse. Novozelanđanin je uz 18 poena, imao 14 skokova i 5 blokada.

Teo na drugoj strani 12 poena, 4 asistencije, Bobi 8 poena i 7 skokova, za nešto više od osam minuta na parketu.

Tander je imao tajno oružje u Koriju Brueru, slobodni agent, iskusni 32-godišnji bek je ubacio 22 poena, izjednačio i rekord karijere sa šest ukradenih lopti, odlično se uklopio nakon otkaza u Lejkersima.

Inače, Oklahoma je imala 17 ukradenih lopti, Klipersi su napravili previše grešaka da bi mogli nečemu da se nadaju. Sada su deseti na Zapadu, trka traje, ali čini se da gube dah.

Dragić blista, ovoga puta je 30 poena začinio pobedom, Majami je isčupao trijumf na Pacifiku, slavili su protiv Lejkersa, cementirali mesto u doigravanju, sada ostaje da izbore što bolju poziciju. Slovenac je inače pogodio i najvažniji šut utakmice, pet sekundi pre kraja, pa je serija pobeda Lejkersa prekinuta.

Dalas je namučio Kanađane, ali Toronto ne prašta. DeRozan je ubacio 29 poena, nakon produžetka, lider Istoka je slavio protiv slabih Mavsa. Činilo se da gosti u poslednjem periodu imaju pobedu u rukama, ali su se uplašili, napravili pet grešaka, dozvolili Reptorsima da se vrate i na kraju stignu do 18 trijumfa u 19 mečeva.

Boston ne odustaje od potere za Torontom, Seltiksi su očekivano slavili na Floridi protiv Orlanda, Mus Monro je ubacio 17 poena, njegova najbolja partija od dolaska u klub, do 17 je brojao i Teri Rozije koji menja povređenog Kajrija. Orlando je izgubio bitku u reketu, primili su 55 poena, dozvolili 20 koševa posle ofanzivnog skoka rivala. Vučević slabiji nego u prošlim mečevima, 12 poena, 4 skoka.

Filadelfija sigurna protiv Bruklina, mada nije bilo lako, prelomili su u poslednje periodu, "Proces" Embid je ubacio 24 poena, imao 19 skokova, najviše u karijeri. Loše je šutirao, ali je to nadoknadio u ostalim elementima igre, ključnom blokadom Dinvidiju u poslednjih 20 sekundi.

LA Lejkers - Majami 91:92
Golden Stejt - Sakramento 93:98
Oklahoma - LA Klipers 121:113
Toronto - Dalas 122:119 pr.
Filadelfija - Bruklin 120:116
Orlando - Boston 83:92

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sportski
Saturday, 17.03.2018
14:44

GSW se pomirio s drugom pozicijom pa ce do play offa sigurno odmarat pola tima.

avatar
chaki
Saturday, 17.03.2018
11:04

Pa tukli sampiona bez durenta Karija tompsona...