Nije gotovo dok Mega ne kaže!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.12.2015.
17:25
Izvor: Sportske.net

Pobeda koju su košarkaši Mega Leksa ostvarili protiv Partizana samo je jedna u nizu onih koje su izabranici Dejana Milojevića izborili iako su u određenom delu susreta imali ozbiljan zaostatak za protivnikom.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Košarkaši Mega Leksa u subotu su nastavili seriju sjajnih rezultata u regionalnoj košarkaškoj ligi iako je delovalo da će Partizan uspeti da se revanšira izabranicima Dejana Milojevića za ubedljiv poraz u Sremskoj Mitrovici.

Više od 5.000 ljubitelja košarke u "Pioniru" imalo je priliku da vidi čudesan preokret Mega Leksa koji je iznenadio samo one koji ne prate učinak ekipe Dejana Milojevića u tekućoj sezoni.

Preokreti su postali zaštitni znak Mega Leksa već u pripremnom periodu tekuće sezone kada su krajem septembra Trabzonspor i Karšijaka osetili na svojoj koži kako izgleda kada potcenite tim Dejana Milojevića.

Pripremni mečevi možda nisu mogli da budu jasan znak da će Mega Leks u ABA ligi čak šest puta na 15 utakmica uspeti da nadomesti rezultatski zaostatak i ostvari pobedu.

Ako se vratimo na početak oktobra setićete se da je pobeda nad Partizanom ostvarena tako što je za osam minuta poslednje četvrtine Mega Leks napravio seriju 23:6 koja je na kraju rezultirala pobedom rezultatom 76:59.

Šta tek reći za zaostatak koji su Megini klinci uspeli da sustingu u 4. kolu regionalne lige kada je skopski MZT posle 11 minuta igre imao 20 poena prednosti (8:28) a domaćin je na kraju slavio rezultatom 82:70.

Ozbiljne prednosti protiv Mega Leksa uspevali su da prokockaju još Igokea (20:33), Olimpija (44:33), Krka (18:28) i Partizan (55:38), a svakako da je sinoćni slučaj najdrastičniji jer su crno-beli prednost od 18 poena imali u završnom delu susreta.

Posle pobrojanih preokreta ostaje da konstatujemo da oni ne mogu biti slučajnost i da je mlada ekipa Dejana Milojevića i pored mnogobrojnih oscilacija karakterističnih za neiskusne timove uspela da razvije karakter.

Takav borbeni duh Megi je u tekućoj sezoni doneo više od pet pobeda zbog čega tim iz Sremske Mitrovice posle nekompletnog 15. kola zauzima 4. poziciju na tabeli i nalazi se na sjajnom putu da overi plasman u plej-of ABA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 20.12.2015
23:54

Baš sam to pomenuo u jednom komentaru juče da smo i mi osetili slično, samo pretprošle sezone...

avatar
SMRT BERLUSKONIJU!!!
Sunday, 20.12.2015
18:47

Blizu sest hiljada, a mozda i vise od sest.