Nidhem dalekometnom paljbom srušio Megu

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.12.2017.
18:59
Izvor: Sportske.net

Mega Bemaks je doživela novi poraz i to na gostovanju Mornaru u Baru.

ABA liga/Mornar/Media pro
ABA liga/Mornar/Media pro

Povezane vesti

Velika neizvesnost danas u Baru u okviru 14. kola ABA lige, Mornar je ugostio Mega Bemaks, a na kraju je slavio rezultatom 87:83.

Bilo je veoma neizvesno od samog starta, Mega je zahvaljujući Čančaru i Bitadzeu stvarala prednost, a nakon poena Jovičića bilo je i +7 za goste na kraju prve deonice.

Prednost je nastavila da raste tokom druge deonice, Čančar je nastavio sa trojkama, bilo je i +13, a onda kreće sunovrat Mege. Smanjili su domaći na 45:48 do kraja prvog poluvremena, a u trećoj deonici su uspeli da preokrenu rezultat.

Nidhem je bio neverovatan u trećoj deonici, šutirao je i pogađao, pratio ga je i Uroš Luković, baš kao i Mićović, Mornar je napravio prednost od +8 u jednom trenutku.

Mega je uspela da se konsoliduje i da preko Bitadzea dođe do nove prednosti u poslednjoj deonici, kasnije je bilo i 76:76, a onda je Nidhem preuzeo stvar u svoje ruke. Napravio je ključnu seriju od 5:0 za 81:76, vezao posle još dva poena, Mega je svoje šanse da sustigne Mornar propustila, pa je domaćin ovoga puta slavio.

Derek Nidhem je zabeležio 36 poena, Luković je imao 16, a Rejli-Ros 15. Kod gostiju Bitadze 21 poen, Fundić i Čančar po 14.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke