Nezaustavljivi Real, Efes izgubio četiri od pet poslednjih mečeva u EL!

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.12.2020.
20:18
Izvor: Sportske.net

Pravi derbi u Istanbulu, Micić ponovo efikasan, ali Real ne posustaje.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Posle Olimpijakosa, koji je bio bolji od Himkija (105:88) u Rusiji, još jedna pobeda gostujućih ekipa u okviru 17. kola Evrolige.

Real je u derbiju večeri savladao Efes u Istanbulu sa 73:65 i tako nastavio sve dužu seriju pobeda u poteri za vodećim CSKA iz Moskve, dok je turski predstavnik poražen već deveti put od početka sezone, a četvrti put u poslednjih pet mečeva.

Predvođen Vasom Micićem, Efes je odlično odigrao prvu četvrtinu, pre svega u odbrani, dobio ju je sa 20:13, a na odgovor Reala čekalo se sve do završnice treće četvrtine, kada su Madriđani poveli sa 52:51.

Potpuna rezultatska neizvesnost na početku poslednje deonice, Efes je na četiri minuta do kraja poveo sa 59:55, ali onda Real pravi seriju 8:0, u režiji Kozera i Fernandeza, za vođstvo Madriđana od 63:59. Danston i Micić su potom svojim poenima doneli izjednačenje Efesu - 63:63.

Činilo se da ćemo ući u dramatičnu završnicu, ali tako nije mislio Džejsi Kerol, koji je sa dve trojke doneo Realu šest poena prednosti na 17 sekundi pre kraja (71:65) i Micić i drugovi nisu imali dovoljno vremena da još jednom vrate svoj tim u igru.

Kozer sa 15 i Tompkins sa 13 poena predvodili su ekipu Reala, a Vasa Micić je i ovoga puta bio najefikasniji u Efesu sa 16 poena, po pet skokova i asistencija.
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke