Nezapamćena drama u ''Pioniru'', Partizan na čudesan način iščupao pobedu!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.01.2019.
20:49
Izvor: Sportske.net

Od ubedljivog vođstva tokom prvog poluvremena, preko velikog minusa sredinom poslednje deonice, do čudesnog preokreta u poslednjim sekundama!

BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/DS

Povezane vesti

U jednom od derbija 14. kola ABA lige, Partizan je pred gotovo praznim tribinama ''Pionira'' zbog poznate kazne od strane disciplinskih organa lige, savladao ekipu Mornara sa 75:73, posle velike drame u završnici!

Počelo je odlično za Partizan, uvodni minuti su protekli u znaku raspucanog Alekseja Nikolića, koji je vezao tri trojke i omogućio crno-belima solidnu rezultatsku prednost koju su oni dugo i uspešno održavali, iako mnogo toga nije štimalo u njihovoj igri tokom prvog poluvremena, a pogotovo u nastavku meča.

Tokom prvog kvartala prvi put smo u Partizanovom dresu videli i najnovije pojačanje crno-belih Nikolu Jankovića, koji se nije proslavio večeras. Za početak, promašio je čist zicer, potom još jednom pogrešio u napadu, a tokom druge četvrtine, kada je ponovo dobio priliku upisao je još jedan promašaj.

Ipak, iako je i Nikolić kasnije potpuno stao sa svojom šuterskom serijom Partizan je održavao prerdnost i tokom drugog kvartala je učinio i dvocifrenom.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 38-29 za Partizan, a početak treće četvrtine obeležila je Gagićeva borbenost kao i poeni Stefana Jankovića i sve do pred kraj ovog dela igre crno-beli su imali kontrolu dešavanja na terenu.

Ali, onda sledi veliki pad u njihovoj igri i sredinom poslednje četvrtine Mornar pravi seriju 8:0 i uspeva da povede sa 66:59!

Vanji Marinkoviću ništa nije polazilo za rukom, ređao je promašaje, kao i Nikolić, Pejdž, ali srećom po crno-bele razigrao se Renfro, koji je maltene sam uspeo da preokrene na 69:68, svojom petom trojkom na ovom meču.

Usledio je tajm-aut gostiju, posle čega Voler promašuje šut van linije 6.75, a na tačno minut do kraja Rade Tagorac pogađa samo jedno slobodno bacanje za 70:68 u korist crno-belih.

Međutim, ne zaustavlja se Voler, nova njegova trojka, potom uzvraća Pejdž sa 72:71, na dvadesetak sekundi do kraja.

Prava drama tek je usledila. Voler ponovo preuzima odgovornost u poslednjem napadu Mornara, nije bio precizan, ali lopta odlazi u aut od jednog igrača Partizana na četiri sekunde do kraja!

Trinkijeri je zatražio tajm-aut, kako bi odbranio minimalnu prednost. Nije uspeo u toj nameri. Neverovatno je da je Voler ostao potpuno sam, Zagorac je kasnio, a najbolji košarkaš Barana je to iskoristio i pogodio za 73:72 u korist Mornara!

Tek nešto više od sekunde je ostalo do kraja, novi tajm-aut je dao kakvu-takvu nadu Partizanu.

I onda, šok za goste, Drenovac pravi prekršaj nad Renfroom, koji je pogodio prvo, promašio drugo bacanje, ali Lendejl priskače i donosi pobedu Partizanu, bukvalno u poslednjim stotinkama - 75:73!

Aleks Renfro na kraju najefikasniji u Partizanu sa 18 poena (trojke 5/7), Lendejl je upisao 12, a Nikolić i Stefan Janković po 11 poena, potpuno je podbacio Vanja Marinković (0 poena za 17 minuta, 0/6 za tri), dok je na drugoj strani Voler bio ubedljivo najbolji sa 24 poena.
--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 06.01.2019
04:08

Skandalozno, sramotno!!!??? Nisam gledao uživo, pa sam sad pogledao. Šta sve ljudi ovde pišu i kako komentarišu, to je čudo. Na šta se tek Mornar žali? Izgubio, a učinilo im se dobijeno, 1.9 sec do kraja? Pa šta treba da kažu Zagrepčani za onu Kecmanovu trojku? Drenovac je dvaput faulirao Reinfroa u tom driblingu, prvo nogama, a onda mu naskočio na rame pri šutu. Neko ovde kaže da se to ne svira, čak i ako je faul!? Hmm, pa što se igraju poslednje sekunde? Što nije prekinuto kad je Mornar dao koš 1.9 do kraja? A moglo je možda i pre toga? Još, moglo bi da se diskutuje i o bloku koji je pravio Luković da bi Voler ostao sam. Po meni faul, pomerao nogu, pa dodatno isturio kuk, što je odbacilo Zagorca, zbog čega nije stigao na vreme do Volera. Ali, to je čitavih 4 sekunde do kraja, znači, o tome ne treba da se priča, nego samo o onom posle? Okej, eto, posle, pogledajte pažljivo odbranu Drenovca, ulazak nogama u liniju kretanja pri driblingu Reinfroa, a zatim i skok na njega grudima u desno rame prilikom šuta. Faul 100%. A može i da se ne svira. Istina. Ali je sviran. Da je u Baru i da je sviran, ili da je u pitanju Zvezda, mikroskopski bismo sve merili. A sekundaža, od momenta kad je Voler primio i odmah izbacio loptu, dok nije prošla kroz mrežicu - 2.1 sekunda? A možda je i manje prošlo, možda su merači i tu pogrešili? Ne, to ne merimo. Meri se i računa za sumnjivo samo ako je u korist Partizana. Ma keve ti!?

avatar
ViniciusJR
Saturday, 05.01.2019
22:51

Kakvo guranje Partizana od strane sudija, strasno. Ovo na kraju je skandalozno sramotno.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 06.01.2019
00:04

Uzmi snikers panteru..

avatar
NemanjaVidic No1.
Monday, 07.01.2019
16:30

dobro igokeac cepter,sto se ljutis?

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 05.01.2019
22:45

sreca 100% mnogo nonsalntno se suta ovako lose se pise idemo dalje crno-beli

avatar
NemanjaVidic No1.
Saturday, 05.01.2019
22:35

faul?? faul ahahahahha

avatar
magister
Sunday, 06.01.2019
04:10

Izgleda da je bio, pogledaj ponovo. Da je za Zvezdu, tražio bi namernu, ovako - cinični smeh!? Les Miserables.

avatar
NemanjaVidic No1.
Monday, 07.01.2019
16:30

tesko da je bio

avatar
Emperador(2018)
Saturday, 05.01.2019
22:16

Navijači fmp-a se ne trebaju javljati.

avatar
petar000
Saturday, 05.01.2019
22:07

Prosto je neverovatno kakve procente ima Partizan. Znaci sutnuli su preko 35 puta za tri, pogodili desetak puta. Ajde, to i nije toliko tragicno, ono sto je tragicno da od tih 25 puta koje su promasili su u 23 slucajeva bili potpuno sami, bez igraca na sebi. Ja to nekako ne mogu da poverujem da se desava. Znaci, Mornar kao na basketu kad te mrzi da juris, pa poustis onog svog da sutira sve dok ne pocne da pogadja, s tim sto je na basketu to rekreativno, ne trenira se pa takve stvari i jesu razumljive da neko moze sam kao duh da bude i da omasi deset puta, ali kada profesionalni igraci koji igraju za jedan veliki tim ne mogu da ubodu kos iz 30 pokusaja onda tu debelo nesto nije u redu. Sa druge strane ovaj nesrecni Mornar posle tragicnih 20 minuta pocne da pogadja svaki sut preko ruke. Znaci, mi ni slucajno otvoreni sut, a oni ne mase preko coveka. Sve u svemu ovo sto Partizan igra u ovoj sezoni je tragikomicno. Najbolji suteri ne mogu da dobace 10% suta u sezoni, pola ekipe se saplice i pada kako prime loptu, plejevima nam idu ispod bloka i oni ne mogu nista da pogode, svaku desetu kontru pogodimo kako da istrcimo (znaci, ne znamo da otvorimo kontru). Ma ne moze se toliko pisati koliko je sve sto je vezano za napad tragicno i komicno.Vanja i Zagorac braca blizanci postali (s tim sto je Rade i takav na tri nivoa iznad Vanje koji bi trebao da razmisli o tome da upise neki fakultet dok je vreme), Novica kao da ima 18 godina u pojedinim trenucima. Jedino Gagic kad je na terenu (sto je neverovatno) mi malo licimo na nesto u fazi napada. Pejdz beskoristan na obe strane terena, Nikolic bi trebao kao u rukometu da igra samo odbranu, Bandza definitivno nije kalibar kakav bi trebao da bude u Partizanu, S. jankovic onako, najblaze receno nespretan. Sve u svemu cudan skup igraca koje imamo. Da nije dosao ovaj Renfro, tesko bi mi pobedili ikoga u ovoj ligi jer su svi igraci iz utakmice u utakmicu sve gori i gori osim, kazem, Gagica.

avatar
ljubitelj kosarke
Saturday, 05.01.2019
22:02

Ako i sad ne objavite komentar vise ne izlazim na vas navijacki sajt.

avatar
ljubitelj kosarke
Saturday, 05.01.2019
22:01

Velika pobeda ( nepostojeci faul) koja znaci prolazak u plej of uz veliku pomoc sudija.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 05.01.2019
21:56

Gledao sam samo kraj i doneo nam srecu:-D Cak i ako je ono bio faul, msm da se to ne svira, ali, citao sam da je pre toga bilo vise gresaka na nasu stetu i to bi onda mogla da bude neka kompenzacija. Ne valja ovo, valjda ce biti bolje...

avatar
England
Saturday, 05.01.2019
21:55

Ali Nikolic dadne tri trojke na pocetku, umisli da je Kari i onda citavu utakmicu forsira sut za tri a ne moze nista da pogodi. Ne razumijem Trinkijerija zasto ne daje Gagicu vecu minutazu kad je odlican na terenu.

avatar
petar000
Saturday, 05.01.2019
22:19

Pa brate, mora da sutira kad je sam kao duh. Problem je sto on MORA bar polovinu od tih suteva da pogodi. Niko nam nije kriv kad smo navukli pleja koji samo slucajno moze da ubaci nesto. Jos kad tome dodas da Vanja ni mrtav ne moze nista, da Zagorac u poslednje vreme isto, da Pejdz standardno poveze dve pa promasi pet dolazis do problema da te brane ekipe koje i ne igraju odbranu. nabiju se svi ispod kosa i cekaju ove klipane da mase do iznemoglosti.

avatar
England
Sunday, 06.01.2019
00:36

Kontam ja sve to, sam je na sutu, ali uzeo je 10 suteva za tri poena a nije izraziti suter, i Vrabac kad je igrao kod nas svi protivnici su provocirali njegov sut znali su da ne moze ni bazen da pogodi ali bar lik nije ovoliko forsirao.

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 05.01.2019
21:53

Nije bio poslednji faul nad Renfom..ponovo otimanje i posle se pitaju šta je ovo,zašto ono....karma uvek stiže....

avatar
Fikan
Saturday, 05.01.2019
21:58
avatar
petar000
Saturday, 05.01.2019
22:25

Jao, samo vi nemojte o otimanju. Ajde iskuliraj, molim te.

avatar
Miljan Stević
Saturday, 05.01.2019
21:52
avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 05.01.2019
21:52

Sramotno sudjenje. Prvo ona "nesportska" pa onda i ovaj poslednji faul na Renfrou. Sramota !

avatar
petar000
Saturday, 05.01.2019
22:23

Ako je ono nad Rebicem bila nesportska od Pecarskog, onda je ona nad Gagicem puta tri. Sto se tice poslednjeg faula, nije ga bilo u trenutku kad je sviran, mozda bas na sutu, ali je on bio svirnut i pre toga. Jeste greska. A nesportska je bila, kako nije? Pa s ledja mu pravi faul kad ovaj treba samo da spusti loptu u kos.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 06.01.2019
00:24

Ni f od faula ovo poslednje. Sramotno sudjenje. Sto se nesportske tice, bio je iza ledja, udario je po lopti, ne po rukama. Mogao je da bude faul, nesportska nikako. Mnogo veci problem je ovaj faul sviran nad Renfroom.