Neverovatni ruki Džezera ostavio Džordana u prašini!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 19.04.2018.
12:31
Izvor: Sportske.net

Biran je ako 13. pik, a sada je jasno da bi mogao da dobije i nagradu za Rukija godine.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Donovan Mičel je eksplodirao ove sezone u dresu Juta Džeza.

Ovaj 21-godišnji bek visok 191cm sa Luivila je oduševio sve ljubitelje košarke svojim partijama tokom regularne sezone u NBA ligi, a istim tempom nastavio je i u svom prvom plej-ofu.

Tokom regularnog dela Mičel je u proseku beležio 20,5 poena po utakmici i uz Bena Simonsa je najbolji ruki u NBA ligi ove sezone, pa bi prema mnogima bek Jute i Australijanac iz Siksersa morali da podele nagradu za Rukija godine.

Mičel je, kao što rekosmo, svoju dobru formu iz regularnog dela preneo na doigravanje, u prvom meču protiv Oklahome upisao je 27 poena, Juta je poražena zahvaljujući monstruoznom nastupu Pola Džordža, da bi sinoć Mičel ubacio pola koša više, ovoga puta je Juta uzela brejk "Grmljavini", a defitnivno najveće zasluge pripadaju upravu sjajnom rukiju, koji je povukao ekipu na kraju treće i početkom četvrte četvrtine, nakon perioda od pet, šest minuta, tokom kojih je Tander napravio seriju 17-0.



Njegova sinoćnja partija dodatno dobija na težini, kada se u ozbir uzme podatak da je Mičel na svoja prva dva plej-of susreta upisao 55 poena, što je za dva više od učinka koji je na svoja prva dva meča u doigravanju imao legendarni Majkl Džordan.

Bilo kakvo poređenje sa Džordanom predstavlja veliku stvar za sve igrače, a još kada ste ruki i u nečemu ste bolji od "Njegovog letećeg visočanstva", to je jednostavno dokaz da su pred vama ogromne stvari.

Juta nije mogla bolji izbor na da napravi na draftu, odlaskom Hejvorda niko nije video ekipu iz Solt Lejk Sitija u doigravanju ove sezone, ali je 21-godišnji Mičel preuzeo stvari u svoje ruke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke