Neverovatni Jokić režirao novi triler, uz isključenje, u Koloradu, reakcija njegove braće, neprocenjiva!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 17.03.2019.
08:33
Izvor: Sportske.net

Ovoga puta nije dočekao kraj, ali je doveo svoj tim u poziciju da Milsap presudi. Voriorsi slavili u Oklahomi i dalje imaju pobedu više na vrhu Zapada.

Photo/David Zalubowski
Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Još jednom tesno, još jednom se rasplelo u korist Denvera. Nagetsi su dobili Indijanu, rešio je Pol Milsap sedam sekundi pre kraja. Bojan Bogdanović je promašio trojku za pobedu, sve to Nikola Jokić je gledao sa klupe pošto je zbog rasprave sa sudijom isključen.

Inače, Jokić je nosio Denver na leđima čitave večeri, završio je sa 26 poena, njegov tim je morao da stigne -18 iz prvog poluvremena. Jokić je dodao sedam skokova i pet asistencija, kaže da je važan samo trijumf. Nagetsi su i dalje u poteri za šampionom, imaju pobedu manje od Golden Stejta.

Naravno njegova braća su na ovaj način propratila Nikolino isključenje, srpski košarkaš je izjavio da sudiji Toniju Bradersu nije rekao ništa uvredljivo, ali da je zbog reakcije zaslužio isključenje.


Golden Stejt je prošao teško gostovanje u Oklahomi. Klej Tompson je ubacio 23 poena, imao 8 skokova i 4 asistencije, Kari Brojao do 33 i bez Duranta, pobeda je otila na Pacifik. Spustili su Oklahomu na 88 poena i mizerne procente šuta. Vestbruk je pogodio 2 od 16 šuteva, završio sa 7 poena, Pol Džordž ubacio 29, ali potrošio je previše lopti.

Juta je slavila protiv Bruklina, Gobert je sa 23 poena i 17 skokova dominirao u reketu, iako je zbog bolesti njegov nastup bio pod znakom pitanja. Džezeri su spustili Netse na 35% šuta, vodili sa 20 razlike u prvom poluvremenu, zaključali reket. Ostali su pola pobede ispred osmih Klipersa, kasne samo dve pobede za četvtoplasiranim Portlandom, gužva je od 3. deo 8. mesta na Zapadu. Pobedio je i San Antonio koji je pola koraka ispred Jute, tukli su Portlanda. Nurkić sjajan, 24 poena, 16 skokova, ali nedovoljno da gosti izbegnu poraz u Teksasu. Veći problem za Blejzerse je povreda kolena MekKaluma, videćemo koliko će odsustovati. Kod Sparsa DeRozan 21 poen, četvorica igrača sa klupe, Belineli, Mils, Gej i Bertans su dodali 43 poena, što je možda i odlučilo.

U mečevima bez nekog značaja, Dalas je savladao Klivlend, Dončić je propustio meč, Bredli Bil je brojao do 40 u pobedi nad Memfisom. Vizardsi još nisu izgubili sve šanse, ali kasne  za Majamijem tri pobede, dve za Orlandom i Šarlotom, nerealno je, pogotovo posle poraza od Hornetsa pre par večeri da stignu do osme pozicije.

Dobio je i Feniks i to na gostovanju Pelikansima. Devin Buker je ubacio 40 poena, videli smo produžetak. Džoš Džekson je pogodio trojku za izjednačenje, a onda je Alvin Gentri kouč domaćih napravio neverovatnu grešku, pozvao je tajm-aut koji nije imao. Sudije su mu dale tehničku, Buker je mirno pogodio bacanje, pa je od poraza za sekundu Feniks stigao do trijumfa.

Ovo je 17. pobeda za Sanse, stigli su Klivlend, jedini gori je Njujork.

U prvom meču dana, Boston je savladao Atlantu.

Rezultati:

Boston - Atlanta 129:120
Juta - Bruklin 114:98
Denver - Indijana 102:100
Oklahoma - Golden Stejt 88:110
San Antonio - Portland 108:103
Dalas - Klivlend 121:116
Vašington - Memfis 135:128
Nju Orleans - Feniks 136:138

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke