Neverovatni Jokić raspalio Denverovu nadu, Bobi vozio "motorino" i izvodio bacanja, Bogdan namestio ruku!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 04.04.2018.
08:56
Izvor: Sportske.net

Denver sada blizu top 8, Klipersi se ne predaju, Bobi će vas rasplakati od smeha. Bogdanovićevi Kingsi poslužili za prekid crne serije Feniksa, naš reprezentativac najefikasniji u svom timu. Lebron smirio Kanađane, Durant utišao zvižduke u Oklahomi...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Denver je sada na pola koraka iza Pelikansa, nada je obasjala Kolorado nakon pobede nad Indijanom. Ona je ostvarena posle mnogo muke, prelomio je Džamal Marej svojom jedinom trojkom na utakmici.

Heroj, kao i obično, Nikola Jokić, to postaje konstanta, vuče tim na leđima, ubacio je 30 poena, imao 7 skokova i 6 asistencija. Uz to, ukrao je četiri lopte, njegov tim je ispustio prednost u finišu, ali je na kraju ipak uspeo da slavi.

Pritisak je ogroman, mada kouč Meloun pokušava da ga odagna i tvrdi da su ih svi otpisali, Indijana deset godina nije dobila u Koloradu, videlo se da igraju bez pritiska, ali nisu našli rešenje za Jokića. Bojan Bogdanović je ubacio 11 poena, dobio i tehničku zbog rasprave sa sudijama.

Denver čeka "va bank" meč, sve je na stolu sutra uveče protiv Minesote.



Ne daju se ni Klipersi, mada je njihova nada manja, slavili su protiv San Antonija, Tobijas Haris i Lu Vilijams su rasturili odbranu Sparsa, igrao je i Bobi, protiv bivšeg kluba, izvodio slobodna bacanja. Dao je 8 od 10, završio sa 8 poena, imao 4 skoka i 2 asistencije. Klipersi su se vratili sa -19 iz druge četvrtine i ostali u igri. "Slatki" Lu Vilijams je pogodio ključni šut u finišu, Pati Mils odgovorio trojkom, ali je Ostin Rivers odmah uzvratio. Na kraju posle promašaja Milsa, u penal završnici Klipersi su stigli do pobede. LaMarkus Oldridž je ubacio 35 poena i imao 9 skokova za goste.



Juta nije propustila šansu protiv Lejkersa, Riki Rubio je odigrao strašan meč, ubacio 31 poen, dodao 8 asistencija i 6 skokova. "Džezeri" su stigli do treće trijumfa u nizu, preskočili San Antonio tačnije na deobi su četvrtog i petog mesta sa Sparsima. Oba tima imaju sko 45-33 na Zapadu, do kraja su četiri utakmice.

Oklahoma je iza njih, ima poraz više, onaj noćašnji od šampiona. Voriorsi su slavili na gostovanju, Durant je izviždan, ubacio je 34 poena bivšem klubu kome je ovaj meč bio mnogo značajniji. Rasel Vestbruk kao i obično izuzetno motivisan protiv bivšeg prijatelja i saigrača, 44 poena, 16 skokova, međutim iako su u finišu domaći prišli na posed, Drajmond Grin je sa dva bacanja okončao stvari.

Sada je Oklahoma šesta, imaju pobedu više od Minesote, dve od Nju Orleansa i Denvera, tri od Klipersa.

Zaista se zakuvalo, ali čini se da je Tander siguran, iako u narednom meču moraju na gostovanje Hjustonu.

U mečevima koji nisu odlučivali ništa, Bogdan Bogdanović najefikasniji kod Kingsa u porazu od Sansa, ubacio je 22 poena, ali to nije pomoglo, on i Džastin Džekson su promašili trojke za produžetak u finišu. Srbin je imao tri skoka i četiri asistencije, zanimljivo da je Feniks prekinuo niz od 15 poraza.



Portland je skinuo nogu sa gasa, poraženi su u Dalasu, pa su i dalje jednu pobedu od mesta u top 4 i prednosti domaćeg terena u prvoj rundi plej ofa.

Orlando je rasturio Nikse u Njujorku, Mario Hezonja je ubacio 19 poena, domaćin je u drugom poluvremenu postigao svega 28 koševa. Vučević standardni dabl-dabl 11 poena, 10 skokova.

U derbiju Istoka Lebron je vodio Kavse do pobede protiv Toronta, ubacio je 27 poena, njegov tim je drugi put u dve nedelje dobio lidera. "Kralj Džejms" je izveo jedan senzacionalan potez u finišu, podigrao dvoranu na noge, uz put je prešao i Kobija Brajanta na trećem mestu večne liste, kada je u pitanju broj mečeva u kojima je postigao 20+ poena, ovo je bila njegova 942. utakmica u kojoj mu je to uspelo.

Na sreću Kanađana ostali su dve pobede ispred Bostona koji nije iskoristio šansu da se primakne, "Kelti" su poraženi u Milvokiju, Janis Adetokumbo je ubacio 29 poena, odigrao odličnu odbranu u finišu, ovo je tek drugi put u veku i prvi put posle 2001. da Milvoki dve sezone u nizu završava sa pozitivnim rezultatom. Fali im jedna pobeda da matematički izbore plej of. Seltiksi su propustili šansu da priđu Torontu, ali već večeras u Kanadi u direktnom duelu će pokušati da to učine.

Čikago je uz 24 poena Lorija Markanena slavio protiv Šarlota, Filadelfija je razbila Netse, za Sikserse to je 11. pobeda u nizu. Sve je bilo gotovo pre poslednje četvrtine, Embid je zbog povrede oka propustio i ovaj meč. Jasno, Filadelfija koju ćemo prvi put gledati u plej ofu posle pet godina želi i prednost domaćeg terena u prvoj rundi. Blizu su toga, četvrti su, imaju pobedu više i dva poraza manje od Indijane.

Majami želi takođe što bolju poziciju, dobili su Houkse, Vajtsajdova odbojka je potvrdila pobedu, matematički Hit je u doigravanju, 20. put u 30 sezona koliko postoji franšiza. Dragić je ubacio 22 poena i imao 10 skokova za domaće, Atlanta je pokazala zube, ali je Džoš Ričardson odigrao odličnu odbranu u poslednjem napadu i sprečio Houkse da eventualno izbore produžetak.

I na kraju Hjuston, Džejms Harden je ubacio 38 poena Vašingtonu, imao 10 skokova, asistencija  mu je falila za tripl-dabl. Najbolji tim lige je obezbedio prvo mesto, bez obzira na to nisu imali milost za Vizardse kod kojih je Bredli Bil ubacio 27 poena. Tim iz prestonice će u plej of, kao šesti, sedmi ili osmi, o tome treba da odluče sa Majamijem i Milvokijem, sva tri tima imaju skor 42-36, do kraja su im ostale četiri utakmice, Baksi imaju u tom krugu najslabiji omer sa rivalima.

Na kraju slika dana, pogledajte način na koji je Bobi Marjanović ušao u dvoranu na duel sa bivšim timom.

Rezultati:

LA Klipers - San Antonio 113:110
Feniks - Sakramento 97:94
Juta - LA Lejkers 117:110
Denver - Indijana 107:104
Dalas - Portland 115:109
Oklahoma - Golden Stejt 107:111
Milvoki - Boston 106:102
Hjuston - Vašington 120:104
Čikago - Šarlot 120:114
Njujork - Orlando 73:97
Majami - Atlanta 101:98
Filadelfija - Bruklin 121:95
Klivlend - Toronto 112:106

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke