Neverovatni Jokić i trojkaš Bobi spustili zavesu, ovo su parovi prvog kola plej-ofa!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 11.04.2019.
08:06
Izvor: Sportske.net

Završena regularna NBA sezona, naši igrači odlični poslednje večeri, otklonjene i dileme, ovo je rasplet!

AP Photo/Chris Szagola
AP Photo/Chris Szagola

Povezane vesti

Regularna sezona je završena, poslednje večeri sezone videli smo rasplet i par iznenađenja. Portland je slavio protiv Sakramenta, iako su odmarali kompletan tim, ruki Anferni Simons je odigrao meč karijere, ubacio 37 poena Kingsima. Domaćin je gubio sa 28 razlike u drugom poluvremenu, ali je onda usledio uragan rezervista Blejzersa. Tim iz Oregona se pobedom dokopao trećeg mesta i igraće sa šestoplasiranom Oklahomom u prvoj rundi plej ofa.

Kod Kingsa sezonu su završili Bjelica sa 10 poena, i Bogdanović sa 15, Bogi je opet imao loš šut.

Nagetsi su potvrdili drugom mesto pobedom nad Minesotom. Nikola Jokić je posle beskrvne partije u Juti bio sjajan sa 29 poena i 14 skokova, pa je njegov tim overio drugo mesto. Jokić je u finišu prelomio, Denver se vraća u plej of posle šest sezona.

U prvoj rundi idu na San Antonio koji je ispratio Novickog u penziju ovacijama, ali su slavili uz 34 poena Oldridža. Sparsi su stigli do sedme pozicije i nove sezone u doigravanju, Greg Popović ne zna za neuspeh, Dončića nije bilo u timu, Novicki je dao 20 poena u poslednjem meču fantastične karijere.

Oklahoma je dobila najbolji tim lige Milvoki, uspeli su da sačuvaju šesto mesto, idu na Hjuston, Šreder je najboljem timu lige ubacio 32 poena, Vestbruj je napravio novi tripl dabl, a Tander je pogodio 23 trojke, rekord franšize. Mnogo su uložili u ovu pobedu, želeli su da izbegnu osmo mesto i Voriorse u prvoj rundi plej-ofa.

Kao osmi, završili su Klipersi, idu na šampiona, i oni su dobili posle velike bitke Jutu, koja je takođe odmarala ključne igrače za doigravanje. Kod domaćina koji je slavio u produžetku odličan Zubac, bivši igrač Mege je uz 22 poena imao 11 skokova i 3 blokade.

Voriorsi su izgubili nevažno meč u Memfisu, Durant je ubacio 21 poen, ali igrao manje od 20 minuta, kao i Klej Tompson. Kari, Kazins, Grin su odmarali, kod "Grizlija" partija karijere rukija Dževona Kartera, 32 poena za oproštaj od sezone, u proseku je postizao tek tri u svojoj prvoj NBA godini.

Parovi prvog kola plej ofa ZAPAD

Golden Stejt (1) - LA Klipers (8)
Denver (2) - San Antonio (7)
Portland (3) - Oklahoma (6)
Hjuston (4) - Juta (5)

Na Istoku je rešena i poslednja dilema, Detroit nije ništa prepustio slučaju u Njujorku, dobili su očajne Nikse, Dramond je ubacio 20 poena, imao 18 skokova, Luk Kenard dodao 27 sa klupe, nije bilo Blejka Grifina, ali to nije omelo goste. Trijumfom su overili osmo mesto, vodili su i sa 27 razlike u prvom poluvremenu, na kraju pobeda za plej of i sudar sa najboljim timom lige, Milvokijem na startu doigravanja.

Ostalo je bilo poznato, Orlando je odmarao Vučevića, ali su dobili u Šarlotu, pa Hornetsima nije ostala ni nada. Kemba Voker je ubacio 43 poena, ne zna se da li je ovo poslednja utakmica za sjajnog beka u Severnoj Karolini, opraštao se dugo, deveto mesto je neuspeh, moguće je da će otići u neki jači tim.

Boban Marjanović je bio najbolji igrač Siksersa u pobedi nad Čikagom, 18 poena, 8 skokova, 6 asistencija, 2 blokade za Srbina koji je pokazao šta može sa većom minutažom, Bobi je bio starter, odigrao 25 minuta, starteri su odmarali. Inače, Embid ima problema sa kolenom, pa bi mogao da propusti prvi meč protiv Netsa, što znači još minuta za Marjanovića. Inače Srbin je pogodio dve trojke iz tri pokušaja...

Netsi su završili kao šesti, odličan rezultat za tim iz Bruklina, poslednje večeri nisu imali milosti za Vejda koji se oprostio tripl-dablom, 25 poena, po 10 asistencija i skokova. Lebron, Melo i Kris Pol, njegovi prijatelji su ga bodrili pored terena, veliki "Fleš" odlazi u istoriju. D'Anđelo Rasel je pogodio sedam trojki za Bruklin, ovo je prvi plasman u plej of za Netse od 2015.

Indijana je u nebitno meču dobila u Atlanti posle prave poplave poena, Lif i Evans su izbušili koš Pejsersa koji završavaju kao peti i na startu doigravanja gostuju Bostonu.

Parovi prvog kola plej ofa ISTOK

Milvoki (1) - Detroit (8)
Toronto (2) - Orlando (7)
Filadelfija (3) - Bruklin (6)
Boston (4) - Indijana (5)

Rezultati:

Portland - Sakramento 136:131
LA Klipers - Juta 143:137 pr.
Denver - Minesota 99:95
Šarlot - Orlando 114:122
Memfis - Golden Stejt 132:117
San Antonio - Dalas 105:94
Filadelfija - Čikago 125:109
Njujork - Detroit 89:115
Bruklin - Majami 113:94
Milvoki - Oklahoma 116:127
Atlanta - Indijana 134:135

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Thursday, 11.04.2019
20:45

Baksi,Reptorsi,sixersi,nagetsi,woriorsi,roketsi , a mislim da ce se voditi velika borba izmedju seltixa i sixersa ocekivano i blejzera i tundera gde mislim da je jedino ocekivano iznenadjenje gledajuci po pozicijama. Portland ispada

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 11.04.2019
10:57

Greg nikad slabiji San Antonio opet uveo u plejof. Iskreno, u najmanju ruku ce namuciti Denver.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 11.04.2019
20:47

Mislim da ce se igraci denvera vise tu oznojiti nego protiv oklahome

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Thursday, 11.04.2019
09:16

Za nije Hjuston treci ?

avatar
altoman
Thursday, 11.04.2019
22:18

Nije. Portland je dobio seriju sa Hjustonom 3:1.