Neverica, Lebron ostvario dečačke snove, u Oklahomi preokret veka, kladionice trljaju ruke!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 26.04.2018.
09:24
Izvor: Sportske.net

Ono što je napravio Lebron Džejms, ili bolje rečeno, šta radi u ovom plej ofu izlazi iz granica normalnih stvari. Na drugoj strani, nikome nije jasno šta se desilo u noćas u Oklahomi.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Jedan od šuteva karijere, i to kakve karijere. Lebronu Džejmsu niko sigurno neće oduzeti mesto u istoriji, ali ono što radi u ovom plej ofu je neverovatno i za njegove standarde.

Trojka sa sirenom donela je Kavsima vođstvo od 3:2, a njemu onaj osećaj koji je imao kao klinac.

"Ovo vežbaš čitavog života", kaže "Kralj" koji je ubacio 44 poena, imao 10 skokova i 8 asistencija. Tri sekunde pre kraja je blokirao Oladipa koji tvrdi da je lopta bila u silaznoj putanji, a nakon toga dokrajčio Indijanu.

Klivlend je na korak od polufinala, videćemo mogu li da završe seriju brejkom, ili će morati da igraju majstoricu u Ohaju.

Ponovo je Lebron imao dobru podršku i od Kajla Korvera koji je pogodio pet trojki i završio sa 19 poena. Oladipo se ispromašivao na drugoj strani, Sabonis odličan sa 22 poena.

Vratimo se Lebronu, ovo je njegova 21. utakmica u plej ofu u kojoj je imao 40+ poena. Ubacio je svih 15 bacanja, ono što i dalje brine kouča Lua je očajan učinak rezervi, dali su 18 poena, Indijanina klupa je ubacila 44. Šesti meč je u Indijani u petak.

Hjuston je u polufinalu, završili su seriju protiv Minesote, Harden je sa 24 poena i 12 asistencija otvorio vrata naredne runde. Minesota je odigrala dobro poluvreme, zatvorila Hardena i Pola, ali je ostatak Roketsa to nadoknadio, Ariza, Taker, Gordon su sipali trojke, Kapela zakucavao, centar Hjuston je završio meč sa 26 poena i 15 skokova. Hjuston je pogodio 18 trojki, u drugom poluvremenu su ubacili 67 poena, kada ovako šutiraju, niko ne može da im se suprotstavi. Bjelica je igrao manje od tri minuta, nije se upisao...

Roketsi čekaju pobednika duela između Oklahome i Jute. Tander se ne da, smanjili su prednost rivala na 3:2, i to na kakav način. Vestbruk i Džordž su predvodili jedan od najvećih povratak u istoriji, tačnije, najveći kada je Oklahoma u pitanju. Juta je dominirala, Džo Ingls je pogađao iz svih pozicija, kako su igrali domaći su mogli da budu zadovoljni sa -15 na poluvremenu. Stvari su postale još gore, nešto više od 20 minuta pre kraja meča, Oklahoma je gubila sa 26 razlike.

A onda se dogodilo čudo. Do kraja utakmice, rezultat je bio 61:28 za Tander, počeli su da pogađaju trojke, spustili se na -13, "grmelo" je na sve strane. Na kraju, Juta oduvana, verovatno se i sami pitaju šta se desilo. Vestbruk je ubacio 45 poena, doduše šutnuo je 39 puta, Pol Džordž dodao 34, na drugoj strani Krauder 27, Mičel 23, videćemo kako će Juta podneti ovaj šok i dalje imaju meč loptu kod kuće.

Kako pišu mediji, igrači su ostavili veliki novac kladionicama kada su u trećoj četvrtini na malu kvotu gurali veliki novac na pobedu Jute koja je izgledala izvesna, u jednom trenutku Oklahoma je bila na 15.00, jasno veliki igrači su se kladili na "sigurno", ali ovakve stvari se verovatno događaju jednom u deceniji.

Kada se Toronto vrati u Kanadu, druga je priča, dobili su Vizardse i vode sa 3:2. Delon Rajt je odradio odličan posao u poslednjoj četvrtini, postigao je 11 od 18 poena, DeRozan je vodio tim sa 32, Valančijunas dodao 14 poena i 13 skokova. Vašington se odlično držao, ali se su raspali u poslednjoj četvrtini, izdao ih je šut, ovo je možda bila šansa da naprave iznenađenje. Serija se vraća u prestonicu, Vizardsi su takođe "domaća" ekipa, videćemo da li će odlučivati majstorica u Kanadi.

Oklahoma - Juta 107:99 (2:3)
Hjuston - Minesota 122:104 (4:1)
Toronto - Vašington 108:98 (3:2)
Klivlend - Indijana 98:95 (3:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Di Stéfano
Thursday, 26.04.2018
19:31
avatar
MladoKolonac
Thursday, 26.04.2018
14:36

čista silazna, lopta je prvo udarila tablu pa je tek onda bila rampa. Za trojku kapa dole, ali Indijana brutalno pokradena.

avatar
biTan
Thursday, 26.04.2018
10:42

Stvarno je dobar igrac,ali daleko od toga koliko ga hvale i uzdizu.. pogodio je za pobedu,da je omasio bilo bi dodatnih 5 minuta,znaci nije bio sut: pobeda ili poraz i to protiv petog tima istoka,timu u kome je bogdanovic drugi najbolji igrac,isti bogdanovic koji je u wash bio igrac sa klupe,oladipo im najbolji,isti onaj koji je u oklahomi bio mozda i treca opcija,a pisu se hvalospevi kao da je pobedio hjustona ili golden stejta...koliko su samo utakmica izgubili u plej ofu zbog lebrona,zato sto je silio i promasivao u zadnim minutama,ne sekundama,pa pre 3 godine kada su bili najjaci(posle golden stejta) jedva su prosli cikago i to zahvaljujuci povredi rozu a posle i gasolu,prosli su pobedom 4:2 iako je cikago cini mi se napravio brejk,ako ne i dva...tu je lebron bio krivac za poraze,da cikago nije imao povrede prosli bi ih,posle se u finalu irving povredio pa su svi govorili kako bi pobedili golden da su bili svi zdravi,a zaboravili kako je klivlend prosao cikago...

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 26.04.2018
09:59

Te stvari se dogadjaju non stop i sve vise, veliki preokreti i u basketu i u fudbalu, bas zbog kladionica

avatar
Yaya Sanogo
Thursday, 26.04.2018
09:42

I posle kazu nije najbolji igrac danasnjice. Covek sam igra cele sezone.

avatar
Miloš1976
Thursday, 26.04.2018
09:35

Kakva crna silazna putanja,Kralj je objasnio ponovo..

avatar
brekbaCh1
Thursday, 26.04.2018
09:30

Kao Kristijano u fudbalu, terminatori iako su vec u godinama.