Nevena Jovanović: "Sada se više obraća pažnja na Srbiju"

Autor: Beta Beta
utorak 07.04.2015.
09:42
Izvor: Beta

Košarkaška reprezentativka Srbije Nevena Jovanović rekla je da je ženski nacionalni tim odličnim rezultatima u poslednje vreme promenio sliku o sebi i da se na njenu ekipu sada obraća veća pažnja.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

"Ne volim da pričam unapred, ali promenile smo sliku o sebi i sada se obraća veća pažnja na tu malu Srbiju. Na prošlom EP smo bile u najbolje četiri ekipe, i sigurno da se posle tog takmičenja dosta pričalo o nama, ali to je iza nas. Ostaje nam da kao i uvek vredno i jako radimo, da nastavimo gde smo stali i da što bolje dočekamo Svetsko prvenstvo", rekla je Jovanovićeva agenciji Beta.

Ona je uverena da srpski nacionalni tim može do vize za Olimpijske igre, koje će se naredne godine održati u Rio De žaneiru.

"Verujem i uvek sam verovala u naš tim, igračice, trenera i sve ljude vezane za reprezentaciju. Za nas ništa nije nemoguće, podsetimo se one borbenosti od malopre. Ako je to bio moj adut, onda je to svakako ono po čemu je ova reprezentacija poznata, pa će svaka devojka svojim individualnim doprinosom pomoći u ostvarenju zajedničkog cilja", istakla je Nevena Jovanović.

Prema njenim rečima, ona se uvek bori do kraja ako je cilj zaista vredan.

"Ako je nešto zaista vredno - borim se do kraja, bilo to teže ili lakše. U košarkaškom smislu je to lakše, uvek moraš da se boriš. Uostalom, zbog toga sam i počela da treniram, uvek sam htela da se namećem, pobeđujem", rekla je ova 24-godišnja košarkašica mađarske ekipe Pečuj.

Pored nje u mađarskom timu su još dve sunarodnice, a trener je takođe Srbin, Željko Đokić.

"Pored dve srpske igračice imamo i jednu Mađaricu koja priča srpski, pa između sebe pričamo srpski, zajedno sa trenerom, i nekada nam je lakše i brže. Ali, treninzi, utakmice i sva timska dešavanja su na engleskom. Ono što je sigurno, psuje se na srpskom", rekla je Jovanovićeva.

Srpska košarkašica nastupa drugu sezonu za Pečuj, a ove je postala jedna od vodećih igračica u ekipi, koja se plasirala medju četiri najbolje u mađarskom šampionatu.

Jovanovićeva je istakla da je plasmanom u polufinale ispunjen cilj sa pocetka sezone, kao i to da se njena ekipa neće predati u borbi za treće mesto.

"Dali smo sve od sebe da uđemo u finale. Nismo uspeli, nije lako prihvatiti poraz, nismo zadovoljne, ali moramo dalje. Od samog starta sezone smo imali velikih problema, dugo nismo bili kompletni, što zbog igračica koje su kasnile znog nastupa na Svetskom prvenstvu, što zbog stranaca, a i mučile su nas povrede. Zbog toga prvi deo sezone nije protekao baš najbolje, ali mi se čini da ekipa igra bolje od nove godine", rekla je ona.

Kako je dodala, prija joj uloga u timu.

"Što se mene lično tiče, rekla bih da imam drugačiju ulogu nego prethodne sezone, koja mi svakako prija. Mislim da sam opravdala ukazano poverenje trenera i uzvratila klubu svojim igrama sve što su mi u prethodne dve sezone pružili"
, rekla je.

Jovanovićeva je sa Pečujem igrala i u Evrokupu, a iskustvo igranja u evropskom takmičenju rekla je da smatra značajnim.

"Sigurno da znači, svakako da je bilo koji evropski rang takmičenja jači od domaćeg i svakako je da igrači mogu kroz taj sistem nešto da nauče i izvuku korisno. Meni lično se čini da je madjarska liga ove godine jača nego prošle, ima više timova gde, kako mi volimo da kažemo, svako svakog može da dobije, pa je uz Evrokup i kroz ovu ligu dosta toga moglo da se nauči", rekla je Nevena Jovanović.

Ona je rekla da joj mnogo znači podrška trenera Đokića u klubu, kao i to da joj se sviđa grad, za koji se vezala u međuvremenu.

"Sigurno da je svakom igraču bitno da igra, a ja ovde imam punu podršku trenera što mi dosta znači. Većinu devojaka znam od prošle godine, nije bilo potrebe za novim uklapanjem, privikavanjem. Sa igračicama koje su došle ove godine sam ostvarila odličan odnos, što daje neku celokupnu sliku tima. što se tiče grada i stvari van terena, osećam se ponekad zaista kao i da nisam u tudjoj zemlji, mnogo naših ljudi, sportista, pa sigurno da sam vezana za ovo mesto", rekla je Jovanovićeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke