Neuništivi Skola ne odustaje od Argentine!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 15.09.2019.
17:28
Izvor: Sportske.net

Veteran je svojim igrama i energijom oduševio sve u Kini.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Argentina nije uspela da se domogne najsjajnijeg odličja, u finalu su poraženi od Španije.

Ipak, srebro je veliki uspeh za ovu selekciju, koju niko nije svrstavao među favorite pred početak planetarne smotre.

Jedan od najboljih igrača "Gaučosa" i ove godine bio je neponovljivi Luis Skola, koji je u 39. godini uspeo da se nosi sa nekim od najboljih centara na svetu, pružio je sjajne partije protiv Srbije i Francuske, koje u svojim redovima imaju najboljeg centra sveta Nikolu Jokića i najboljeg defanzivca među centrima Rudija Gobera.

Čitav Svetski kup u Kini ostaće upamćen po njegovim neverovatnim partijama, a Skola, kako stoje stvari, još uvek ne planira da se oprosti od reprezentacije.

On je na pitanje novinara, nakon duela sa Španijom u finalu Mundobasketa, da li je ovo bio njegov poslednji meč u dresu Argentine, rekao sledeće.

"Ja nikada to nisam rekao... Da li me pitate da li mi je ovo poslednja utakmica? Nikada to nisam rekao... Ne znate šta će se desiti sutra, možda ću se povrediti, možda zbog toga neću igrati, možda ću se penzionisati sutra... Nikada nisam rekao da je ovo moja poslednja utakmica", izjavio je neverovatni Luis Skola.

Argentinci su obezbedili učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju narednog leta, izgleda da će Skola pokušati da se domogne još makar jedne medalje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke