Netsi se razgoropadili, Atlanta razbijena za peti trijumf u nizu, tripl-dabl Simonsa u novoj pobedi Siksersa!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.12.2018.
23:50
Izvor: Sportske.net

Večeras odigrana dva NBA meča u ranijim terminima, pobede upisali Bruklin i Filadelfija.

Beta/AP Photo/Adam Hunger
Beta/AP Photo/Adam Hunger

Povezane vesti

Brukli Netsi su na svom parketu dočekali Atlanta Hokse, nakon četiri uzastopna trijumfa, nastavili su niz, kako su u "Berklejs centru" slavili i to više nego ubedljivo, rezultatom 144:127.

Dobili su Netsi prvi deo igre sa 19 razlike, ali je Atlanta uspela da se vrati u drugoj deonici, pa su gosti na veliku pauzu otišli sa minusom od šest poena.

Vratili su Netsi dvocifrenu prednost u trećoj četvrtini, na poslednji odmor otišli su sa 15 poena viška.

Nastavili u da uvećavaju prednost u poslednjoj deonici domaći košarkaši, poveli su i sa 25 razlike, tek u finišu su Hoksi koliko-toliko upristojili poraz.

Blistao je Rasel sa 32 poena, sedam asistencija i šest skokova, pratili su ga Holis-Džeferson sa 18 poena, Heris i Dadli sa po 16, kao i Dinvidi i Kerol sa po 15 poena, dok su dvocifren učinak imali i Džeret Alen i Kurucs, upisali su po 11 poena.

Kod Hoksa 29 poena Džona Kolinsa, Dvejn Dedmon je upisao dabl-dabl sa 24 poena i 12 skokova, 20 poena dodao je Bejzmor, dok je dabl-dabl upisao i ruki Trej Jang sa 13 poena i 10 asistencija.

Upisali su 14. pobedu košarkaši Bruklina (14-18), dok su Hoksi najgori na Istoku sa skorom 6-24.



U drugom večerašnjem susretu, Klivlend je ugostio Filadelfiju, držali su se Kavsi do poslednje deonice, kada je favorizovani rival ipak uspeo da se odlepi i uvede meč u mirnije vode.

Na kraju pobeda Siksersa rezultatom 105:128.

Kavsi su bolje otvorili meč, dobili prvi deo sa 36:29, da bi se Filadelfija probudila u drugoj deonici, gosti su preokrenuli rezultat i na veliku pauzu otišli sa sedam poena prednosti.

U trećoj četvrtini poslednji trzaj Kavsa, smanjili su deficit na samo četiri poena, ali u poslednjih 12 minuta nisu imali snage za preokret, Siksersi su se brzo odlepili na dvocifrenu razliku, da bi potom bez većih problema priveli meč kraju i upisali novu pobedu.

Do 20. trijumfa ove sezone (20-11) Sikserse su vodili Džoel Embid sa 24 poena i devet skokova, kao i fantastični Ben Simons, koji je upisao tripl-dabl sa 22 poena, 14 asistencija i 11 skokova.

Batler je dodao 19 poena, 16 je upisao Šamet, dvocifreni i Redik sa 14 poena, kao i Vilson Čendler sa 11.

Kod Kavsa Džedi Osman i Klarkson najefikasniji sa po 18 poena, Rodni Hud i Delavedova su dodali po 13 poena, dok je dvocifren sa 12 bio i Sekston. Hrvatski košarkaš Ante Žižić je meč završio sa sedam poena.

Kavsi tenkuju nakon četiri godine dominacije na Istoku, ostali su bez LeBrona, pa im mnogo i nije preostalo. Nakon novog poraza su na učinku 7-23.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke