Nestvarno, Jokić šutnuo samo jednom i promašio pobedu! Bjelici "nula", vratio se Bogdan!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 08.11.2018.
08:47
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić imao neprijatan susret sa "Grizlijem", Memfis uvukao Denver u zamku. "Beli" promašivao, Bogdanović posle deset propuštenih mečeva konačno debitovao u novoj sezoni. Heroj večeri Hasan Vajtsajd...

Beta/AP Photo/Steve Yeater
Beta/AP Photo/Steve Yeater

Povezane vesti

Denver je naleteo na minu u Memfisu, bacanja Marka Gasola su presudila, a "Grizliji" su se vratili svojim principima, odbrani. Spustili su Nagetse na 39% šuta, ovo je bila naneefikasnija utakmima sezone, takve obično dobija Memfis.

Jokić ponovo bez učinka u napadu, šutnuo je samo jednom, i to za pobedu u poslednjem sekundu, i promašio trojku. Imao je četiri asistencije, sedam skokova, ali i izgubio čak šest lopti. Ostatak tima očajan, Marej je posle noći karijere završio sa 15 poena, na drugoj strani, Gasol 20, koliko je dao i Džaren Džekson Džunior.  Jednostavno domaćin je ubacio Denver u svoj ritam, kako rekosmo, kada se pogleda rezultat nije čudno što je tim iz Kolorada izgubio drugi meč u sezoni.

Kanađani su bili prejaki za Sakramento, ponovo "Ibaka faktor", Španac igra fantastičnu sezonu, po 14 poena i skokova, 3 blokade, ima sjajne procente šuta. Leonard je ubacio 25 poena, dodao 11 skokova, na drugoj strani Bjelica bez poena, promašio je svih pet šuteva, videli smo konačno i Bogdanovića. Zarđao je, 7 poena za manje od 20 minuta, nije mnogo ni šutirao, biće mu potrebno vreme da se vrati u ritam, mada je pogodio prva dva šuta. Pozdravljen je ovacijama...

Toronto je inače vodeći tim lige, kada su u ovakvoj formi, ni jači timovi ne mogu da im pariraju, imali su 51 skok, najviše ove sezone.

Lebornu je asistencija nedostajala za tripl dabl, ubacio je 24 poena, imao 10 skokova u pobedi protiv Minesote kojom su Lejkersi preskočili Vulvse na tabeli. U finišu je Kajl Kuzma odigrao odlično, debitovao je Tajson Čendler imao devet skokova, bio odličan u odbrani, igrač njegovog iskustva će dosta pomoći Lejkersima u reketu. Kod "Vukova", Rouz 31 poen, Batler 24, ali nije vredelo, Minesota je izgubila i sedmi meč na strani ove sezone, i dalje nemaju pobedu van svoje dvorane.

Juta je odigrala jednu od boljih partija u ne baš impresivnoj sezoni, vratio se Donovan Mičel, odmah je ofanziva bolje funkcionisala. Ubacio je 23 poena, Gober je dodao 17, uz 10 skokova i 4 blokade. Na drugoj strani Dončić opet najbolji, 24 poena, ali i usamljen, njegov tim je imao loše procente, napravio 25 grešaka, poklonio rivalu 31 poen. Zanimljivo da je ovo za Jutu tek prva pobeda na domaćem terenu, ali i prvi trijumf nakon četiri poraza u nizu.

Filadelfija je konačno slavila van svoje dvorane, Pejsersima nisu pomogla ni 36 poena Oladipa. Simons je komandovao sa 16 poena, 10 skokova, 8 asistencija, dodao je i dve blokade, plej Siksersa je razigrao tim, posle dužeg vremena videli smo i pravog Darija Šarića, 18 poena, 7 skokova, Embid je dao 20, uz 10 uhvaćenih lopti. Domaćin je imao premalo raspoloženih igrača da bi parirao Siksersima, koji će sutra protiv Šarlota probati da kod kuće zadrže perfektan skor od šest pobeda od starta sezone.

Pelikansi su očekivano slavili protiv Bulsa, Entoni Dejvis je ubacio 32 poena, imao 15 skokova, 7 asistencija, dodao i 4 blokade, kada igra ovako, protivnik jednostavno nema rešenje. Mirotiću je ruka drhtala protiv bivšeg kluba, ispromašivao se, završio sa 9 poena, ali imao je 15 skokova. Kod Bulsa, Vendel Karter Džunior opravdava očekivanja nakon sporijeg starta, Lavin sa 22 poena najefikasniji, ali uz očajne procente šuta

Majami je uz povratak Vajtsajda tukao Sparse, 29 poena, 20 skokova i 9 blokada sjajnog centra, nema sumnje on je heroj večeri, jedna rampa mu je nedostajala da napravi čudesni tripl-dabl, čak on i ekipa smatraju da i jeste napravio desetu blokadu, ali sudije su mislile drugačije. San Antonio je loše šutirao, 33% najgore od 2008. u regularnom delu, za dva poena bili su baš očajni. Inače, ovo je za Vajtsajda prvi put u karijeri da pobedi San Antonio.

Niksi su slavili u Atlanti, vratio se posle meča pauze Tim Hardevej Džunior, ubacio 34 poena bivšem klubu, Enes Kanter je dodao 17, uz 15 skokova. Detroit je dobio u Orlandu, 23 poena, 19 skokova za Dramonda, Furnije je brojao do 27 na drugoj strani, Vučević 14, uz 9 skokova. Pistonsi su jurili -15 na početku, -11 u drugom poluvremenu i stigli, trijumf je psihološki veoma bitan, prekid je loše serije sada su na 50% uspešnosti.

Oklahoma je opravdala ulogu favorita protiv slabog Klivlenda, za Kavse im Vestbruk nije bio ni potreban. Šreder je ubacio 28 poena, Džordž 18, nisu paničili ni kada je domaćin uspeo da istopi njihovu prednost i povede 80:78, na kraju trojka Aleksa Abrinesa je otvorila put ka pobedi...

Rezultati:

LA Lejkers - Minesota 114:110
Sakramento - Toronto 105:114
Juta - Dalas 117:102
Memfis - Denver 89:87
Indijana - Filadelfija 94:100
Nju Orleans - Čikago 107:98
Majami - San Antonio 95:88
Atlanta - Njujork 107:112
Orlando - Detroit 96:103
Klivlend - Oklahoma 86:95

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anthony
Thursday, 08.11.2018
11:21

Inace Vajtsajd prve 2 asistencije u sezoni, do sada mu je prosek bio 0.0 asistencija 😂
Nije mi jasno zasto se Atlanta odrekla Sredera, jos sa onim isplacivanjem Karmela, uopste mi nije jasno sta se izdesavalo tu