NESTVARNO - Jokić ima zlatne ruke, ovo je potvrda!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.03.2017.
19:06
Izvor: Sportske.net

Košarkaški stručnjaci koji se bave preciznom statistikom otkrili detalj koji na najbolji mogući način objašnjava kako Nikola Jokić utiče na rezultate Denvera.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Srpski internacionalac Nikola Jokić još jednom je oduševio u dresu Denvera i bio najzaslužniji što su Nagetsi savladali Indijanu na gostujućem terenu.

Somborac je sa 30 poena, 17 skokoa i 5 asistencija još jednom zadivio navijače, a košarkaške analitičare i novinare koji prate Denver naterao da se ponovo pozabave njegovim uticajem na igru Nagetsa.

Ovoga puta radi se o statističkom podatku koji na prvi pogled ne otkriva ništa bitno vezano za Jokićevu ulogu u ekipi Denvera, ali podrobnijom analizom dobijamo podatke koji su zadivljujući.

Nikola Jokić je u pobedi nad Indijanom ostvario 99 kontakata sa loptom što je fantastična brojka sama po sebi. Primera radi, najviše dodira sa loptom u NBA ligi u proseku beleže DeMarkus Kazins (79.6), Mark Gasol (74.9) i Entoni Dejvis (74.7).

Srpski košarkaš na ovoj listi zauzima sedmo mesto sa 65.7 kontakanta po utakmici, a treće ako se uzme u obzir samo period od kada mu je trener Meloun poverio ulogu startnog centra.

Daljim praćenjem statističkih podatakada dolazi se do zaključka da procenat pobeda raste sa procentom kontakata koje Nikola Jokić ima sa loptom!

Nikola Jokic

Relacija o kojoj se do sada nije pisalo više je nego evidentna, to pokazuje i tabela u prilogu. Radi se o brojkama koje Denver i Jokić beleže od momenta kada je Srbin postao startni centar, sredinom decembra.

Više je nego jasno da postoji obrazac na osnovu kojeg se može zaključiti da je broj dodira koje Nikola Jokić ostvari sa loptom direktno povezan sa učinkom Denver Nagetsa!

Nikola Jokic

Još jedan grafikon koji su uradile kolege iz Amerike potvrđuje da se ne radi o slučajnosti i da Denver profitira čim Nikola Jokić ima više kontakata sa loptom.

Zaista impresivno, možemo samo da poželimo da Nikola nastavi ovako.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Жан Пол Белмондо
Sunday, 26.03.2017
23:34

Само нека настави ,заслужује још штошта лепог да му се деси док игра кошарку .

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 26.03.2017
19:55

Za nekih 5 godina,kada bude imao oko 27,krenuce njegovih 5 godina apsolutne dominacije gde ce biti sigurno jedan od najboljih u NBA-a a ubedjen sam i da ce uzeti titulu

avatar
Amar Zornic
Sunday, 26.03.2017
19:43

Pa jel normalan Dzoker :))