Nešto se "iza brda valja" - Hoće li ABA opstati?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.05.2019.
12:05
Izvor: Sportske.net

Mnogo nezvaničnih i nepotvrđenih informacija vezano za najavljeni sastanak klubova ABA lige u Zagrebu. Utisak je da se nešto "iza brda valja".

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Nezvanična vest da su klubovi ABA lige zakazali sastanak u Zagrebu i da njemu neće prisustvovati čelnici srpskih predstavnika, podgrejala je sumnju da se u regionalnom šampionatu spremaju tektonski potresi.

Redovna Skupština je trebalo da bude održana krajem aprila, ali je odložena za početak maja, da bi prošle nedelje stigla informacija da zasedanja neće biti do kraja meseca.

Tragom vesti da će se zasedati u Zagrebu, došli smo do nezvaničnih informacija koje potvrđuju da će sastanak biti održan.

Problem je u tome što niko nema zvaničnu informaciju da li su čelnici srpskih klubova zaosta zaobiđeni. "Sportske" nezvanično saznaju da poziv nije stigao na adrese Crvene zvezde mt:s, Partizana NIS, Mege Bemax i FMP-a, što može da predstavlja ozbiljan problem ukoliko se pokaže tačnim.

Direktor FMP-a Vladan Mitrović potvrdio je za "Sportske.net" da zna za pomenuti sastanak, ali da "Panteri" nisu dobili poziv da mu prisustvuju!

Nezvanično, u srpskim klubovima još uvek čekaju na zvaničnu informaciju vezanu za sastanak u Zagrebu jer će tek nakon toga moći da eventualno reaguju.

Jasno je da se nešto "iza brda valja" i da je finalna serija ABA lige dovela do potresa zbog kojih su pojedinci doveli u pitanje opstanak regionalnog takmičenja.

Ukoliko se pokaže tačnim da su klubovi ABA lige želeli da sastanče iza leđa predstavnicima srpskih timova, biće jasno da su stvari otišle daleko i onda će zaista biti dovedeno u ptanje dalje funkcionisanje regionalnog šampionata.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Magija to smo mi
Monday, 06.05.2019
21:05

Javna tajna je da budućnost želi Abu bez srpskih klubova, i ne semo budućnost. Mislim i da je veliki novac u pitanju da im se to omogući

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Monday, 06.05.2019
13:30

До "потреса" је дошло само зато што је победила Звезда. Да је такмичење завршено другачијим исходом, ништа од свега овога се не би дешавало.

avatar
ViniciusJR
Monday, 06.05.2019
12:33

Evo do cega dolazi zbog 2 covjeka koji se prave strucnjaci. Regionalna liga je jedan od boljih klupskih sportskih proizvoda na ovim prostorima. Realno, svaka pojedinacna liga bi bila smijesna i neinteresantna za gledaoce. Srbija bi imala Zvezdu i Partizan, Mega sigurno ne bi mogla dovoditi najvece talente lako, jer svi oni do sad su dolazili da bi igrali jednu jaku ligu, kakva jeste ABA. Crna Gora Buducnost i Mornar, Hrvatska trenutno jedini ozbiljan klub je Cedevita...u sustini, u svakoj drzavi isto, imao bi 2 ligaska meca interesantna. To bi dovelo do toga i da domaci talenti napustaju ove prostore vec sa 17-18-19 god, da bi stasavali u nekim jacim ligama. Velika steta bi bila. Dajte da ligu vode samo oni sa dobrim kosarkaskim biografijama. A pojedinci neka medjusobne nesuglasica rjesavaju van parketa.