Nervozni Tomić najavio promene posle još jedne loše treće četvrtine

Autor: Pavle Knežević
sreda 23.01.2019.
21:23
Izvor: Sportske.net

Rekao je trener Zvezde da nije smak sveta i da ekipa treba da digne glavu

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nervozan je bio Milan Tomić posle dramatičnog poraza od Valensije, ali je rekao da je jedini način da se nastavi da se digne glava i da se radi.

"Šta sad, izgubili smo jednu utakmicu. Da se pokupimo i da idemo? Ako to utiče na moj tim, onda ne treba da igramo. Izgubili smo jednu utakmicu šta sad? Smak sveta? Sigurno da je teško posle ovakve utakmice, ali moramo da se dignemo. Glava gore, moramo da se spremimo za sledeću utakmicu, to je jedini način. Samo radom", odgovorio je Tomić na pitanje kako ovaj poraz može da utiče na njegov tim.

Valensija je više puta imala dvocifrenu prednost, ali je Zvezda stizala. Na kraju se sve svelo na jedan napad, koji je Valensija iskoristila i slavila 82:81.

"Ovo je utakmica u kojoj je nekoliko puta bilo plus 10 za njih, mi smo se vraćali. Treća četvrtina je opet bila vrlo loša za nas, što nije dobro i to ću da promenim i saznaćete šta ću promeniti. Bilo je na jedan napad i jednu odbranu. Dali smo koš i trebalo je da odigramo samo jednu odbranu.

Ali, ne mogu da kažem ništa mom timu, jer su se borili. Bilo je teško, nije lako vratiti se od minus 12. Moramo da nastavimo, ali sada nije sve u našim rukama. Ono što je do nas je da moramo da pobedimo Limož i Malagu i da sačekamo neke druge rezultate da bismo prošli dalje
", rekao je Tomić.

Kada ćemo saznati koje su to promene?

"Kad budem ja hteo", kratko kaže Tomić.

Novinari su pitali trenera šta je sa Cirbesom, ali on nije hteo nikoga da izdvaja.

"Cirbes? Šta se dešava? Ništa se ne dešava. Ne treba da izdvajamo igrače, treba da budemo tim i ne treba prstom da upiremo ko je kriv. Nije, kad se izgubi, ja sam kriv. Kada se pobedi, oni su zaslužni", rekao je Tomić.

Trener Zvezde upustio se i u diskusiju sa jednim novinarom koji ga je pitao da li mogao da iskoristi vreme dok se pregledao snimak umesto tajm-auta. Posle kratke prepirke, trener je izveštaču otkrio da je držanje tajm-auta dok traje pregledanje snimka tehnička greška.

Trener Valensije Haume Ponsarnau priznao je da je ovo velika pobeda u teškoj grupi.

"Vrlo teška grupa, vrlo izjednačena. Ovo večeras je velika pobeda, dva vrlo takmičarska tima, oba tima su imala inspirisane igrače. Zvezda je igrala agresivno, ima vrlo dobre igrače jedan na jedan, ali mi smo igrali timsku odbranu i adaptirali smo se sa dva plejmejkera.

U finišu, videli ste i sami, to je uvek pitanje trenutka. Vrlo smo srećni zbog pobede i prolaska u drugu rundu, ali sada nam je važnije da napredujemo iz utakmice u utakmicu
", rekao je Ponsarnau.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 24.01.2019
18:47

-Kad ja budem hteo- wooow, al' si opasan.

avatar
dusko
Thursday, 24.01.2019
13:21

"Šta sad, izgubili smo jednu utakmicu."
Nismo izgubili jednu već tri u nizu!!!

avatar
Čeki
Thursday, 24.01.2019
00:18

Otkad je otisao Radonjic nama je problem pravljenje akcija. Ne mozemo neku za deset sekundi dobru da napavimo nego se sve cedi do poslednje sekunde. Centri su nam jako losi, i kad gledam ove utakmice vecina nasih igraca kao da je sporija u odnosu na protivnika. Mnogo se ide na individualni kvalitet kad ne ide, a ne ide cesto. Igre nam uopste nisu za pohvalu.

avatar
Dario Bubic
Thursday, 24.01.2019
11:05

ako hoces bas da se pravis pametan kod radonjica si imao samo igru sa centrom znaci samo to i nista vise ali si imao kvalitetne plejeve koji su mogli da isprate tu igru i dominantne centre. a sada ima dosta akcija ali nema saradnje sa centrom jer nemamo kvalitetnog pleja i tu je logika sva

avatar
Čeki
Friday, 25.01.2019
06:00

E ako Regland nije dobar plej... Mora da se rade malo brze akcije, malo vise akcija sa centrima, a Radonjiceve ekipe imaju veliki broj asistencija po mecu, kod ove ekipe je to manje jer se ide na individualni kvalitet. Plus iako su Radonjicu mnoge akcije kretale od igre sa centrima, to mu je toliko mogucnosti davalo za razne druge akcije i pasove kroz samo jedan dobar pas sa centrom. A mi centre nemamo to je problem, a ne plej.