Nervozni Tomić najavio promene posle još jedne loše treće četvrtine

  • Autor: Pavle Knežević

  • 23. januar 2019.

  • 21:23

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Rekao je trener Zvezde da nije smak sveta i da ekipa treba da digne glavu

Nervozni Tomić najavio promene posle još jedne loše treće četvrtine
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Nervozan je bio Milan Tomić posle dramatičnog poraza od Valensije, ali je rekao da je jedini način da se nastavi da se digne glava i da se radi.

"Šta sad, izgubili smo jednu utakmicu. Da se pokupimo i da idemo? Ako to utiče na moj tim, onda ne treba da igramo. Izgubili smo jednu utakmicu šta sad? Smak sveta? Sigurno da je teško posle ovakve utakmice, ali moramo da se dignemo. Glava gore, moramo da se spremimo za sledeću utakmicu, to je jedini način. Samo radom", odgovorio je Tomić na pitanje kako ovaj poraz može da utiče na njegov tim.

Valensija je više puta imala dvocifrenu prednost, ali je Zvezda stizala. Na kraju se sve svelo na jedan napad, koji je Valensija iskoristila i slavila 82:81.

"Ovo je utakmica u kojoj je nekoliko puta bilo plus 10 za njih, mi smo se vraćali. Treća četvrtina je opet bila vrlo loša za nas, što nije dobro i to ću da promenim i saznaćete šta ću promeniti. Bilo je na jedan napad i jednu odbranu. Dali smo koš i trebalo je da odigramo samo jednu odbranu.

Ali, ne mogu da kažem ništa mom timu, jer su se borili. Bilo je teško, nije lako vratiti se od minus 12. Moramo da nastavimo, ali sada nije sve u našim rukama. Ono što je do nas je da moramo da pobedimo Limož i Malagu i da sačekamo neke druge rezultate da bismo prošli dalje
", rekao je Tomić.

Kada ćemo saznati koje su to promene?

"Kad budem ja hteo", kratko kaže Tomić.

Novinari su pitali trenera šta je sa Cirbesom, ali on nije hteo nikoga da izdvaja.

"Cirbes? Šta se dešava? Ništa se ne dešava. Ne treba da izdvajamo igrače, treba da budemo tim i ne treba prstom da upiremo ko je kriv. Nije, kad se izgubi, ja sam kriv. Kada se pobedi, oni su zaslužni", rekao je Tomić.

Trener Zvezde upustio se i u diskusiju sa jednim novinarom koji ga je pitao da li mogao da iskoristi vreme dok se pregledao snimak umesto tajm-auta. Posle kratke prepirke, trener je izveštaču otkrio da je držanje tajm-auta dok traje pregledanje snimka tehnička greška.

Trener Valensije Haume Ponsarnau priznao je da je ovo velika pobeda u teškoj grupi.

"Vrlo teška grupa, vrlo izjednačena. Ovo večeras je velika pobeda, dva vrlo takmičarska tima, oba tima su imala inspirisane igrače. Zvezda je igrala agresivno, ima vrlo dobre igrače jedan na jedan, ali mi smo igrali timsku odbranu i adaptirali smo se sa dva plejmejkera.

U finišu, videli ste i sami, to je uvek pitanje trenutka. Vrlo smo srećni zbog pobede i prolaska u drugu rundu, ali sada nam je važnije da napredujemo iz utakmice u utakmicu
", rekao je Ponsarnau.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari