Neočekivano - Zvezda protiv Olimpijakosa?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.05.2019.
18:08
Izvor: Sportske.net, atvbl.com

Da li će se zaista potvrditi ova informacija koju je medijima otkrio prvi čovek lige?

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

U jeku današnjih informacija da se u Zagrebu organizuje sastanak predstavnika klubova ABA lige, a da pozive nisu dobili Crvena zvezda i FMP, oglasio se i predsednik regionalnog takmičenja Igor Dodik.

On je u intervjuu za ''Alternativnu TV'' izrazio bojazan da bi sve intenzivniji sukob na relaciji Čović - Bokan mogao da ima ''nesagledivce posledice'' po košarku u regionu.

Nema sumnje da sve ovo prate i u Evroligi, što nimalo ne odgovara, na primer Partizanu, koji se nada specijalnoj pozivnici, ali opasnost je mnogo veća prema Dodikovim rečima.

''Dragan Bokan je u samom početku bio za neku vrstu dogovora, da se spuste tenzije, međutim Nebojša Čović je to odbijao.

Nakon toga, svaka sednica Skupštine ABA lige, na kojoj su oni bili prisutni, pretvarala bi se u lakrdiju i njihov lični obračun koji bi trajao satima. Lično sam morao da prekinem jednu takvu svađu između njih dvojice, čak i da ih upozorim da će morati da napuste sednicu.

Da nisam to uradio sjednica bi trajala 'dva dana'. Svima u ligi postaje mučno da to gledaju i slušaju i smatram da to niko ne treba da trpi.  Nažalost, sve je kulminiralo tokom finalne serije.

Mislim da mi još nismo svesni kakvu bi štetu mogli da pretrpimo. Ugovor ABA lige sa Evroligom ističe naredne godine.

Mene ne bi čudilo da čelnici Evrolige, nakon svega što se dešavalo, kažu: 'Hvala vam na svemu, ali doviđenja i prijatno. Sa takvim ponašanjem nam ne trebate'.

Mislim da bi to bio veliki udarac za regionalnu košarku, a niko ne može da isključi mogućnost da se tako nešto neće desiti. Nanesena je velika šteta ugledu takmičenja.

Prema mojim informacijama, kompanija “MYD-Sports”koja je garant finansijske stabilnosti ABA lige, čak razmišlja da podnese tužbe zbog toga jer su se i oni našli u problemu kako da privole nove sponozore. Šteta bi zaista mogla da bude nesaglediva'', navodi Dodik, uz stav da finalna serija neće biti poništena bez obzira na sve što se dešavalo.

Još jedna sve aktuelnija tema je želja Olimpijakosa da se priključi ABA ligi, doduše pitanje je da li je ona još aktuelna posle novonastale situacije na ''Jadranu''.

Ali, s tim u vezi, Dodik je iznenadio svojim saznanjima povodom Zvezdinog stava o Olimpijakosovom učešću u ABA ligi.

''Olimpijakos bi mogao da se priključi ABA ligi, ali samo u slučaju da klubovi daju svoj pristanak. Na sednici Skupštine ABA lige, koja će biti održana u Banjaluci, 24. maja raspravljaćemo o zahtevu Olimpijakosa i tada će se znati da li će atinski klub zaigrati u ABA ligi.

Mislim da bi za ABA ligu bilo dobro da dobijemo novo tržište u svakom pogledu, ali i novu publiku. Svi znamo da je Olimpijakos velikan evropske košarke. Međutim, ja o tome ne odlučujem, na klubovima je da donesu odluku. Sve će biti poznato nakon sednice u Banjaluci'', objašnjava Dodik i dodaje:

''Prema mojim saznanjima Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su protiv ulaska Olimpijakosa u ABA ligu. Međutim, to ne mora da znači da je to njihova konačna odluka.

Do sednice Skupštine ima još vremena. Olimpijakos intezivno lobira među svim klubovima, tako je još rano govoriti o svemu s obzirom da se i ovdašnji klubovi vode svojim interesima'', istakao je Dodik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
biTan
Monday, 06.05.2019
23:48

Normalno da smo protiv,zasto sada da nam Olimpijakos uzima tutule(bez obzira sto njima ne treba za evroligu,trofej je trofej). Kao drugo,one sezone kada nam je trebala pobeda da osiguramo prolaz u top 8, a njima nista nije znacilo,igrali su sa 100% mogucnosti i sa svim igracima,mislim da su zapeli i dobili nas posle produzetaka. Tada su oni za mene postali kao Partizan,nismo mi nikakav bratski klub,te godine sam im pozeleo da nikada ne osvoje nista(iako su bili u vrhu evrolige,prvenstva i u finalu kupa) to se i obistinilo,izgubili su te godine sve..

avatar
Misosesic
Monday, 06.05.2019
19:19

Milin sin je sebi puno dozvolio,misli da može na Balkanu kao u Republici Srpskoj.