Neočekivani problem za Đorđevića, koga će povesti na Krit?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.09.2018.
10:46
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević danas će doneti odluku o tome kojih 14 igrača će putovati na Krit i konkurisati za duel sa Grcima.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu putuje na Krit gde će učetvrtak odigrati prvu utakmicu u drugoj fazi kvalifikacija zaMundobasket u Kini.

Protivnik "Orlova" biće selekcija Grčke, a selektor Aleksandar Đorđević danas će doneti odluku kojih 14 igrača će povesti u Iraklion.

Jedan reprezentativac će "otpasti" sa spiska, dok će se u protokolu za meč naći dvanaestorica koju Aleksandar Đorđević odabere na dan utakmice.

Dobra vest je da su Miroslav Raduljica i Vasilije Micić uključili u trenažni proces, ali je sada Nemanja Bjelica u problemu.

"Bjelica se probudio sa ukočenim vratom. Bio je kod doktora, dobio je injekciju, nosiće kragnu. Verujem da će već sutra biti bolje. Ne zalećemo se, idemo od dana do dana, od utakmice do utakmice", poručuje Aleksandar Đorđević.

Strateg "Orlova" priznao je da subotnja provera sa Mađarima nije bila previše koristila, tako da će tek u direktnom okršaju sa Grcima Đorđević moći da vidi trenutni domet okupljenih igrača.

"Čeka nas paklena atmosfera pune dvorane, ljudi na Kritu su temperamentni, Grčka će imati snažan vetar u leđa, s razlogom su izabrali baš tu dvoranu u Iraklionu. Neće nam biti lako...", poručuje selektor.

Grci su u Grupu L poneli skor 6-0 i dele prvo mesto sa Nemcima koji su u istoj poziciji. Zbog toga je predstojeći meč na Kritu od posebnog značaja za Srbiju koja u drugu fazu kvalifikacija ulazi sa skorom 4-2.

Utakmica Grčka - Srbija igra se u četvrtak, 13. septembra od 20 časova, a tri dana kasnije u hali "Aleksandar Nikolić" gostuje Estonija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke