Nemci saopštili spisak - Najboljeg više nema, tu je Jagodinac

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.06.2016.
15:33
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Nemačke Kris Fleming objavio je širi spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo.

basketball-bund.de
basketball-bund.de

Povezane vesti

Jedan od domaćina prethodnog Evropskog prvenstva nije materijalizovao prednost domaćeg terena pa će u narednih godinu dana morati da se kroz kvalifikacije izbori za odlazak na narednu kontinentalnu smotru.

Selektor reprezentacije Nemačke Kris Fleming u sredu je objavio širi spisak igrača na koje računa tokom predstojećih kvalifikacija za Eurobasket, a kako je to bilo najavljeno nakon prethodnog prvenstva, za "Pancere" više neće igrati Dirk Novicki.

Legendarni "Dirkenštajn" se oprostio od dres sa državnim grbom, ali i pored njegovog odsustva reprezentacija Nemačke ima više nego solidan roster.

Među igračima koji su dospeli na širi spisak Krisa Fleminga nalazi se i Jagodinac Bogdan Radosavljević, mladić koji se 2008. godine preselio u Nemačku kod oca Zorana i stekao nemačko državljanstvo.

Za reprezentaciju Nemačke Bogdan Radosavljević je već odigrao pet utakmica, a trenutno nastupa za Valter Tajgerse iz Tubingena.

Na spisku se nalazi i doskorašnji član Crvene zvezde Telekom Maik Cirbes koji je pre nekoliko dana ostvario transfer u Makabi iz Tel Aviva.

Nemacka spisak

Nemačka se nalazi u kvalifikacionoj Grupi B sa selekcijama Holandije, Austrije i Danske i prvi meč igra 31. avgusta protiv svojih severnih suseda sa poluostrva Jiland.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke