Nemanja Gordić o odbijenim ponudama iz Evrolige, Partizanu... Gde će igrati sledeće sezone?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.05.2019.
19:55
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Iskusni plejmejker je i ove sezone bio jedan od najboljih igrača Budućnosti, da li će ostati u Podgorici po završetku sezone?

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Nemanja Gordić iza sebe ima čak 13 sezona u ABA ligi i ponosan je na tu činjenicu, kao i na podatak da je igrač sa najvećim brojem asistencija u ovom takmičenju.

U intervjuu koji je danas objavio ''Kurir'', Gordić je nagovestio da ćemo ga i sledeće godine gledati na Jadranu, ali i otkrio da je svojevremeno odbijao i ponude iz Evrolige.

''Uvek mi je bila želja da igram u Evroligi, to mi se ostvarilo sa Budućnošću, pa ćemo da vidimo na kraju sezone. Vezan sam za ovaj klub, dosta mi je pomogao, tako da se lepo osećam u Budućnosti. Ovde je sve super.

Uvek sam imao motiva da igram u ABA ligi, iako sam imao i mnogo većih ponuda, od evroligaša, ali meni je drago da sam u ovom takmičenju.

Igrao sam za ekipe koje su uvek bile u vrhu i osvajale ABA ligu, možda u jednoj ili dve sezone od 13 koliko sam u ABA ligi nisam ostvario neki dobar rezultat. I dok budem igrao u ekipama koje se bore za trofeje, trudiću su da dam sve od sebe. Ne predstavlja mi opterećenje, nego mi je veliko zadovoljstvo što igram u ABA ligi'', objašnjava Gordić.

Takođe, prisetio se i ekipe Partizana čiji je član svojevremeno bio, iz koje je posebno izdvojio nekadašnjeg plejmejkera crno-belih Boa Mekejleba, a pohvalio je i Milana Gurovića.

''Teško je izdvojiti samo jednog, ali kad bih morao, to bi sigurno bio Milan Gurović, paklen košarkaš. Odličan šuter, kompletan igrač. Eto, tu je bio i Bo Mekejleb, bila je milina da ga gledaš na parketu.

Kažem, bilo je mnogo dobrih košarkaša, eto cela generacija Partizana kad sam ja igrao, gde je Čakarević sa 24 godine bio najstariji'', seća se Gordić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke