Nema medalje, ali POBEDILI SMO AMERIKANCE!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.09.2019.
14:58
Izvor: Sportske.net

Ima li lepše utehe posle poraza od Argentine?

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije igraće za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je danas uspela da savlada reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država sa 94:89.

Počelo je kao u najlepšim snovima!

Bogdan Bogdanović je od samog starta ušao u seriju trojki, pogodio je četiri u nizu, svoje samopouzdanje je preneo i na ostale, pa su tokom prve četvrtine trojke pogađali i Vasa Micić (dve), Jović, Bjelica i posle prvih deset minuta igre na semaforu je stajalo čudesnih 32:7 za reprezentaciju Srbije.

Ali, čim je stao šut za tri poena, usledili su problemi u napadu, ali pre svega i u odbrani. U prvih pet minuta druge četvrtine ''Orlovi'' su uspevali da održe ubedljivu prednost, ali onda je kao protiv Španije došlo do neverovatnog pada u igri našeg tima i Amerikanci su, predvođeni raspoloženim Midltonom, ekspresno istopili našu prednost.

Druga četvrtina je završena rezultatom 33:12, pa je na poluvremenu Srbija imala samo četiri poena prednosti - 44:40.

Bilo je tada teško proceniti šta možemo očekivati u nastavku posle ovakve dve četvrtine, ali i kod jednih i kod drugih su se smanjile oscilacije u igri, pa je Srbija uspevala da održi blagu prednost, ne dozvoljavajući Amerikancima da dođu do potpunog preokreta.

Bilo nam je neophodno da se Bogdanoviću u napadu konačno pridruži još neko, da ne zavisi sve od njegovih poena, pa je početkom treće četvrtine Nikola Jokić koliko-toliko proradio, ali i Vladimir Lučić u šutu za tri, kao i Boban Marjanović, koji je sve više dolazio do izražaja pod košem i tokom trećeg kvartala je upisao nekoliko važnih poena.

TRi poena prednosti smo ubeli u poslednju četvrtinu, ali smo je započeli serijom 7:0, za 78:68.

Amerikancima je trebalo čitava četiri minuta u poslednjoj deonici da dođu do prvih poena, i to sa linije penala, a onda Bjelica uzvraća trojkom za 81:70.

Na ulasku u poslednjih pet minuta Vasa Micić pogađa za ''plus trinaest'' - 85:72, posle sjajne rampe Bjelice u odbrani, ali odmah uzvraća Barns trojkom za 85:75.

Držali tih desetak razlike još nešto više od minut posle toga, a onda Voker lako obilazi Jokića i Amerikanci prilaze na šest poena razlike - 87:81, na 2:44 do kraja.

Bilo je jasno, ulazimo u dramatičnu završnicu.

Đorđević je zatražio tajm-aut, posle kog sledi akcija Jokić-Bogdanović za 89:81. Uspeli smo potom da se odbranimo, Jokić je uhvatio loptu pod našim košem posle promašaja rivala, a onda ponovo Bogdan za 91:81!

Sada je Gregu Popoviču ostalo da nešto pokuša tajm-autom, a onda Barns pogađa trojku za 91:84. Ne koristimo ni naredni napad, a na ulasku u posldnji minut i Voker pogađa za tri poena, pa se naša prednost ''istopila'' na samo četiri poena razlike - 91:87!

Bogdanović je potom iznudio prekršaj, ali sa linije penala pogađa samo jedno slobodno bacanje - 92:87.

Jović potom pravi faul na Herisu, na 28 sekundi do kraja, Amerikanac pogađa jedan pokušaj za 92:88.

Potrošili smo zatim još osam sekundi, usledio je prekršaj nad Jokićem koji je oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja - 94:88.

Posle još jednog američkog tajm-auta, do kraja još samo jedan poen za njih, za konačnih 94:89 i slavlje naših košarkaša moglo je da počne!

Bogdan Bogdanović je meč završio sa 28 poena (trojke 7/14), Lučić je upisao 15, a Micić 10 poena.

Amerikance su, prema očekivanju, predvodili Harison Barns sa 22 i Kemba Voker sa 18 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

48 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
miki ni
Thursday, 12.09.2019
23:11

Bogu hvala da nisam gledao utakmicu protiv Argentine jer sam radio ali recicu vam kao neko hladne glave...Ovi su momci puno dali i pokazali u prethodnim borbama i pohodima i ne treba ih lincovati jer ne zelimo da nam se kosarka pretvori u propali reprezentativni fudbal.Vidite kako prolaze Hrvati.Imaju bre vise igraca u NBA.Bogdanovic,Saric,Zizic....Mislim da ih je sest i rasulo totalno kao u nasem fudbalu.
Gledano sta bih menjao je mozda vise tih sutera.Previse centara.Bobi je presedeo ali Sale je tako hteo.Ja bih iskreno voleo da vidim u narednom ciklusu Borisu Simanica,Smajlagica,Nedovica..Svaka cast na pobedi Amera i ne mogu shvatiti ljude koji kazu.Pa nije dosao Drim tim.Kako nije.Pa ko su ovi igraci?Sve su to standarni igraci NBA timova.NBA ce biti jedna obicna liga za 10 godine,Nema vise Dzordana,Onila...

avatar
Mani2
Thursday, 12.09.2019
21:01

Losa procena ili losa kalkulacija.Ipak je ovaj drugi deo kostura bio mnogo slabiji.

avatar
REVØLT
Saturday, 14.09.2019
23:58
avatar
ViniciusJR
Thursday, 12.09.2019
16:59

Sta me fascinira, nerealna reakcija naroda u raznim momentima. Prvo, prijateljski mecevi, pa Angola, Filipini, svi u transu, price kako tesko da postoji bilo ko da spusti ispod 20 razlike i slicno...onda poraz od Spanije i Argentine i isti ti momci i isti taj selektor dozive more kritika, pljuvanja...i dobije se mec za 5.mjesto protiv Amerike, oprt euforija, ne postoji bolji. Ja sam prije prvenstva rekao da u ovon sastavu, sve ispod finala veliki neuspjeh, po imenima,dalko najkvalitetniji tim na prvenstvu. A sta je falilo? Falilo je to da se svi oni stave u funkciju reprezentacije igracki, a jedini koji je to uradio je Bogdanovic. Bogdanovic je 80% ovog tima, mozda i vise i njemu svaka cast. Ne radi se tu o losoj atmosferi i medjusobnim odnosima, jer vidim svi oni to potenciraju kao nerazdvojni, to veze nema, vec njihova prepotentnost na terenu. To se moglo cesto vidjeti i kod Jokica i kod Bjelice (koji su morali vise). Previse su sebe uzdigli, previse su bili zvijezde, kao da igraju po crvenom tepihu i kao da je onaj naspram niko i nista. E tu me Bogdan odusevio, isti zar, ista ljubav prema sportu, drzavi, svaki mec, ista koncentracija, i svaka mu cast, bice jos daleko veci. A sto se danasnje pobjede tice, Amerikanci veci dio meca nezainteresovani, igrali juce, vjerovatno i umor, jednistavno bez motiva, znam da ce za ovo sto sam rekao biti kritika, ali nebitno. Izmedju ostalog, ove Amerikance je i Turska nadigrala i dozivjela najcudniji poraz na prvenstvu, Francuska ih potpuno nadigrala...dosta neozbiljni su bili cijelo prvenstvo.

avatar
REVØLT
Thursday, 12.09.2019
17:17

A kakve komentare si ocekivao, realno? Ko moze da hvali kad onako puknes od Spanije i Argentine, sta si ti tu pozitivno video?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 12.09.2019
16:53

Greg Popovič pustio Sašu Đorđevića, inače kad bi Bogdanović, Lučić i Milutinov ovako igrali.

avatar
REVØLT
Thursday, 12.09.2019
17:16

I Micic, Jokic i Marjanovic su Partizanovci, a i Bjelica, za Jokica i Bjelicu (bio) sam siguran, za Marjanovica sam cuo na vise mesta, a Micic bar voli nase pesme:-D Ostaju Jovic, Guduric i Simonovic plus Bircevic i Raduljica.

avatar
REVØLT
Saturday, 14.09.2019
23:58

Obrnuta psihologija...

avatar
Mani2
Friday, 13.09.2019
22:59

Pa kad je postojao samo jedan klub u kosarci.Ovo danas je vestacka tvorevina

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 13.09.2019
20:31

Ključno u celoj priči je što Greg Popović navija za Srbiju pa je zato pustio Bogdanovića i Lučića da pogađaju s 8 metara, a kad Đorđević uvede umesto njih Gudurića i Simonovića on kao igra odbranu jer zna da u svakom slučaju nema šanse da pogode, pusta samo ove koji znaju. Mnogo providno :D

avatar
REVØLT
Friday, 13.09.2019
16:00

Za Raduljicu nisam nista ni rekao.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 13.09.2019
12:42

Ovo je reprezentacija, nema klubova. A to sto on pominje samo igrace partizan igokee i coveka koji je unistio reprezentaciju, i to sto se ti nadovezujes, samo pokazuje kakvi ste. :)

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Thursday, 12.09.2019
23:17

Bjelica?au Boze Boze,kakva komedija,Bobi takodje nije,Micic nije,Raduljica ne navija ni za koga,poznajem ga licno.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 12.09.2019
16:52

Jako bitna pobeda za samopouzdanje ekipe i igraca koji ce nam trebati u buducnosti, imaju kvalitet i htece se odazvati, prihvatajuci ovo da mogu protiv jakih, favorita. Bogdan mora biti deo prve petorke prvenstva osim ako ne stave 2 pleja sto nije iskljuceno jer tu dominiraju i Mils ( do sada najozbiljniji kandidat za MVP prvenstva po meni ) i Rubio i Kampaso. Djordjevicu hvala ali zbog takticke limitiranosti i lose odradjene selekcije ( poveo covek 4 niska igraca koji osim Micica nisu toliko brzi i ne mogu trcati za Kampasom i takvim tipom plejmejkera. Jovic je npr.dobar u odbrani ali nesto sporiji gde ga je u Zvezdi pokrivao Djenka, Lazic, uzimali te brze igrace za koje treba taj nitro ili namazanost ), zahvaliti mu se za sve sto je dao reprezentaciji dao i dovesti jaceg trenera za visi level i to je sigurno dostizno. Prijala je ova pobeda svima. Sad cu da navijam za Kengure da osvoje prvestvo.

avatar
REVØLT
Thursday, 12.09.2019
17:15
avatar
REVØLT
Friday, 13.09.2019
15:59

Radovane, cuti

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 12.09.2019
23:46

Ne pametuj, dete.

avatar
Ruzek
Thursday, 12.09.2019
15:34

Ovom Bogdanu pod hitno da se uruči neki orden jer je dečko već odavno to zasluzio.

avatar
Љотићевац
Thursday, 12.09.2019
15:30

Кад не игра дрвосеча Радуљица,оперисан од кошарке,и када Милутинов и Бобан добију већу минутажу,ево резултата.Ипак није то,то без генија Теа.Богдану се клањам,феноменалан играч,мајстор.Одлази Сале,упропастио си нам велику шансу за златну медаљу.Одлази !!!

avatar
Boran83
Thursday, 12.09.2019
20:57

Koji crni Teododic pa on ne moze vise da de sastavi. Ako stvarno mislis da je povredjen onda stvarno ne znas nista o njegovom zivotu van terena.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 12.09.2019
15:19

Apsolutno ozbiljno pitam ovo. Da li je moguce napraviti docek za Bogdana Bogdanovica samo ?

avatar
Љотићевац
Thursday, 12.09.2019
16:24

Генерације деведесетих и почетак двехиљадитих су били сви као данас Богдан.Талентовани,технички потковани,борбени,прави ратници,праве Србенде,жилави и скочни.

avatar
Љотићевац
Thursday, 12.09.2019
16:24

Генерације деведесетих и почетак двехиљадитих су били сви као данас Богдан.Талентовани,технички потковани,борбени,прави ратници,праве Србенде,жилави и скочни.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 12.09.2019
15:18

Zar je bilo tesko uraditi isto ovo protiv Argentine ? Dati Milutinovu i Bobiju minute ? Ok, Bobi je lose poceo taj mec, ali Milutinov ? A ne da ti 3 centra na klupi igraju ukupno 9 minuta...Iskreno se nadam da ovo nece nista promeniti i da cemo posle meca sa Ceskom / Poljskom dobiti novog selektora.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 12.09.2019
16:56

Ko ne voli centre ne treba ni da bude selektor. Dule Vujošević obožava centre :D

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 12.09.2019
22:36

dusan vujosevic sa ovim nema veze. :) Ali vidim da i kad igra reprezentacija, ti pominjes samo bivse igrace partizan igokee. Neizleciv kompleks imas. Ovo je reprezentacija, nema klubova.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 12.09.2019
20:47

Nas je Argentina "skolovala" na pik igru, pitanje je kolko bi se tu Bobi snasao kad bi Kampaco isti zavrteo.
Naravno Dzoni je trebao da ima vecu minutazu protiv Argentine, jer je on nas najbolji defanzivni igrac (pricam za visoke pozicije).

avatar
RealisticChelseaFan
Thursday, 12.09.2019
15:12

Vau. Treba da slavimo 5. mesto, a Amerikanci igrali samo zato sto moraju

avatar
REVØLT
Thursday, 12.09.2019
15:47

Nije daleko od istine.

avatar
Rise up
Thursday, 12.09.2019
15:09

Vodili smo celu utakmicu. I vise nego zasluzena pobeda i sto se tice ove pobede mozemo svi biti ponosni. Ostaje zal za medaljom jer mislim da smo mogli mnogo vise.Ali to je taj problem zavisimo puno od Bogdana. Osim njega na ovom prvenstvu na nivou su bili Jokic,Lucic i Jovic i trudili su se. Ostali zaista slabo.

avatar
REVØLT
Thursday, 12.09.2019
15:48

I Milutinov:-D Taman jedna fina petorka.

avatar
Marchisio8
Thursday, 12.09.2019
15:05

Браво момци! Биће медаља опет,али побједити Американце стварно има тежину.

avatar
Boki.Antonijevic
Thursday, 12.09.2019
15:03

Gorak ukus pobede.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Thursday, 12.09.2019
15:01

jesmo ispali,nema veze,ali bitno je pobediti ove indijance

avatar
Mani2
Thursday, 12.09.2019
20:58

Pa kad je to tebi najbitnije...

avatar
REVØLT
Thursday, 12.09.2019
14:59

Sale, hvala ti, na trojkama i ljubavi! Najbolji moguci oprostaj u datim okolnostima.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 12.09.2019
15:31

Realno gledano, apsolutno samo njegova krivica, kao sto bi bila i zasluga da smo uzeli medalju. Mora da ode.

avatar
babaroga
Thursday, 12.09.2019
17:06

Ne vidim trenutno bolju opciju od njega. Kokoskov selektor!

avatar
REVØLT
Thursday, 12.09.2019
15:49

Neka dodje Kokoskov.