Nema leka protiv "Bradonje", DeRozan nadigrao i Vestbruka, šta je sa Srbima?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 10.11.2016.
08:46
Izvor: Sportske.net

Harden dominirao u komšiluku, dugo se nije desilo da su Sparsi u ovako lošoj seriji. "Pucački" obračun pripao DeRozanu, naši nikom ponikoše...

Eric Gay
Eric Gay

Povezane vesti

Kada su Sparsi konačno zaustavili Hardena, njegovi saigrači su završili posao u derbiju Teksasa.

"Bradonja" je ubacio 24 poena, imao 15 asistencija i 12 skokova, njegov novi tripl-dabl, gotovo nererovatno zvuči činjenica da je San Antonio izgubio tri meča u nizu od kuće. Kavi Leonard nije šutirao nikada više nego sinoć, potrošio je 26 lopti, završio sa 34 poena, ali i promašio poslednja dva koja su mogla da donesu produžetak. Probao je i Oldridž iz odbojke sa sirenom, ali nije vredelo, pobeda je otišla u Hjuston.


Golden Stejt je lako izašao na kraj sa Mavsima, Klej Tompson pogodio prvih sedam šuteva, posle je sve bilo stvar rutine.

On je ubacio 18 od 20 poena u prvoj četvrtini, tada je domaćin napravio +19 i više se nije osvrtao.  Stef Kari je dodao 24, Durant 28, na drugoj strani, još jedan Kari, onaj manje dobri brat Set je u redvima Dalasa, ubacio 10 poena, imao 9 skokova i 5 ukradenih lopti.

Blejk Grifin je dominirao u trijumfu Klipersa nad Portlandom, ubacio je 22 poena i imao 13 skokova u utakmici u kojoj je domaćin učvrstio prvo mesto u ligi sa sedam pobeda u osam mečeva. Zadržali su Lilarda, drugog strelca lige na 8 poena, a MekKolum je ubacio isto toliko, pa jasno da gosti iz Oregona nisu imali nikakvu šansu.

Bobi Marjanović opet nije dobio šansu, Sansi su preslišali Pistonse, iako nije dobro počelo za domaće. Do poluvremena su ipak izbrisali minus, a onda slavili uz simultanku Bledsoa u poslednjoj četvrtini, on je ubacio 14 od svog 21 poena u završnici.

Ras Vestbruk i DeRozan su imali revolveraški obračun u Oklahomi, kao što se i očekivalo. Bek Tandera je ubacio 36 poena, prva zvezda Kanađana 37, na kraju je pobeda otišla na sever. DeRozan ne posustaje, sa 34 poena u proseku je vodeći strelac lige, ponovo je šutirao iznad 50%. Kajl Lovri je na asistenciju bio od tripl-dabla, i pored sjajnog košgeterskog učinka, Vestbruk je imao loš procenat šuta, a izgubio je i osam loptu. Tako je Oklahoma i izgubila šansu da zadrži korak sa Klipersima, njihov drugi poraz u sezoni, posle onog randevua sa Durantom na Pacifiku.



Inače DeRozan i Vestbruk su zemljaci, obojica su iz Los Anđelesa i poznaju se pre NBA lige, uvek su jedan drugog podržavali u košarkaškoj karijeri.

Džimi Batler je utrpao Atlanti 39 poena, imao 7 asistencija, 6 ukradenih lopti i ostao praznih ruku. Houksi su slavili protiv Čikaga, ćak osam igrača domaćih je bilo dvocifreno, Tabo Sefološa je ubacio 20 poena, Hauard 18, očigledno da je Atlanta u formi, nije ih ispraznila ni pobeda nad šampionom u Ohaju. Bulsi su bili na proputovanju za Floridu, Dvejn Vejd će prvi put gostovati u "svom" Majamiju u četvrtak uveče.

Odlično igra Šarlot, Kemba Voker je ubacio 21 poen, u Severnoj Karolini pala je Juta. Ponovo je klupa Hornetsa završila posao, 41 poen, rivali su postigli samo 20. Belineli i Kaminski su ubacili po 13 od rezervista, Hejvs je dodao 11, očigledno da igrači iz senke daju puni doprinos. Meč je inače rešen u poslednjih sedam minuta kada je domaćin okrenuo rezultat. Imaju skor 6-1, baš kao i šampion Klivlend, dele prvo mesto na Istoku.


Vašington je rasturio Boston, noć karijere za Ota Portera, ubacio je 34 poena uz ovacije navijača. Bredli Bil je povređen, Džon Vol isključen drugo veče u nizu, preuzeo je odgovornost i doveo Vizardse do pobede.

Do prve pobede u gostima stigla je Minesota i to u režiji Zaka Lavina. Ubacio je 37 poena na Floridi protiv Orlanda, "Vukovi" su poveli sa +20, i uspeli za razliku od nekih prethodnih mečeva da privedu utakmicu kraju bez problema. Odbrana Orlanda očajna, suočili su se sa šutom od preko 50%, novi trener Frank Fogel za sada ne uspeva da natera tim da igra bolju odbranu. Vučević jedina svetla tačka, 24 poena, 14 skokova, trener je negirao glasine da će izgubiti mesto u postavi upravo jer Bijombo igra bolje pod svojim košem.

Bjelica samo 2 skoka za nešto više od sedam minuta, promašio je jedan šut za tri poena...

Gradski derbi u Njujorku pripao je Niksima. Melo Entoni je ubacio 22 poena, domaćin je okrenuo rezultat mnogo boljom igrom u nastavku, zadržali su rivala na svega 27% šuta i taj deo igre dobili sa +19.

Indijana se namučila protiv Filadelfije, na kraju Pejsersi su dobili u produžetku.

Pojačanje iz Atlante Džef Tig je odigrao najbolju partiju u dresu Indijane, ubacio 30 poena. U produžetku je stvar u svoje ruke preuzeo Pol Džordž, dao je 7 od 13 koševa za svoj tim u dodatnih pet minuta i prelomio meč. Siksersi su bili blizu prve pobede u sezoni, ali im nedostaje iskustvo u ovakvim završnicama.

Rezultati:

Orlando - Minesota 107:123
Indijana - Filadelfija 122:115 pr.
Njujork Niks - Bruklin Nets 110:96
Vašington - Boston 118:93
Šarlot - Juta 104:98
Atlanta - Čikago 115:107
Oklahoma - Toronto 102:112
Feniks - Detroit 107:100
San Antonio - Hjuston 99:101
Golden Stejt - Dalas 116:95
LA Klipers - Portland 111:80

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 10.11.2016
11:19

Koliko lepse izgleda kada su se otarasili one panjine pod kosem sto bi da mu se dodaje,a veze sa kosarkom nema