Nekompletni Partizan u Laktašima leči španske traume

Autor: Pavle Knežević
sreda 19.09.2018.
17:46
Izvor: Sportske.net

Problemi postoje, ali od njih se ne beži.

Beta/Sasa Djordjevic/DS
Beta/Sasa Djordjevic/DS

Povezane vesti

Partizan nikada nešto nije blistao u pripremnim utakmicama, ali su ove sezone navijači bili posebno zabrinuti jer je tim na španskoj turneji redovno ubedljivo gubio. Nenad Čanak ne beži od te činjenice, a na Superkupu ABA želi i da se revanšira dužniku Mornaru.

"Partizan dolazi u Laktaše posle rezultatski traumatične turneje u Španiji. Upravo iz tog razloga što nam nedostaju neki igrači, nećemo biti kompletni ovde. Nema kapitena Novice Veličkovića i Bandže Sija. Amar Gegić se pojavio juče na treningu posle nastupa za reprezentaciju BiH. Još nekih sitnih malih problema sa povredama imamo, tako da ćemo videti na dan utakmice kakva je kadrovska situacija", rekao je Čanak novinarima u Laktašima.

Partizan se solidno pojačao, ali to ne znači da neće dolaziti novi igrači, u zavisnosti od situacije.

"Ekipa je generalno u stvaranju, sa dva stranca koja nemaju iskustva igranja u Evropi. Lišeni smo najiskusnijih igrača koji su tu trebali biti da pomognu mlađima, ali oni nisu bili prisutni ceo pripremni period. U ovom trenutku situacija nije sjajna, ali ekipa ima sigurno potencijal i siguran sam da kako vreme bude odmicalo, da će igrati sve bolje i bolje.

Što se tiče pojačanja, tu su dva igrača sa koledža bez iskustva u Evropi. Smatramo da imaju kvalitet da donesu Partizanu ono što je potrebno. Ubeđen sam da će se ispostaviti da smo bili u pravu sa pojačanjima kako vreme bude odmicalo. Ako se pojavi još neki igrač na tržištu, sigurno ćemo reagovati
", kazao je trener Partizana.

Iako je Superkup pripremno takmičenje, trofej je trofej, bez obzira što su i ostali treneri naveli da imaju mnogo problema.

"Kada se izađe na teren svakako se ide na pobedu. Uopšte nije pitanje ni želje ni motiva, sutra će sigurno i jedna i druga ekipa ići na pobedu. Mornar je dužnik Partizana, poslednja tri duela su dobili. Prošlogodišnji meč u Beogradu je odredio umnogome sudbinu Partizana u ABA ligi, tako da i sutra očekujemo kvalitetnu i neizvesnu utakmicu", rekao je Čanak.

Navijači se nadaju trofejima u ovoj sezoni i povratku u vrh tabele ABA, a šta kaže trener.

"Partizan je Partizan i siguro ima obavezu da u domaćim takmičenjima bude konkuretan u borbi za trofeje. U ABA ligi je prvi cilj ući među četiri da bi se mogli boriti za trofeje, a u Evrokupu je cilj da budemo konkurentni u svakoj utakmici.

Što se tiče rasporeda, gledajući zajedno ABA ligu i Evrokup, u prvih sedam utakmica imamo pet gostovanja. Teška gostovanja u Zagrebu, Baru, vezana gostovanja Trentu i Valensiji u Evropi, tako da umnogome će odrediti šanse za dalji plasman kako budemo prošli u prvih mesec dana u oba takmičenja
", rekao je Čanak.

Piše: Miroslav Dragoljević

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke