Nekad veliki adut, u nedelju Zvezdina najveća pretnja stiže u Beograd!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.02.2020.
14:17
Izvor: Sportske.net, cedevita.olimpija.com

Zvezda je uzdrmana poslednjim porazima, može li on da joj napravi dodatne probleme?

Igokea/Nenad Vuruna
Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

U nedelju od 21 čas igra se derbi 20. kola ABA lige između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, ujedno i meč koji može mnogo da odluči o plasmanu u plej-of.

Obe ekipe, plus Mornar iz Bara imaju skor 12-7 posle 19 kola, a za jedan od ta tri tima neće biti mesta u plej-ofu.

Kakva su očekivanja u Ljubljani pred put u Beograd, otkrili su trener Jurica Golemac i bek Jaka Blažič u izjavama za klupski sajt Cedevita Olimpije.

''Crvena zvezda je sigurno jedna od najboljih ekipa u ABA ligi. Nedeljna utakmica u Beogradu bitna je za obe ekipe, jer direktno odlučuje o mestu koje vodi u plej-of.

Mi imamo svoje kvalitete i svoje probleme, kao i naši konkurenti. Trudićemo se da iskoristimo naš kvalitet i da učinimo sve što možemo da Beograđani ne iskoriste kvalitet svojih igrača.

U Beograd idemo samouvereno i svesni smo da će naša igra u odbrani biti odlučujuća. Daćemo sve od sebe sa se u Ljubljanu vratimo sa dva nova boda''
, poručio je Golemac.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič igra sjajnu sezonu, najbolji je igrač Cedevita Olimpije, jedan od najboljih u ABA ligi.

Od početka sezone u regionalnoj ligi beležio je prosečno 15.4 poena, pet skokova, 2.7 asistencija. i jasno je da će biti najveća opasnost za svoj bivši klub.

''Nedeljna utakmica je veoma bitna za oba tima, jer i mi, kao i košarkaši Crvene zvezde nastavljamo da jurimo poslednji voz za plej-of ABA lige. Beograđani će sigurno imati veliku podršku sa tribina, jer su svesni šta im pobeda donosi. Mi ćemo otići u Beograd da se borimo za svaki centimetar terena i učinićemo sve da se u8 Ljubljanu vratimo sa pobedom'', poručio je Blažič.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke