Neće Zvezda bez Partizana, opozvan predstavnik: ''Poslednje upozorenje''!

  • Autor: Beta

  • 04. decembar 2019.

  • 17:17

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je opozvao svog predstavnika sa sastanka radne grupe ABA lige, koja je trebalo da se upozna sa kandidatima za mesta u menadžmentu regionalnog takmičenja.

Neće Zvezda bez Partizana, opozvan predstavnik: ''Poslednje upozorenje''!
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Pored Zvezde i Partizana, u radnoj grupi su još predstavnici, Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cibone.

"Razlog za napuštanje ovog izuzetno važnog sastanka za budućnost regionalnog takmičenja bio je nekompletan sastav radne grupe, na kojoj se bez ikakve najave ili obrazloženja nije pojavio predsednik Partizana, niti bilo ko od predstavnika tog kluba, i pored činjenice da su najavili svoj dolazak", navodi se u saopštenju Zvezde.

Zvezda je objavila da "ne ulazeći u razloge nenajavljenog i neplaniranog" izostanka Partizana sa sastanka, nije želela da učestvuje u radu i donošenju bilo kakvih odluka nekompletne radne grupe.

"Crvena zvezda smatra i ovaj neuspešan sastanak radne grupe kao još jedan pokazatelj disfunkcionalnosti i nestabilnosti ABA lige u kojoj se ponovo, i pored brojnih napora većine klubova, ponavljaju stare tendencije i 'boljke' poput sumnjivih sudijskih odluka (po pravilu uvek istih arbitara) na račun istih klubova, stvaranja ili obnavljanja 'neprincipijelnih koalicija' i povratak neregularnosti u veliki broj utakmica ABA lige", navodi se iz Zvezde.

Piše da je Zvezda kao jedan od stubova ABA lige ulagala napor od početka sezone da ne doprinosi stvaranju loše atmosfere, "i pored činjenice da smo kao klub primetili identične anomalije u delegiranju sudija, gde se iste sudije redovno pojavljuju na utakmicama srpskih klubova, po pravilu sa identičnim krajnjim ishodom i što je najvažnije sa identičnim tendencijama prema našim klubovima".

"Smatramo da je ovaj, novi vid opstrukcije, nemogućnost da se uz kompletan sastav radne grupe, upoznaju lično i eventualno izaberu vodeći ljudi u menadžmentu ABA lige, poslednje upozorenje za sve klubove i ljude koji rade u ABA ligi, da se vratimo dogovorenim principima, koji su jednoglasno izglasani na Skupštinama regionalnog takmičenja tokom leta u Banjaluci i Laktašima.

U suprotnom (posebno u svetlu novih okolnosti u evropskoj klupskoj košarci) kako se ne bi ponavljale situacije vidjene prethodnih, a nažalost i ove sezone, da pronađemo drugo rešenje za sve klubove u regionu i rastanemo se u koliko-toliko korektnim odnosima. Sve ostalo je gubitak vremena, za sve u košarkaškom regionu", navodi se u saopštenju Zvezde.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari