Nebojša Čović u Pekingu! Hoće li Kinezi ulagati u Zvezdu?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 06. april 2017.

 • 13:36

 • Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Veliko interesovanje u glavnom gradu Kine privukao je dolazak predsednika Crvene zvezde mts, brojni tamošnji mediji ispratili su njegovu posetu, dao je i intervju za poznatu kinesku TV stanicu „CCTV", a potpisan je i jedan ugovor.

Nebojša Čović u Pekingu! Hoće li Kinezi ulagati u Zvezdu?
Foto: kkcrvenazvezda.rs
Predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović otvorio je u noći između srede i četvrtka "Kineski sportski market forum" (China Sports Market Forum Conference – CSMF koji je počeo u Pekingu.

Kako se navodi na klupskom sajtu Crvene zvezde, pored 2000 učesnika, koji predstavljaju, sada već ogromno tržište vezano za sport i investicije u Kini (vlasnici sportskih kompanija, ambasadori, vlasnici firmi koje žele i već ulažu u sportsku infrastrukturu, ministri sporta kineskih provincija, predsednici kineskih sportskih brendova) prvi čovek crveno-belih je kao predsednik ovogodišnjeg foruma, svojim govorom zvanično otvorio konferenciju 12. po redu, i po prvi put, međunarodnu.

U centru pažnje je bio upravo srpski sport, i fenomen ''tri lopte'' (košarka, odbojka i fudbal) kako  ga Kinezi nazivaju, u kome srpski sport postiže izvanredne rezultate.

Prvi čovek Crvene zvezde mts Nebojša Čović izabran je za predsednika ovogodišnje Konferencije, a tom prilikom je, pred dve hiljade prisutnih govorio i o velikom prijateljstvu između Kine i Srbije, kao i otvorenoj potrebi za saradnjom između Srbije i Kine i mogućnostima za ulaganje u Srbiju.

''Republika Kina je izuzeto važna za Srbiju i naše veliko prijateljstvo datira još od davnih vremena,  a dobilo je novi zamah u prethodnih nekoliko godina. Predsednik Ši Đinping i Premijer Li Kećjang su posetili Republiku Srbiju, a vaša zemlja je uz prijateljstva, uspostavila vrlo snažan partnerski odnos sa Srbijom na mnogim poljima.

Ne tako davno, gospodin Ši Đinping Predsednik  Narodne Republike Kine je prilikom posete Srbiji rekao: "Kina ima dosta toga da nauči u tri sporta sa velikim loptama, da napreduje, jer je i to znak uspona u svetu sporta” "Srbija je u košarci, fudbalu i odbojci mnogo napredovala i na mnogim poljima sporta, Srbija i Kina imaju prostora da sarađuju i unaprede svoju saradnju.

Sportska zajednica u Srbiji, pa i svi ljudi koji vole sport u našoj zemlj, i mnogo očekuju od moguće saradnje  između naših zemalja, Srbije i Kine i na polju sporta. Mi imamo znanje i iskustva u tim sportovima, i uz našu saradnju verujemo da kineska sportska industrija može još više da napreduje i ostvari još bolje rezultate, a i mi kao mala, ali u svetu sporta, moćna zemlja”,
rekao je Nebojša Čović.

On je potom i zvanično potpisao ugovor o saradnji sa kompanijom ''Austajger'' o dolasku najtalentovanijih mladih kineskih košarkaša u Srbiju, gde bi tokom cele godine živeli, učili i trenirali pod okom srpskih košarkaških trenera. Ugovor je potpisan tokom popodneva na još jednoj uspešnoj prezentaciji KK Crvena zvezda mts u Pekingu.

Ono što je takođe veoma važno, jeste da je, osim tog ugovora, prvi čovek crveno-belih imao i seriju sastanaka sa kineskim biznismenima koji su želeli da se podrobnije upoznaju sa svim detaljima vezanim za KK Crvena zvezda i sistemom koji je postavljen u klubu, takođe i sa mogućnostima ulaganja u sportsku infrastrukturu u Srbiji, i uspostavljanjem saradnje sa KK Crvena zvezda mts.
Predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović otvorio je u noći između srede i četvrtka "Kineski sportski market forum" (China Sports Market Forum Conference – CSMF koji je počeo u Pekingu.

Pred 2000 učesnika, koji predstavljaju,  sada već ogromno tržište vezano za sport i investicije u Kini (vlasnici sportskih kompanija, ambasadori, vlasnici firmi koje žele i već ulažu u sportsku infrastrukturu, ministri sporta kineskih provincija, predsednici kineskih sportskih brendova) prvi čovek crveno-belih je kao predsednik ovogodišnjeg foruma, svojim govorom zvanično otvorio konferenciju 12.po redu, i po prvi put, međunarodnu.

U centru pažnje je bio upravo srpski sport, i fenomen „tri lopte" (košarka, odbojka i fudbal) kako  ga KInezi nazivaju, u kome srpski sport postiže izvanredne rezultate.

Pred velikim brojem zvanica i predstavnika kineskih medija, Nebojša Čović koji je izabran za predsednika ovogodišnje Konferencije kao predsednik KK Crvena zvezda mts...govorio je o fenomenu srpskog sporta, velikom prijateljstvu između Kine i Srbije, ali sada već i otvorenoj potrebi za saradnjom između Srbije i Kine i na ovom polju i mogućnostima za ulaganje u Srbiju.
- See more at: http://www.kkcrvenazvezda.rs/veliko-priznanje-za-kk-crvena-zvezda-u-kini-06-04-2017.html#sthash.mgAaiyIB.dpuf
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari