Nebojša Čović o - tenisu! Zašto Novak ''strašno nervira'' zapadne medije i šta nedostaje Federeru i Nadalu?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.06.2020.
22:41
Izvor: Sportske.net, TV Happy

I predsednik Crvene zvezde uzeo učešće u polemici koja je započela prekidanjem ''Adrija Tura'' zbog koronavirusa među teniserima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Prava uzbuna u stranim medijima i napadi na Novaka Đokovića kao organizatora turnira počeli su od trenutka kada je Grigor Dimitrov potvrdio da je zaražen koronavirusom.

Par dana kasnije, i Novak Đoković je imao pozitivan test na koronavirus, kao i njegova supruga Jelena, ali i Borna Ćorić, Goran Ivanišević, Viktor Troicki, još dvojica trenera...

Ova tema bila je aktuelna čitave ove nedelje, Đoković je pretrpeo medijske napade kakve do sada u karijeri nije doživeo, ali nadajmo se da će iz svega toga izaći jači.

Među onima koji su mu dali podršku je i predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović, koji je na ovu temu govorio za Jutarnji program ''Happy TV''.

''Čovek je pokrenuo sjajnu akciju, a onda se postavilo pitanje šta bi bilo da ništa nije bilo. Na kraju je on platio ceh, razboleo se, supruga takođe... Sve ovo u medijima je neverovatno, ne pominje se Nemačka, na primer industrija mesa, 350.000 ljudi je u karantinu, ne pominje se Brajton, tamošnje plaže, pošto Britanci vole da ga napadaju. Ne pominje se Liverpul, proslava titule na kojoj je bilo 10, 12 hiljada. Potom Sevilja, opet doček navijača od 10 i više hiljada ljudi. Ima strelica iz Amerike takođe... oni protesti i sve što se dešava...

Srbi su odabrani da budu dežurni krivci i kako jedan Srbin da im poruši koncept? Novak je za njih potpuno neobičan, oni misle da smo narod niže vrednosti, a on im ruši sve koncepcije, kako tenis da pripada 'prljavim' Srbima i kako Srbin da bude prvi.

Strašno ih nervira i mislim da ga nikad neće voleti. Ali, što ga više mrze, on izgleda ima sve više energije, što je odličan pristup, ne samo inat nego i veliko samopouzdanje'', objašnjava Čović, uz opasku da naši mediji ne bi trebalo ni da prenose sve te kritike iz inostranstva na Đokovićev račun.
-
baner 13

Potom je uporedio Novaka sa njegovim najvećim rivalima, Federerom i Nadalom.

''Pogledajte Federera - odličan igrač, sjajan, ali tu nema emocije. Nadal ima emociju, ali ima i druge nesretne stvari. Kod Đokovića vidite emociju, on zna i da opsuje, to znači da je živ čovek, kad ga štipnete, isto će odreagovati''
, zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 29.06.2020
09:41

Баш тако. Никад они њега неће волети шта год урадио. Увек ће његово порекло бити нешто што западњаци не могу да сваре.

avatar
Александар_НС
Monday, 29.06.2020
01:13

Не волим га, али човек је погодио суштину!

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 28.06.2020
23:02

Tenis je jedan od najplacenijih sportova (fudbal, tenis, boks, NFL, kosarka-NBA liga) i kad pogledate retko tu imate da je za najboljeg sportistu proglasen decko koji dolazi iz neke siromasne zemlje, pogotovo Srbija gde nas svet ne smatra nekom civilizovanom nacijom.

I sad zamislite u takvom sportu se pojavi Novak Djokovic, koji je u mogucnosti da poobara sve rekorde u datom momentu.
Pa naravno da ga mediji nece voleti, a pogotovo publika, jos kad naspram sebe ima coveka koji dolazi iz jedne Svajcerske.

Mene cisto zanima kakvo bi publika i mediji misljenje o Novaku imali da je karakter Federa.
Svi znamo sta je Novak sve morao da izigrava, u nekim situacijama i cirkuzanta, da bi ga publika iole zavolela bar malo.