Nebojša Čović - Ko su ''nelojalni'' Zvezdaši koji rade u korist Partizana, šta će biti sa trenerom i dolazi li Teo u Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
petak 22.03.2019.
10:29
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Predsednik Crvene zvezde dao je još jedan intervju uoči starta plej-ofa ABA lige i dvboja sa Partizanom.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Posle zanimljivih gostovanja na TV Prva i Tv Happy u prethodnih par dana, Nebojša Čović se sada oglasio i u intervjuu za ''Novosti''.

Najavljujući početak plej-ofa, Čović je naglasio da su Zvezdine ambicije u skladu sa učinkom ekipe u ligaškom delu sezone, kada su od 22 utakmice 21 dobili. Dakle - najviše moguće, odnosno plasman u Evroligu.

Ali...

''Da Zvezda osvoji prvo mesto, mislim da je to realno. E, sad, nije sport samo sport. Znate kako kažu, kad imate led jedna jedanaestina se događa iznad leda, a deset ispod. Treba da pobedimo te faktore ispod leda, među kojima ima i lojalnih zvezdaša.

O nelojalnim da i ne govorim, oni su već na strani našeg velikog suparnika. Mislim da smo dovoljno opremljeni stručno, igrački i organizaciono za osvajanje ABA lige.

Nadam se da neće biti nečega što se događalo u Nišu, mada to nema veze sa ABA ligom. Nazvao sam to sistemskom krađom, pod navodnicima, pa neka analiziraju šta to sve podrazumeva'', objašnjava Čović.

A ako Zvezda ostvari cilj i plasira se u Evroligu, Čović veruje da se neće obrkati, kao Darušafaka ove sezone, iako turski klub ima mnogo veći budžet.

''Sigurno ćemo napraviti konkurentan tim i sigurno se nećemo obrukati. Nemam nikavu dilemu'', istakao je Čović.

Tokom sezone, posle nekih poraza, pa onda i eliminacije iz Evrokupa, bilo je kritika i na račun trenera Milana Tomića, ali Čović ne razmišlja o promeni trenera za narednu sezonu.

S tim u vezi imao je i zanimljivu opasku.

''Tomić ima ugovor na tri godine i ne vidim nijedan razlog zašto bismo menjali trenera. U sportu nikad ne možete da isključite neke mogućnosti, ali po onome kako je radio i šta je uradio, korektno je ispoštovati ugovor do kraja.

Ima punu podršku uprave, moju takođe. Osim toga, ne možemo da priuštimo trenere od nekoliko stotina hiljada evra, koji su egzotični i na terenu i van njega'', naglašava Čović.

A da li bi Zvezda mogla da priušti Miloša Teodosića, o čijem povratku sanjaju navijači Crvene zvezde?

''Miloš je sam govorio da će doći u Zvezdu. Kada se spremi posle dve godine sa manjom minutažom i kada prođe Svetsko prvenstvo, doneće odluku gde ide.

U svakom slučaju, mora da vodi računa o porodici i egzistenciji, jer mu se za tri-četiri godine bliži kraj karijere. To znači, ako negde može da dobije više, a mislim da može i mnogo više, mi se nećemo ljutiti. Otvorena su mu vrata, Miloš je naše dete'', poručio je Čović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Saturday, 23.03.2019
13:26

,,Mali čovek sa velikim koferom" reče jedan mudrac . mogao bi da pozajmi kofer BOTstoji da stavi limarski alat.

avatar
Znajsha
Saturday, 23.03.2019
10:50
avatar
Marco Popovich
Friday, 22.03.2019
20:32

Dete Borca iz Cacka
tj FMP-a,
tj....
:D :D :D

avatar
jfvr
Friday, 22.03.2019
17:55

Oni te piraju o planocima zvezde ili fmp-a ti opet pričaš o Partizanu..... Iskompleksirano lice sa poternice

avatar
Nikola Spasic
Friday, 22.03.2019
17:17

au..pretera ga vise s kuknjavom i povikom na sve i svasta..najbolje da se ne odigra da daju pehar gospodinu covicu proglase ga pobednikom i gotovo...definitivno da je kompleks i velika doza ljubomore ucinila da se zali stalno i u svim situacijama...

avatar
stepa78
Friday, 22.03.2019
17:03

kako te vise nije sramota

avatar
noxovac993
Friday, 22.03.2019
15:04

ako se neko razumije u led onda je to covic.

avatar
mkg
Friday, 22.03.2019
13:19

Ovo je već preraslo u teror. Pomozite čoveku, ne dozvoljvajte mu pristup medijima, postaće egomanijak (ako već nije).

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 22.03.2019
13:00

To si dobro rekao da je vase dete Hahaha

avatar
ariton
Friday, 22.03.2019
12:58

Ovaj udara gde stigne.Sve je vec optuzio da su protiv njega.Nemam lepo misljenje o Ostoji ali bravo sto se nije spustio na ovaj ulicarski nivo vase legende

avatar
Bekias
Friday, 22.03.2019
12:03
avatar
The_Matrix
Friday, 22.03.2019
11:53

Sramota je da uopste ovom coveku dajete medijskog prostora. Onda mu je bio kriv Vujosevic, pa Dzikic, sada verovatno Trinkijeri za kojeg eto opet kuka i razmislja kako ga ovi placaju. Vodi dva kluba u istom takmicenju, a svi drugi su lopovi 😂😂. Da ima pravde na koju se poziva davno bi bio iza resetaka, sva imovina bi mu bila zaplenjena. Sramota je za jedno sportsko drustvo da ima ovakvog coveka u svom sastavu. Svaki intervju mu se svodi kako on jadnik nema budzet, a svi ostali imaju, kako samo njegov tim kradu, a ostale pomazu. Prosle godine Buducnost pobedi 5 od 6 direktnih duela i on opet prica o kradji. Ove godine priprema teren na vreme, ne ceka finalnu seriju vec kuka mnogo pre jer ako kojim slucajem ne osvoje ima da se baci sa zgrade ili mozda ode ispred neke televizije da prebije voditelja 😂😂😂😂

avatar
bagra
Friday, 22.03.2019
11:50

Demagogija u svoj najjacem svetlu

avatar
Raky_b
Friday, 22.03.2019
12:48

To nije demagogija, to je bolest

avatar
Silent
Friday, 22.03.2019
11:42

Komsije nikad nisu nista zasluzeno ni osvojile

avatar
PARTIZAN IS KING
Friday, 22.03.2019
11:52

😂😂😂ono muka jelde 😂😂😂1992 Šampion Evrope vaš večiti san.Ma nemoj da si tuzan iipak ste vi male komsije Evropskog Šampiona😁

avatar
pfc
Friday, 22.03.2019
12:01

Ma nikada. Steta sto su Kica, praja, grba, divac, djordjevic, oaspalj, danilovic, rebraca, bogdanovic i da ne nabrajam u beskonacnost sve same prevare od igraca. Ali su zato obadva covica, ilic, simonovic i ne znam da li imate jos koga, sve same kosarkaske velicine a Boga mi i ljudske. Ma hajte molim vas.