Ne sanjate, "kvoterbek" Jokić opet zadivio Ameriku!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 04.11.2018.
08:30
Izvor: Sportske.net

Deluje nestvarno, ali on jednostavno može šta god poželi. Ovakav igrač se odavno nije pojavio u NBA.

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Kada Majls Plamli pogodi trojku, jednostavno morate da pobedite. Centar Denvera je za pet godina NBA karijere probao 18 puta, bez uspeha, sinoć je protiv Jute uspeo u poslednjoj četvrtini da postigne trojku, to je zaokružilo sjajnu partiju u finišu. Denver je dobio poslednji period 35:15 pokazao da može da pobeđuje odbranom, potpuno su promenili narav i mnogi veruju da su oni, a ne Hjuston jedina pretnja Voriorsima.

Jokić je ubacio samo sedam poena, ali je imao čak 16 asistencija i 10 skokova. Mogao je do tripl-dabla, ali, na kraju može i ovako. Kod Denvera Haris 20 poena, Džamal Marej je ubacio 19, na drugoj strani Krauder 21, Mičel se baš ispromašivao, završio sa 16 poena.

Recimo da Jokić ima 7.7 asistencija po meču, 11. je u NBA ligi, a prvi sledeći centar iza njega je "Obrva" Dejvis koji ima nešto manje od pet po utakmici. Recimo i to da je ukupno Denver imao 32 asistencije, polovina od toga je Jokićevih. Pre meča Kirk Snajder trener Jute je rekao da je Jokić igrač sa najboljim pasom u NBA ligi, i ovaj se potrudio da ga ne razočara. Ovo i nije njegov rekord, prošle sezone je protiv Baksa u onom najbržem tripl-dablu imao 17 asistencija.

Lejkersi su dobili na jednom od najtežih gostovanja u ligi, u Oregonu. Lebron je ubacio 28 poena, imao sedam asistencija, goste je vodio Rondo, sjajna partija, 17 poena, 10 asistencija za 25 minuta. Domaćinu nisu bili dovoljni, Lilard i MekKolum koji su dali po 30 poena, par puta su Blejzersi prilazili na šest razlike, ali je Lebron rešio stvar.

Entoni Dejvis se posle pauze vratio u redove Pelikansa, ubacio 17 poena, imao 8 skokova i čak pet blokada, nije pomoglo, Sparsi su odneli pobedu iz Lujzijane. Imaju skor 6-2, igraju dobro, spustili su rivala na 95 poena, LaMarkus Oldridž je ubacio 22, DeRozan 26, klupa predvođena Milsom i Belinelijem je dala pun doprinos. Pelikansi su krizi, posle četiri startne pobede, izgubili su pet u nizu, u prvom poluvremenu su dali svega 39 poena.

Mirotić je ubacio 22, uz 16 skokova, ali njegov tim je promašio čak 13 slobodnih bacanja, uz to prodali su 16 lopti.

Do druge pobede je stigao i Hjuston, nisu mogli da imaju boljeg rivala od Čikaga, Harden se vratio sa 25 poena, pa stvari izgledaju podnošljivije nakon lošeg starta za Roketse. Melo Entoni je dodao 17 poena, Čikago je vodio sredino treće četvrtine, ali posle toga su gosti pojačali ritam i dieleme nije bilo, došli su na +17 i završili posao.

Atlanta je slavila protiv Majamija, Houksi uopšte ne igraju loše za nekoga ko je pre početka proglašen za najgori tim lige. To im je treća pobeda u devet mečeva, imaju samo poraz više od sinoćnjeg protivnika. Trae Jong je ubacio 24 poena i imao 15 asistencija, jasno ruki je čovek oko koga će graditi budućnost franšize. Dragić je propustio meč zbog povrede.

Šarlot je lako savladao Kavse, Kemba Voker nije čak ni morao da forsira 18 poena, Džeremi Lemb je broja do 19, a klupa Hornetsa je ubacila čak 69 poena beznadežnom rivalu. Toni Parker je za 18 minuta dao 12 poena i imao 4 asistencije.

I na kraju derbi, Indijana je nanela treći poraz Bostonu i preskočila ih na tabeli. Oladipo je ubacio 24 poena, imao 12 skokova, pogodio trojku tri sekunde pre kraja. Mučio ga je bronhitis, ali nije želeo da odustane, kaže da živi za ovakve trenutke. Boston je imao +4 na 37 sekundi pre kraja , ali je Oladipo sa pet poena u nizu dobio utakmicu. Onda je u poslednjem napadu, Oladipo ukrao loptu posle greške Gordona Hejvarda, pa se slobodno može reći da je sam dobio Seltikse.

Rezultati:

Portland - LA Lejkers 110:114
Denver - Juta 103:88
San Antonio - Nju Orleans 109:95
Čikago - Hjuston 88:96
Atlanta - Majami 123:118
Šarlot - Klivlend 126:94
Indijana - Boston 102:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Ragus
Sunday, 04.11.2018
09:41

Da,da takav centar se odavno nije pojavio u NBA ali mi smo navikli u reprezentaciji se ne pojavljuje odavno....