Ne prestaje već 15 godina, Kari i Jasikevičijus se opet zakačili!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 16.11.2018.
10:42
Izvor: Sportske.net

Nije tajna, baš se ne vole, nova razmena vatre pred večerašnji duel u Evroligi...

EPA-EFE
EPA-EFE

Povezane vesti

Nije tajna da se Kari Pešić i Šarunas Jaskevičijus ne podnose.

Pred duel njihovih timova u Evroligi, srpski trener je pohvalio Žalgiris kao dobar tim koji je gubio u Kaunasu zbog snage rivala, Fenera, Reala i Baskonije. Sa druge strane, "Zeleni" su dobili Efes i Panatinaikos u gostima.

"Svi njegovi igrači su opasni, igraju dobru odbranu i kontrolišu ofanzivni skok", kaže Pešić i zahteva maksimalnu ozbiljnost Barse koja ima četiri pobede, jednu više od večerašnjeg rivala.

On je rekao i da je Žalgirisu lakše jer je litvanska liga slaba i mogu da se koncentrišu za razliku od njegovog tima samo na Evroligu.

To je iznerviralo Šarasa.

"To je samo njegovo mišljenje, mi svakako imamo bolje timove u Litvaniji nego što je Fuenlabrada", kaže legenda litvanske košarke.

"Uvek mislim o sebi i svom timu, ako mu se ne sviđa nivo, sigurno da ćemo učiniti sve da poboljšamo zbog Pešića", ironičan je Jaskevičijus.

Njih dvojica se ne vole.

"Nismo najbolje, ali nemamo problema da razgovaramo",
kaže Šaras za koga je Pešić svojevremeno rekao da bi mogao da mu, ako se vrati u Barselonu bude treći pomoćnik, što je iznerviralo Litvanca.

Jasikevičijus je inače uvek krivio Pešića za svoj odlazak iz Barselone 2003. kada su Katalonci pod Karijevim vođstvom i predvođeni Bodirogom osvojili prvu evropsku titulu. Tada je posle fantastične sezone Šaras bio prinuđen da ode u Makabi, a Pešić je demantovao da je on tražio da ode iz kluba, već je navodio probleme sa budžetom za tu odluku.

Litvanac se inače vratio pred kraj karijere u Barselonu 2012. godine i odigrao još jednu sezonu za klub.

Pešić se svojevremeno zadržao u Barseloni sezonu duže od Šarasa, osvojio ponovo prvenstvo, ali zbog svađe sa upravom otišao u Lotomatiku, a u klub se vratio 14 godina kasnije, i prošle sezone, preuzeo tim u raspadu i uspeo da osvoji Kup Kralja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke