Ne pomažu ni Vestbruk, ni Džordž, Nikola Jokić utišao i Tander, za MVP ga baš briga!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 27.02.2019.
08:29
Izvor: Sportske.net

Neverovatna partija Jokića, ponovo ispraćen ovacijama, ali njega to puno ne zanima. Rasturio Oklahomu, Denver čvrsto drži drugo mesto...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Neverovatni Nikola Jokić je rasturio Tander, Denver je naneo Oklahomi treći poraz ove sezone. U utakmici sa dosta preokreta, Srbin je meč završio sa 36 poena, 10 asistencija i 9 skokova, zaključio utakmicu sa nekoliko slobodnih bacanja i praćen povicima "MVP" otišao u svlačionicu.

Oklahoma je povela u jednom trenutku u poslednjoj četvrtini, posle serije 18:2, ali su Nagetsi uzvratili, stigli do dva poseda prednosti, ostatak meča rival nije imao šansu, pa je Denver učvrstio drugu poziciju na tabeli Zapada.

Jokić je inače odigrao 20. utakmicu u sezoni sa dvostrukim brojm asistencija, čime se od centara pridružio Viltu Čembrlenu, to nikome nije pošlo za rukom.

Nije se ovrstao na povike MVP.

"To je smešno da budem iskren, mislim da ima boljih igrača koji će uzeti to priznanje. Moje je da igram za tim, to je sve što pokušavam", čiji tim je dobio peti meč u nizu.

Baš kao i Jokiću, i Vestbruku je nedostajao detalj, tačnije asistencija za tripl dabl, završio je sa 22 poena, 14 skokova i 9 asistencijna. Pol Džordž  je ubacio 25 poena, uz 8 skokova, 7 asistencija i6 ukradenih lopti. I sve to nije bilo dovoljno protiv Jokića.

U ostala dva meča večeri, Toronto je razbio Seltikse. Bostonu ništa nije polazilo za rukom, loše su šutirali, Siakam sa 25 poena i Leonard sa 21 su obezbedili pobedu Kanađanima koji su osam puta u nizu tukli Seltik kod kuće. Ove sezone svako je sačuvao domaći teren, rezultat je 2:2.

Iznenađenje na Floridi, Niksi su zahvaljujući svojim rezervama slavili protiv Orlanda. Dominirali su u poslednjoj četvrtini kada je Medžik ubacio samo 13 poena, a klupa Njujorka je u ovom meču postigla 75 koševa, "kolege" sa druge strane samo sedam.

Nikola Vučević je meč završio sa 26 poena, 11 skokova, 6 asistencija i 3 blikade. Bolan poraz jer su propustili šansu da se izjednače sa Šarlotom u borbi za osmo mesto na Istoku.

Kod Niksa Mudijaj 19, Robinson 17, Alonzo Trir 18 poena.

Njujork - Orlando 108:103
Toronto - Boston 118:95
Njujork - Orlando 108:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 27.02.2019
14:58

Ako ovako nastavi... bojim se pomisli na to kakav ce igrac tek da postane. Pa on ima tek 23-24 god. 😱