Ne pomaže ni promena trenera, novi poraz FMP-a!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.12.2020.
19:24
Izvor: Sportske.net

Raspad sistema u produžetku...

BETAPHOTO/ABA liga/FMP/DS
BETAPHOTO/ABA liga/FMP/DS

Povezane vesti

Ekipa FMP-a nikako da izađe iz serije poraza u ABA ligi.

Večeras su ''Panteri'' pretrpeli i četvrti neuspeh u nizu, a ukupno sedmi u devet odigranih mečeva. Bolji od FMP-a bio je Zadar, koji je kao gost slavio sa 99:89 posle produžetka. U regularnom toku meča rezultat je bio 82:82.

Utakmica je u svom najvećem delu bila ravnopravna, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je FMP sredinom četvrte deonice poveo sa deset poena razlike (75:65) i činilo se da je blizu pobede.

Ali, u finišu su Zadrani uspeli da tu prednost domaćina istope i izbore se za produžetak. A u dodatnih pet minuta meča, potpuna dominacija gostiju, koji su imali i trinaest poena viška i potom su rutinski priveli posao kraju.

Podsetimo, sve se dešava par dana posle odlaska trenera Vladimira Jovanovića sa klupe FMP-a, čije je mesto zauzeo Bojan Đerić. Takođe, i plejmejker Filip Čović se vratio u tim FMP-a posle odsustva protiv Zvezde, ali ni njegovih 14 poena i deset asistencija nisu bili dovoljni da se izbegne poraz. Uz njega, u domaćem timu su se istakli Nenadić sa 18 i Pecarski sa 15 poena i šest skokova.

Kod Zadrana najbolji Dominik Mavra sa 23 poena i 11 skokova, Bursać je upisao 19, a Kodi Džastis 18 poena.

Zadar sada ima učinak 2-6 na pretposlednjem mestu na tabeli, FMP zauzima jedno mesto iznad sa dve pobede i sedam poraza.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke