Ne može bez problema, Gaj Pnini zatrpao koš Srbije, poraz u Tel Avivu!

Autor: Darko Mitrović
petak 30.11.2018.
14:52
Izvor: Sportske.net

Teška borba u Tel Avivu, rezultatska neizvesnost trajala svih 40 minuta.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije danas je u nastavku druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo gostovala selekciji Izraela u Tel Avivu i doživela četvrti poraz u svojoj grupi, rezultatom 83:74.

Srbija je i dalje na trećem mestu koje vodi na Svetsko prvenstvo, sa učinkom 5-4, ali Izraelci su sada prišli na samo pobedu zaostatka, što će verovatno učiniti i Gruzija. Uz to, naš tim u sledećem kolu očekuje težak posao protiv Grčke, na našem terenu.

Domaćin je bolje počeo meč, poveo sa 7:2, a onda smo na krilima raspoloženog Raduljice napravili seriju 6:0, za prvo vođstvo Srbije - 8:7.

I u narednih par minuta reprezentacija Srbije je bila bolji rival, pa su ''Orlovi'' stigli i do maksimalnih šest poena viška - 20:14.

Tada, međutim, počinju veliki problemi. Izraelci su se razigrali u napadu, naša odbrana nije funkcionisala posle nekoliko izmena u postavi i domaćin je serijom 13:0 od 'minus 6' stigao do 'plus 7' - 27:20.

Do kraja prvog kvartala, Srbija poenima Milosavljevića smanjuje na 29:24, ali tek do ulaska u finiš druge četvrtine našim igračima je trebalo da ponovo pređu u blagu prenost. Proradiule su trojke, Birčević je pogodio dve, potom i Simonović i na poluvreme su ''Orlovi'' odneli dva poena prednosti - 45:43.

Simonović je bio šuterski raspoložen i početkom drugog poluvremena, nešto kasnije raspucao se i Aleksa Avramović, ali glavni utisak iz drugog poluvremena je veliki broj izgubljenih lopti našeg tima i pre svega, fenomenalan šut iskusnog Gaja Pninija, nekadašnjeg košarkaša FMP-a (5/7 za tri).

Dragan Milosavljević sa 17, Simonović sa 13 i Raduljica sa 12 poena bili su najbolji u našem timu.

U pobedničkoj ekipi, Gaj Pnini se zaustavio na 18 poena,Džejk Koen je upisao 14, a Blat i Zosen po 10 poena.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 30.11.2018
23:48

Sa ovim sastavom - teško je nešto ozbiljno napraviti. Izrael jeste relativno slaba reprezentacija, ali kod igre u ovakvim sastavima, eto, nadahnuće jednog igrača, pogotovo na domaćem terenu, može mnogo da znači.

avatar
Stevo Jovandic
Friday, 30.11.2018
22:49

A da menjamo selektora? Dosta... Željko Obradović se vraćao sa zlatnim medaljama pa ga oteraše... Jbte sa omladincima da je otisao bolje bi bilo nego ovi tragikomičari... Očajna selekcija... Smešna... Ali nisu igrači krivi... Tu jedino Simonović može da ubode nešto... Ostali smehotres...

avatar
neme
Friday, 30.11.2018
18:23

Gagic jelovac peno lazic KLS igraci plus frontmen metalike odlican u izvedbi fade to black tako se na kraju i zavrsilo .selektor standardno dobar.

avatar
Ruske39
Friday, 30.11.2018
18:08

Nemojte zvati vise onog Stefana Pena...

avatar
pepyslav
Friday, 30.11.2018
16:55

Kakav god da je ovaj sastav, kvalitetniji je od izraelskog, tako da za poraz nema alibija tipa nismo kompletni...nikad sporija igra i manje tranzicije nije bilo, mislim nijedan poen iz kontre uz 22 izgubljene lopte...Peno zaista nema sta da trazi u reprezentaciji, cak i u Prvoj ligi, ne ABA, pitanje je da li bi donosio korist, a drugi plej nije ni pozvan, kao da ih nema...najvece "zasluge" ipak idu Djordjevicu, jer se svaka akcija svodila na koriscenje Raduljice uz eventualni povratni pas i sut za 3, bez drugog plana...

avatar
Jovan Radojković
Friday, 30.11.2018
16:18

Lako je biti vrhunski trener kada imas Tea, Jovica, Markovica, Marjanovica, Bjelicu, Gudurica,Kalinu, Bogdana...sada kada treba napraviti nesto od trece postave (ili cetvrte) skripi. E moj Sale. jesti ti odlican plej bio, ali si jos uvek zelen. Moas jos mnogo makrera da potrosis iscrtavajuci akcije da bi bio klasa!

avatar
nenadnenad1234
Friday, 30.11.2018
16:00

Realno sramotan poraz od smesnog Izraela. Ne moze se reci da ovaj tim nema iskustva (Milosavljevic, Lazic, Simonovic, Bircevic, Raduljica, Gagic,...) svi su to momci koji su osvajali medalje sa reprezentacijom, ili igrali EL, plus dodas Jelovca i Avramovica koji nisu statisti u svojim klubovima i imaju poene u rukama, dodjes do zakljucka da nije ovo neiskusna ekipa.
Jos vise bode oci dva perioda kad se lomio rezultat da dopustas protivniku trojku iz ocaja. Prvi period pravis odredjenu seriju, dolazis do +6, protivnik nemoze da se sastavi i ti dozvoljas trojku iz kornera da ti da i to posle nekog ocajnickog ulaza, gde se lopta izbacuje u isti taj korner.
Druga situacija posle -6, ti na kraj utakmice pravis seriju 6:0 i stizes na 0 (egal) i ti dozvoljas na najbedniji nacin da primis trojku, gde plej se posle bloka pomera u stranu i dize sut.
Valjda se nadamo da ce dobijemo Grcu u Beogradu i da februara izvucemo dve ocekivane pobede protiv Estonije i Izraela i da se plasiramo na to SP (mada kako stvari stoje i 2 od 3 bi bilo dovoljno).

avatar
toma1980
Friday, 30.11.2018
16:12

Potpuno se slazem ali mislim da je 20 izgubljenih,Peno decko nije sav svoj..... Bruka