Ne može bez dramatične završnice - U Moskvi je rešio Meli, u Istanbulu De Kolo!

Autor: Nikola Miloradović
petak 16.03.2018.
20:46
Izvor: Sportske.net

U okviru 26. kola Evrolige, u Istanbulu su se sastale dve najbolje ekipe dosadašnjeg toka takmičenja.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

U prvom duelu CSKA i Fenera, koji je odigran u Moskvi, ekipa Željka Obradovića je slavila u produžetku, poenima Melija u poslednjim sekundama.

Sada su se "Armejci" osvetili aktuelnom prvaku Evrope, pa su u Istanbulu slavili sa 79-81.


Fener je meč otvorio serijom 9-2, ali je CSKA ubrzo uhvatio priključak, pa se na odmor otišlo sa dva poena viška u korist Moskovljana.

U drugom kvartalu CSKA uspeva da ostane u prednosti, imali su četiri poena viška na kraju prvog poluvremena.

Fener se u potpunosti vraća u meč u trećoj deonici, zategli su odbranu, da bi na kraju kvartala sveli goste na samo 10 poena, postigli su 18 i sa četiri poena prednosti ušli u poslednjih 10 minuta.

Dramatično je bilo u završnici, raspoloženi Higins je vezao pet poena i doneo "Armejcima" četiri poena viška na 40ak sekundi do kraja susreta.

Pogodio je potom Vonamejker dva penala, Higins potom maši težak šut preko Tompsona, a onda Slukas odlazi na liniju penala i sa dva precizna šuta poravnava rezultat na oko 11 sekundi do kraja susreta.

De Kolo je preuzeo odgovornost u poslednjem napadu, ostao je sa Kalinićem u situaciji jedan na jedan, izvio sa na šut i pogodio sa zvukom sirene preko srpskog košarkaša.



Pobednički sastav je predvodio Voroncevič sa 17 poena (5/5 za tri), pratili su ga Hajns i Higins sa po 15 poena, 13 je dodao "meč viner" De Kolo, dok je 10 poena ubacio Ćaćo Rodrigez.

U poraženom sastavu 18 poena Melija, 13 je dodao Veseli, 11 Bred Vonamejker, dok je 10 ubacio Džejms Naneli.

Marko Gudurić je za oko 10 minuta imao učinak od dva poena i dve asistencije, uz po jedan skok i ukradenu loptu, dok je Nikola Kalinić za duplo više provedenih minuta na parketu ubacio sedam poena uz dve asistencije.

CSKA ostaje prvi na tabeli sa skorom 21-5, dok je Fener odmah iza njih sa 18 pobeda i osam poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke