Ne ide bez Tea, Karijeva lekcija Klipersima, užasna povreda Grifina!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 07.01.2018.
00:03
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion nemilosrdan u "Stejpls centru".

Beta/AP Photo/Alex Gallardo
Beta/AP Photo/Alex Gallardo

Povezane vesti

Košarkaši Golden Stejt Vorirosa deklasirali su desetkovano LA Kliperse pred publikom u "Gradu anđela", na kraju je bilo 121-105.

Nije se nakon prvog poluvremena naslućilvao da bi Klipersi mogli da dožive debakl, iako su na megdan "Ratnicima" izašli bez pomoći nekoliko najboljih pojedinaca, među kojima je i Miloš Teodosić, koji je u meču sa Oklahomom pre par večeri doživeo novu povredu.

Držali su se dobri "Klipsi" u prvih 24 minuta, čak su sredinom deonice i vodili, ali je nakon toga Stef Kari polako počeo da uzima stvari u svoje ruke.

Voriorsi su doši do preokreta, pa i do dvocifrenog vođstva već u prvoj deonici, ali su Klipersi uspeli da se vrate u drugom kvartalu.

Na odmor se otišlo sa devet poena prednosti u korist Voriorsa, Kari je blistao sa 29 postignutih poena za prve dve četvrtine, a Klipersi su doživeli i veliki peh, kako je nakon duela sa Mekgijem na parketu završio Blejk Grifin. Snažni krilni centar je ostao da leži na zemlji, na snimku u prilogu možete videti kako mu se grči šaka, napustio je ubrzo teren, na svu sreću na svojim nogama, a ispostaviće se da je u tom trenutku završio i utakmicu.



Nastavio je plejmejker Golden Stejta u trećem kvartalu gde je stao u drugom, vrlo brzo je stigao i do 40 poena, a Voriorsi i do maksimalnih 30 poena razlike.

Sve je bilo jasno nakon treće četvrtine, gosti iz Ouklenda su mogli da otaljaju posao u poslednjoj deonici.



Tako je i bilo, izmučeni Klipersi su doživeli debakl od "Ratnika" u svom domu, a da pritom Stiv Ker nije mogao da računa na povređenog Durenta.

Golden Stejt je predvodio večeras fantastični Kari sa 45 poena, šest skokova i po tri asistencije i ukradene lopte, imao je 11/21 iz igre, 8/16 za tri poena, 15/16 sa linije penala.

Dvocifreni još Tompson i Dejvid Vest sa po 10 postignutih poena, kao i Nik Jang i Mekgi sa po 11 poena.

Kod ekipe iz El Eja, 23 poena standardno dobrog Lua Vilijamsa, dabl dabl je upisao Džordan (15p, 11sk), dok je sa 13 poena dvocifren bio i Tajron Volas, pola koša manje dodao je Evans. Solidan i Harel sa devet poena i 10 skokova.

Doka Riversa posebno treba da zabrine povreda Blejka Grifina, koji je nakon samo devet provedenih minuta na parketu napustio teren i nije se vraća, dijagnostikovan mu je potres mozga, te će najverovatnije propustiti nekoliko narednih duela.

Klipersi su u velikim problemima, van stroja su i Pat Beverli (završio sezonu), Danilo Galinari, Ostin Rivers i Miloš Teodosić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 07.01.2018
12:31

4 Tea da su bila dzaba.

avatar
Doktor Trax
Sunday, 07.01.2018
10:33

Kakvi su to botovi decko potres mozga ima na terenu ovi igraju ccc

avatar
Vrlo intelektualno
Sunday, 07.01.2018
07:27

Ne ide bez Teovih 5 poena,1 od 6 za 3 i tako to 😄

avatar
Marchisio8
Sunday, 07.01.2018
01:53

Боље за остатак лиге да се Стеф не повређује. Човјек откад се вратио цепа к’о луд. Мада нема и Дјурента,па не дијели нападе са њим.