Ne daju se Jokić i Milsap, matirali Vestbruka! Kad je teško, Bjelica, Bobiju za utehu zakucavanje večeri!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 31.03.2018.
08:30
Izvor: Sportske.net

Sjajna igra tandema Nagetsa donela trijumf na povratku sa turneje, ostali su u igri, kasne dve pobede koliko i Klipersi za koje nije bilo popusta u Oregonu. Bjelica pogodio kad je bilo najvažnije. Nema dileme ko će biti MVP sezone?

Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP
Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Denver je podigao glavu na povratku kući. U poslednjem meču ne baš uspešne turneje odneli su pobedu iz Oklahome, posle produžetka. Pol Milsap je odigrao najbolji meč od dolaska iz Atlante, završio je sa 36 poena i 9 skokova.

Jokić odličan 23 poena, 16 skokova, 6 asistencija, pobeda je kao hleb nasušni za Nagetse čije nade za plej of vise o slamci. Odlika je pala u defanzivni, Mejson Plamli je blokirao Granta i sačuvao pobedu gostima.



Ako ništa, ovo je prva sezona posle pet godina u kojoj će Denver u svakom slučaju biti pozitivan, odnosno miminum 50% čak i da izgube sve do kraja.

Na drugoj strani, Vestbruk 33 poena, 13 asistencija, skok mu je falio za tripl-dabl, ali je promašio trojku kojom je mogao sve da reši u regularnom delu.

Sada su se izjednačili na deobi devetog i desetog mesta sa Klipersima koji su izgubili u Portlandu. Lilard se kao novopečeni otac bratio sa 17 poena, ali je ključ za trijumf domaćina bio Nurkić. Ubacio je 21 koš, imao 12 skokova, 4 blokade. Nije bilo popusta za goste sa Pacifika, u čijim redovima nema Teodosića koji je završio sezonu.

Marjanović dobar 10 poena, 9 skokova, imao je jedno fantastično zakucavanje, ali Klipersi su iskopali suviše duboku rupu, meč je rešen nakon tri četvrtine, pa su gosti samo ublažili poraz.

Loše vest i za Denver i za Klipse stigle su iz Teksasa, mnogo teže nego što se očekivalo Minesota je isčupala pobedu protiv Dalasa. Ali piše se trijumf u ovim poslednjim utakmicama regularno dela samo je to važni. "Vukovi" su bili očajni gotovo tri četvrtine, šutirali 34% u prvom poluvremenu, ali su imali Džamala Kraforda i Nemanju Bjelicu u odlučujućim trenucima. Prvi se raspucao kada je bilo najvažnije, a Bjelica je dao dve trojke u poslednjoj četvrtini čime je svoj tim iz izjednačene utakmice odveo na +8. To su bili i jedini poeni "Profesora", ali kada je bilo najpotrebnije rešio je dva napada i tim približio pobedi.

Minesota je tako povećala prednost na Klipersima, dobila je i Juta, još jedan tim koji bori da zadrži poziciju koja vodi u plej of. "Džezeri" su opravdali ulogu favorita, Donovan Mičel je ubacio 22 poena u pobedi nad "Grizlijima". Dante Eksum je na sjajan način zamenio Rubija, zanimljivo kod Memfisa je Mark Gasol promašio jedan šut čitave večeri, završio sa 28 poena, ali nije igrao u poslednjoj četvrtini kada se rešavalo, što će ponovo izazvati dosta komentara o tome da Dalas "tankuje" zbog draft lutrije.

Na osmo mesto Zapada pali su Pelikansi koji su poraženi u Ohaju. Lebron je završio meč sa 27 poena, 11 asistencija i 9 skokova, jasno da je prvi favorit za MVP-ija sezone, iako Klivlend igra ispod očekivanja. U poslednjoj četvrtini je rešio sam sa uzastopnih osam koševa, Džordan Klarkson je ubacio 23, pa su "Konjanici" sačuvali treću poziciju. Zaustavili su Entonija Dejvisa koji je ubacio 16 poena, mnogo manje od proseka i imao loš šut.

Lebron je preskočio i Džordana 867. meč u kome je imao dvocifren broj poena!

Sada su Pelikansi poravnati sa Jutom na sedmom i osmom mestu, šesta Minesota ima pola pobede više, Klipersi i Denver kasne dva trijumfa za ekipom iz Nju Orleansa, i dalje veruju, do kraja je ostalo šest mečeva.

Lider Hjuston je okrenuo protiv Sansa, gubili su sa 21 razlike, Džerald Grin je pogodio sa sirenom i doneo pobedu domaćima koji su odmarali Krisa Pola, Erika Gordona i Nenea, nakon što su dan ranije obezbedili prvo mesto na Zapadu, nakon poraza Golden Stejta od Milvokija. Ali, Roketsi su bili loši protiv najgoreg tima lige, gubili 17 poena na poluvremenu, na kraju stigli do trijumfa, Harden je uz 28 poena, imao 10 asistencija i 8 skokova, Feniks je u seriji od 14 poraza, najgori su tim lige, nisu dobili meč više od mesec dana, tačnije od kraja februara.

Filadelfija je slavila u Atlanti, Ben Simons je za manje od tri četvrtine napravio tripl-dabl, 13 poena, 12 skokova i 11 asistencija, u zadnjih 10 mečeva imao je 5 tripl dablova, ukupno 11 u sezoni, kandidat je za rukija godine. Iako nije bilo Embida zbog povrede oka, Siksersi nisu imali problema sa slabim domaćinom koji je u finišu samo ublažio ubedljiv poraz.

I na kraju, Bulsi su odneli pobedu iz Orlanda, prekinuli seriju od sedam poraza. Markanen je ubacio 13 poena, ruki Ardićiono dao svih osam poena u poslednjoj četvrtini pa je pobeda otišla na sever. Vučević je meč završio sa 12 poena i 14 skokova, Čikago ima tri pobede više i završiće verovatno ispred Orlanda, mada je to totalno nebitno i jedni i drugi za par nedelja idu na odmor.

Slavio je i Milvoki protiv Lejkersa, Erik Bledso je ubacio 39 poena, i na Pacifiku smo videli produžetak, Lejkersi su se vratili iz izgubljene pozicije u poslednjoj četvrtini, ali na kraju Bledso je sa devet poena u nizu rešio pitanje pobednika u dodatnih pet minuta.

Ivica Zubac je bio odličan u poslednjoj četvrtini, uspeo je da povede seriju Lejkersa, bivši centar Mege je meč završio sa 16 poena.

Rezultati:

Portland - LA Klipers 105:96
LA Lejkers - Milvoki 122:124
Juta - Memfis 107:97
Dalas - Minesota 92:93
Oklahoma - Denver 125:126 pr.
Hjuston - Feniks 104:103
Klivlend - Nju Orleans 107:102
Atlanta - Filadelfija 91:101
Orlando - Čikago 82:90

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sportski
Saturday, 31.03.2018
10:58

Po meni MVP je Harden, svaki drugi izbor bi bio nepravedan. Lebron igra zadnjih 20 meceva odlicno, al nije citavu sezonu, dok Harden kroz citavu sezonu doveo je Houston do prvog mjesta u citavoj ligi.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 31.03.2018
09:20

Kako je lbj kandidat,kada harden uzima 100%?

avatar
MarkoSi
Saturday, 31.03.2018
09:07

Sugestija za uredništvo - kao što na kraju vesti ubacite rezultate, ubacite i trenutno stanje na tabeli NBA. Uz rezultate bi bilo dobro da stoji i rezime najkorisnijih igrača.