NBA Vote - Kako se glasa i možemo li da pošaljemo Srbe na "All Star"?

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 25. decembar 2017.

  • 21:46

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ljubitelji košarke širom sveta od večeras mogu da daju svoje glasove igračima koje žele da vide na "All Star" utakmici u Los Anđelesu.

NBA Vote - Kako se glasa i možemo li da pošaljemo Srbe na
Foto: fiba.basketball
Svi se sećaju prošle godine i čuvenog glasanja za Nikolu Jokića kojeg su mnogi ljubitelji košarke želeli da vide na "All Star" utakmici, ali košarkaš Denvera na kraju nije uspeo da se domogne postave koja je učestvovala na ovom prestižnom događaju.

Naredne godine "All Star" vikend biće održan u Los Anđelesu, a ljubitelji košarke od večeras mogu na različite načine da glasaju za svoje favorite.

Osim na zvaničnom sajtu NBA lige i aplikacije NBA, može se glasati putem "Fejsbuka" i "Tvitera", ali i putem "Google" pretraživača. Ove godine uvedeno je glasanje putem "Amazon Alexa".

Na zvaničnom sajtu NBA lige ili putem aplikacije birate petorku sa dvojicom igrača sa spoljnih pozicija, i trojicom sa unutrašnjih. To praktično znači da možete da odaberete srpsku petorku!

Ograničenja postoje, valjalo bi upamtiti na koji način funkcioniše glasanje kako bi se vaši glasovi brojali. Ukoliko glasate prostim pretraživanjem na "Google" moraćete da ukucate "NBA Vote All-Star" ili "NBA Vote Team Name".

Pretraživač će vam omogućiti da se uključite u glasanje i odaberete pojedince koje želite. Ovde je "caka" ta da morate biti registrovani putem mejla kako bi se vaši glasovi brojali.

Pravilo je isto, bilo da glasate na gore opisani način ili putem društvenih mreža. Desetorica igrača na dnevnoj bazi, uz napomenu da će se glasovi duplirati 31. decembra, 4. januara, 11. januara, 12. januara i 15. januara!

Verujemo da ljubitelje košarke iz Srbije najviše zanima kako glasati putem društvenih mreža.

Na "Fejsbuku" morate da ostavite post sa imenom i prezimenom igrača za kojeg želite da glasate uz OBAVEZAN haš tag #NBAVote! Glasa se sa ličnog naloga, a svaki post može da sadrži samo jednog igrača! Dakle, deset postova sa deset različitih imena za jedan dan!

NBA Vote Fejsbuk
Primer glasanja na Fejsbuku

Za one koji koriste "Tviter" proces je vrlo sličan. U tvitu morate napisati puno ime i prezime igrača i ostaviti OBAVEZAN haš tag #NBAVote! Jedan tvit može da sadrži ime i prezime samo jednog igrača, a na dnevnoj bazi možete dati deset glasova za deset različitih košarakaša.

NBA Vote Tviter
Primer glasanja na Tviteru

Uzmite u obzir da prilikom glasanja na "Tviteru" mnogi igrači imaju registrovane naloge tako da će biti dovoljno da ih dodate u tvit i da upišete #NBAVote.

Srbiju u tekućoj NBA sezoni predstavljaju Miloš Teodosić (LA Klipers), Boban Marjanović (Detroit), Nikola Jokić (Denver), Bogdan Bogdanović (Sakramento) i Nemanja Bjelica (Minesota)!

Glasanje traje od 25. decembra do 15. januara naredne godine, nadamo se da smo bili jasni. "All Star" vikend na programu je od 16. do 18. februara 2018. godine.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari