NBA top 100, abdicirao "Kralj", Jokić gleda u leđa dvojici centara, devetorica "gubitnika" na listi, velika nepravda prema Bogiju!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 13.09.2019.
11:24
Izvor: Sportske.net

"Sports Ilustrejtid" izbacio tradicionalnu listu najboljih 100 igrača u ligi u novoj sezoni. Ima nelogičnosti, ali Amerikanci posebno obraćaju pažnju na igrače koji će u najboljem slučaju biti sedmi na Mundobasketu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Lista je promenjena, "Kralj" više nije na prvom mestu. Smenio ga je Janis Adetokumbo koji je zapalio Ameriku prošle sezone, ali na Mundobasketu nije mnogo pokazao.

Iza "grčke zveri" ostao je Kavi Leonard, "Kandža" je osvojio titulu sa Reptorsima, otišao u Kliperse, u leđa mu gleda Lebron. Videćemo uzbudljiv derbi Los Andelesa.

U top 5 su Stef Kari i Džejms Harden, a onda slede centri. Zanimljivo, iako je biran u prvu petorku lige, Jokić je osmi, ispred njega su i "Obrva" Dejvis i Džoel Embid. Dejvis je bio povređen, "Proces" Embid je imao slabije brojeve od našeg centra.

Top deset kompletirali su Pol Džordž i lider Portlanda, Dam Lilard.

Od 10. do 20. mesta, poređali su se Batler, Vestbruk, Tauns, Gober, Irving, Oldridž, Drajmond Grin, Horford i Kemba Voker (20.)koji je igrao za SAD na Mundobasketu.

Zanimljivo je videti gde su ostali američki reprezentativci. Od onih koji su ostvarili najgori plasman u istoriji "Jenkija" na prvenstvima sveta, Midlton je 27, Mičel 29, ispred fantastičnog Slovenca, Luke Dončića. Majls Tarner je 47, Bruk Lopez 66. Džajlen Braun 68. Harison Barns 72. Derik Vajt 91. Džo Haris 95. Dakle, u reprezentaciji je devet igrača koji su prema izboru najpoznatijeg lista u top 100 igrača.

Od igrača sa prostora bivše Jugoslavije, Vučević je 45, Bojan Bogdanović 52, nema našeg Bogdana, što je iznenađenje, trojica igrača Sakramenta, Badi Hild, D'Aron Foks i pomenuti Barns su na listi.

Tu su dva Španca, Gasol oko 40. mesta, Rubio je slabije plasiran, od Evropljana na listi su Finac Markanen, Porzingis, od Australijanaca Džo Ingls...

U svakom slučaju, ovakve liste su uvek nezahvalne, nema jasno Duranta zbog teške povrede, kao ni Kazinsa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Friday, 13.09.2019
13:11

Bogdan ove sezone će biti glavni igrač Sakramenta...

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 13.09.2019
15:13

Ne moze pored Hilda, Foksa i Beglija da bude glavni nikako. Ne zato sto je nesto losiji kosarkas od njih. Ne moze on da se forsira pored domacih igraca. Posebno ne pored Beglija kog ce bas gurati ove sezone. Hildu je malo falilo All star da bude, Foks je odlican isto.

avatar
Algebrons
Friday, 13.09.2019
12:52

Embid je imao bolje brojeve od našeg centra, ali nije imao bolji uticaj na igru svoje ekipe.

avatar
BlueBoy84
Friday, 13.09.2019
11:35

Hahahah , nema Bogia