NBA Pacifik - Vanzemaljci, Teova magija i najplaćeniji ruki u istoriji košarke!

Autor: Boris Jovanović
utorak 17.10.2017.
18:28
Izvor: Sportske.net

Ovde svi znaju sve, osim možda jedne stvari, koliko su Klipersi slabiji i da li to uključuje plej-of. Hajp oko Lejkersa bespotreban, Kingsi i Sansi bez nade...

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Sve što bi mogli da kažemo o Pacifiku, ne mora ni da se igra ako je u pitanju divizijska titula. Uz to, nema sumnje da Voriorsi nikada poslednjih godina nisu imali slabiju konkurenciju, mada se to ne menja. No, mnogi veruju, ne i mi Srbi, zbog Tea, da Klipersi više nisu ni blizu zapadne elite, da proces obnove Lejkersa traje nedopustivo dugo i da oni i dalje nisu nikome pretnja, a da Kingsi i Sansi nisu ni vredni pomena.

Ovo je divizija u kojoj igra prvak i favorit za treću titulu u poslednje četiri godine, ali i timovi koji su daleko od ozbiljnih stvari, izuzimajući Kliperse koji ipak ne mogu da računaju na visok plasman i za koje bi sam ulazak u plej of bio uspeh.

GOLDEN STEJT

Sve šta bih rekao i analizirao je nepotrebno, svi znate sve. Ovo je jedan od najboljih timova u istoriji košarke, veliki favorit za titulu, nešto najpribližnije drim-timu što smo videli u klupskoj košarci.

Nije bilo potrebe ništa da menjaju, jednostavno za njih je leto bilo odmaranje na lovorikama, dodali su Nika Janga i Omri Kaspija što opet ne znači ništa, klupa je duga koliko je i bila, otišli su Mat Barns i Jan Klark.


Durant

Iz večeri u veče mogu da pregaze svaki tim na bilo koji način, pre svega jer gotovo da nemaju mana, Voriorsi će, ako bude potrebno igrati odbranu na ivici noža sa Durantom i Drejmondom Grinom, ne možete ni da eksploatišete to što su tanki na poziciji centra, prosto prejaki su.

Stiv Ker će od početka biti na klupi, i dalje ima problema sa leđima, ali sada ih je zalečio, no, ni to prošle godine nije uticalo na Voriorse.

Stoga, treća titula u četiri godine, sve osim toga bi bilo iznenađenje, deluju nedodirljivo, pa ne bih trošio ni vaše, ni svoje vreme na Golden Stejt.

teodosic klipersi

LOS ANĐELES KLIPERSI

Život bez Krisa Pola može da bude turoban, u svakom slučaju izgubili su jednog od najboljih plejmejkera sveta. Dok Grifin je izgubio posao direktora, ostao na klupi, ako krene loše i njegova glava biće na tanjiru.

Šta će promeniti Klipersi?

Najverovatnije ne puno, s obzirom na Teodosića koji se sada posle pripremnih utakmica čini kao poklon sa neba. Tačno, ni on, ni Beverli koji je defanzivac nisu u rangu Pola, ali su Klipsi dobili igrače koji mogu da poboljšaju ekipu na nekim drugim pozicijama.

Galinari i Lu Vilijams su ljudi koji pogađaju spolja, reket ostaje stravičan sa Džordanom i Grifinom, uz Teodosićevo povlačenje konaca mnogi će biti iznenađeni lakoćom postizanja poena.

Jasno, ni to ne znači neke velike domete, samo pet igrača je ostalo iz prošlogodišnjeg rostera, ali opet imaju dosta oružja da šutiraju bolje, što je bila bolna tačka. Može li Grifin da postane lider videćemo, tek i ovakvi Klipersi su daleko najbolji tim Pacifika, ako se složimo da Voriorsi nisu sa ovog sveta. U svakom slučaju Klipse čeka borba za doigravanje, ako slože stvari mogli bi možda da naprave i više, konkretno prođu prvu rundu doigravanja. No, to je maksimum maksimuma. Ako ništa i dalje su najbolji u gradu.

Lonzo

LOS ANĐELES LEJKERSI

Kao navijač ove franšize voleo bih da sav ovaj hajp nije bez razloga, ali, na žalost, meni se čini da će ovo biti nova godina tuge. U smislu novog početka oni već kasne par godina, počev od Kobijeve oproštajne turneje do pojedenog vremena prošle sezone.

Likovi koji su odigrali preko 50 utakmica poput Rasela, Nika Janga i Mozgova više nisu u klubu, promašaj sa D'Anđelom automatski otpisuje prošlu sezonu kao stvaranje nečeg novog.

Ok, Bruk Lopez je veliko pojačanje, radi se o fantastičnom napadaču, neverovatno veliki ugovor dobio je Koldvel-Poup, Lonzo Bol je novi momak oko koga će planirati budućnost. Tokom ove predsezone Kajl Kuzma se pokazao kao sjajan prospekt, pa kada uporedite ovo sa prošlom godinom, to već deluje bolje.

Ali, koliko?

Prvo, oni neće pobeđivati često, neiskusni su i naivni, uz to, odbrana je katastrofalna i sa te strane nije učinjeno mnogo da poboljšaju najveću manu. Petorka je prepuna obećanja, samo očekivati od Bola i Ingrama čuda prvo nema nikakvog osnova, oni će igrati protiv ljudi, umesto dečaka, a po meni je veliko i pitanje da li su Rendl, Nens Džunior neko ko će prerasti sadašnji status.

Hajde da verujemo da su bolji od Kingsa (sumnjam u to) i Sansa, ali ovakvi Lejkersi sa klincima i sposobnošću da prime po 110 poena za veče neće daleko ni ove sezone.

Bogdan Bogdanovic

SAKRAMENTO

Ok, Divac je uradio što je želeo, oslobodio se Kazinsa i konstantne frke u svlačionici, krenuo u formiranje novog tima. Stigao je najskuplji ruki svih vremena, Bogdan Bogdanović, ali i tri šefa svlačionice, Džordž Hil, Zak Rendolf i Vins Karter.

Šta mogu da daju?

Primer, ohrabrenje, što se Hila tiče, ako ostane zdrav, on je ogromno pojačanje za tim, generalno se radi o košarkašu koga bez razloga potcenjuju. Zameniće Kolisona, nema više ni Geja, to su svakako najbolji strelci, ali uzmite to sa rezervom, u tom se timu nije znalo ko pije, a ko plaća.

Badi Hild će imati priliku da procveta, kada su ga pustili da igra u drugom delu sezone, pokazao je šta može, Skal Labisije će rasti u senci Zeka Rendolfa, videćemo šta može novi plej, pik broj pet, De'Aron Foks.

Centarska pozicija sa Kostom Kufosom i Vili Koli Štajnom ne deluje baš obećavajuće, ali svejedno, Kingsi će se truditi da igraju timsku košarku, da razviju Bogdana i ostale mlade igrače i da naprave prelaz od haosa ka organizovanoj franšizi.

Kazins nije mogao da ih načini plej of timom, nekako su bili njegovi taoci, sada takođe neće u doigravanje, ali makar imaju nekakav plan.

Devin Buker Booker


FENIKS

Na papiru to izgleda isto, sjajni bekovi Buker i Bledso, omatoreli Tajson Čendler, malo obećanja u vidu Džofa Džeksona sa Kanzasa, još nekoliko veterana, ali jednostavno oni nemaju klasu za bilo šta. Kada pogledate večeri u kojima Bukera ne krene šut, tu sigurno gube utakmicu.

U Arizoni su zaboravili slavne dane, imaju neznatnu podršku, tim slabo deli loptu, 29. su u asistencijama prošle godine.

Sad, oni će neko veče nalupati i same Voriorse i onda izgubiti pet u nizu, jednostavno Sansi nisu ozbiljna ekipa.

Čemu mogu da se nadaju?

Ničemu značajnom, možda trejduju Čendlera ili Dadlija kojima nije ostalo mnogo vremena, Brendon Najt će propustiti sezonu. Ako razviju potencijal Bendera, Džoša Džeksona, Tajlera Ulisa, malo poprave odbranu, to je čist ćar.

I recimo ne budu poslednji tim Zapada, to je već neki uspeh. I to dovoljno govori kakve su ambicije franšize.

PROGNOZA ZAPADA

Golden Stejt sigurno prvi, Hjuston ili San Antonio drugo i treće mesto, Oklahoma verovatno četvrta. U plej ofu još sigurno Minesota. Klipersi, Pelikansi, Denver, možda i Memfis za još tri mesta. Lejkersi, Portland, Sakramento, oko desete pozicije, Sansi, Mavsi i Juta bez nade.

Dok čekate da počne još jednom, imate pregled po divizijama, najbolja košarka na svetu je pred nama!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke